Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 19

• 49 162
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Масло от чаено дърво зад ушите или няколко капки в шампоана гони гадините далеч. Това ми беше превенцията в детската градина, когато след едно жестоко въшлясване гадините се появяваха отново и отново в продължение на месеци и трябваше да намеря начин да се предпазим.

# 481
И аз моята девойка с масло от чаено дърво я опазих - десетина капки в шампоана, а като се чуеше, че има въшки в училището и по една капка зад ушите и слагах. Два пъти имаха въшки в класа в началното училище, но тя не е хващала.

# 482
Ще пробвам пак с чаеното масло.. имах някакъв сперй но много омазняваше косата, ще потърся друг.
Благодаря ви

# 483
Хедрин протект не омазнява косата. В аптеките го има

# 484
  • вече Пловдив
И от мен глас за Хедрин! Пръскам в тила и зад ушите, след като си измие косата. Скоро не е въшлясвала, дано не се случва пак, че много трудно се оттърваваме от гадините...

# 485
  • София
От моя опит от 1-4 клас по 5 пъти на година хващаха от едно дете за което не се взеха мерки. И аз ползвах Хедрин с литри, но истински ефект имаше, когато започнах и да плакна косата с оцет при къпане. След това вече не хващаха.

# 486
Ле-ле, момичета, чакайте да си плюя в пазвата пу-пу, но аз за въшки не съм се сещала от моите градински години. Направо не мога да повярвам за какви честоти за прихващане пишете. Аз ги смятах за отживелица.

# 487
Никаква отживелица не са.Миналата година дребните донесоха в къщи, беше някакъв ужас.Представете си 4 жени с дълги коси, две от който са на 3 години и не дават да им пипаш косата.Побелях докато изчистя тия гадини. Та с чаено дърво действам и аз.

# 488
  • София
И аз от доста години превантивно слагам в шампоаните на всички по няколко капки чаено дърво. Върши перфектна работа.

# 489
  • София
Аз правя спрей комбинация от капки чаено дърво и лавандула, разтворени в равни части спирт и вода. "Рецептата" чух по телевизията преди години от една дама специалист, но не помня по какво беше специалист. Слагам само на тила, защото много силно и неприятно мирише иначе. Може да се добави и ароматно масло, но аз добавих и то по никакъв начин не надделя над миризмата на чаеното дърво, затова спрях да слагам аромат.

# 490
  • Бургас
Аз освен чаено дърво капвам в шампоана лавандула и лимонена трева. Пълен миш-маш, но пък ухае приятно, а засега е и ефикасно, пу-пу.
Със същите масла, но смесени с вода, правя спрей лятото и пръскам против комари.

# 491
  • София
Супер идеи, благодаря!

На малката ѝ предстоят първи екскурзии и летен лагер с преспиване и мисля да я въоръжа с нещо подобно.

Лагерът е тип скаутски и ще съм благодарна за идеи против кърлежи, че въшките са бял кахър пред кърлежите и евентуалните болести от тях.

# 492
  • София
Против кърлежи продават специални препарати. Аз винаги имам, защото всеки ден разхождам кучето и ходя из тревите. Сега обаче не се сещам каква марка е, мога да проверя като се прибера вкъщи. Май е Аутан.

# 493
  • София
Супер идеи, благодаря!

На малката ѝ предстоят първи екскурзии и летен лагер с преспиване и мисля да я въоръжа с нещо подобно.

Лагерът е тип скаутски и ще съм благодарна за идеи против кърлежи, че въшките са бял кахър пред кърлежите и евентуалните болести от тях.

Виж освен пръскало и някаква гривна за крака, защото децата постоянно забравят да се пръскат. Много съм ползвала тези против комари и мисля, че пазят и от кърлежи, но си провери хубаво.

# 494
  • София
Хайде да са ни честити 15 дни отсъствия с бележка от родител до класния ръководител. Най-после нещо разумно.

Общи условия

Активация на акаунт