Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 19

• 49 159
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Точно това четях. Надявам се съвсем скоро да излезе официално като промяна в наредбата и да се отнася и за текущата учебна година.

# 496
  • София
Много се радвам за тези 15 дни.
Благодаря за информацията за въшките. Бях забравила, че съществуват.
Някой знае ли кога ваксината за Варицела ще се предлага безплатно тук?

# 497
  • Mars Hotel
Официално ли е, Тони? Има ли го публикувано някъде?

# 498
# 499
  • София
До месец трябва да се гласува в парламента и веднага да влезе в сила. Или поне така прочетох в "24 часа" мисля.
По новините довечера трябва да разяснят.
От това, което е дала Жаки в сайта на МОН, никъде не се споменава за гласуване. Така даже е още по-добре.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 16:11 от Тонка*

# 500
  • София
Аз четох в Дневник, там са написали също:
Промяната ще влезе в сила още от настоящата учебна година, потвърди пресцентърът на Министерството на образованието и науката за "Дневник".

https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2024/03/13/4600211_uchenic … /?ref=home_layer2

# 501
Супер! Днес водих дъщеря ми в Пирогов, а там извинителни бележки не дават. Ще ползвам по семейни причини
Ваксини за Варицела, две са през 6 месеца, си ги купих от аптека

# 502
Правихме ги на дъщеря ми, но не помня да беше през 6 месеца. Тук са безплатни.

# 503
  • София
Това с бележките не го проумявам. Скоро водих дъщеря ми на един планиран преглед ( не в Пирогов, ама пак не дават бележки) и първо се информирах на регистратура кога да я заведа. Попитах и за бележка за училище дали ще дадат. Отговорът: "ми, ако лекарката се съгласи да напише ...". Това не ми се струва нормално. Образованието е задължително. Детето е отишло на преглед, не е избягало от час. Трябва да има начин да се извинят тези отсъствия. Сега хубаво увеличават домашните причини на 15 дни, та поне такива тъпотии да не мислим.

# 504
  • София
Тази година пак сме на море по учебно време. Бях убедена, че НВО се пада в два от дните, когато дъщеря ми ще остъства. Някаква промяна ли има, защото сега проверих и датите са за следващата седмица, когато вече ще сме се върнали. Нещо са ми криви сметките и се притесних, защото тя ще остъства 7 учебни дни, като уж 2 трябваше да са матурите и един за евро изборите. И така дните щяха да паднат на 4. Да, но датите като че ли са сменени, а и изборите никъде не ги дават...

# 505
Кажи ги тия дати де
То има няколко НВОто
https://www.mon.bg/dyasno-menyu/vakantsii/
Изборите са на 9.06, значи 10.06 ще е почивен.

Да не бъркаш с миналата година?

# 506
  • София
Не бъркаш, отложиха със седмица датите на НВО за седми клас - уж да имат децата повече време за подготовка. Актуалните са 17 и 19.06.

# 507
Не бъркаш, отложиха със седмица датите на НВО за седми клас - уж да имат децата повече време за подготовка. Актуалните са 17 и 19.06.
Обаче ти бъркаш.
19 и 21.06 са

# 508
  • София
Правилно, извинявам се, първите бяха само предложение.После приеха официално 19 и 21.06.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 20:08 от buni

# 509
  • София
Да, за съжаление кретените избутаха изпитите по-късно, да увеличат стреса на децата още повече.

Общи условия

Активация на акаунт