Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 19

• 49 102
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • София
На мен също темата в сегашният й вид ми се струва ОК. Да, детето ми едва сега навлиза в пубертета, но опитът на вече преминалите по този път родители ми е толкова ценен , колкото този на други, които като мен едва сега тръгват по него. Разбира се, наясно съм, че може би за част от  родителите с вече големи тийнове въпросите за по-малки тийнове са досадни и ще разбера, ако предпочетете да се направят две отделни теми.

# 121
  • София
*Алис*,  аз от темата разбрах за сайта, ето този е, това взех:https://greenrevolucia.com/product/menstryalni-bikini-za-plyvane

Заяц, приличат ли си на бански, че малко на бикини ми приличат на снимката? Бикини не й взимам, но бански да, за да нямаме проблеми на морето.
Миналата година й взех от тези: https://eu.modibodi.com/collections/teen-swimwear , но си порасна доста и трябва да й взема нови. Мислех пак от този сайт (хубави са), но ако има БГ сайт, бих взела.
Ползва ги два пъти на спа почивка на басейн миналата година, потупах се по рамото, че съм се сетила да поръчам и да ги нося, понеже цикълът й е още много нередовен и никога не се знае кога ще дойде.

# 122
От същия сайт са банските на нашето девойче. Две долнища взех, които да комбинира с налични горнища. Идеално се получи на морето. Качествени са и не си личи че са специални бански. Често пускат намаления от сайта, имайте го предвид.

# 123
Бански са си и то много готини и плътни, съчетават се чудесно с всякакви горнища.

# 124
  • София
Много благодаря и на двете ви, чудна информация!

# 125
Моята днес направи 16 😊
Още малко ще постоя в темата за идеи и съвети😊
За това бельо-тя прояви любопитство,виждайки го,но на мен ми се струва голяма глупост.Не го взехме.И тя и аз се оправяме чудесно без това

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 11:38 от red soul

# 126
Честит рожден ден на патерица.
Да е здрава и усмихната!
Моята си ползва това бельо за цикъл

# 127
  • София
Честита да е вчерашната рожденичка! Да има много късмет и добри постижения! Gift Heart

# 128
Здравейте! Дъщеря на близка, на 15г, има бяло течение, ходили на гинеколог-резултатите са чисти. Изписала и пръскало-Вулвоваги. Почти няма действие, а когато е студено времето положението ставало още по-зле. Сещате се за диагнозата предполагам.... На някой щерката да се е отървала от тази гад и с какво?

# 129
Не, аз лично не се сещам за диагнозата.
Причините за бяло течение може да са много и различни, само лекар би трябвало да определи с какво ще се лекува, след като постави диагноза.

# 130
Не мога да подозирам каква е диагнозата и дали има такава. При чиста микробиология, могат да пробват да търсят причината в материята на бельото, в препаратите, с които перат и детето да разкара захарта от храненето си.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 09:44 от рони

# 131
При някои жени и девойки около датата на овулацията няколко дни подред има засилени секрети, които могат да бъдат сбъркани с бяло течение. Аз съм така. Тези секрети нямат цвят и мирис, но остоват следи по бельото. Аз съм така вече 30+г. Нямам гинекологични проблеми и болести, имам 2 деца.

# 132
  • София
Има нормална вагинална секреция, която може да бъде сбъркана с инфекциозна такава.
Тя се променя според цикъла - прозрачна водниста след цикъл, белтъкообразна и прозрачна точно преди овулация, гъста и белезникава непрозрачна след овулация до новия цикъл.
И аз бях така с години. Като тийнка все си мислех, че нещо ми има, ама нА, всичко си беше наред. Няма гъби, инфекции и тн
Така че, не е сигурно, че това изобщо е проблем, щом резултатите са чисти.

Моята голямата наближава 17 и тамън ще излезе от възрастта, малката (сега на 8 ) ще минава по пътя. Тя даже отсега има промени. Зърната на гърдичките ѝ повече от година са изпъкнали, а от скоро усетих и специфична миризма под мишниците. И каката имаше един миризлив период, ама чак на 10-11. Много рано ми се вижда за хормонални промени. 🙄

# 133
Не, аз лично не се сещам за диагнозата.
Причините за бяло течение може да са много и различни, само лекар би трябвало да определи с какво ще се лекува, след като постави диагноза.
Бушуващи хормони....

# 134
  • На морето!
Несериозно е да се търси причина и евентуален здравословен проблем във форума, пък било то и за "дъщерята на приятелка".

Общи условия

Активация на акаунт