Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 19

• 49 150
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Много съм доволна, че щерката не се е метнала на мен. Сиреч- спестовна е и не купува неща, от които реално няма нужда. Всяко нещо го мисли, премисля, няма я спонтанността, така да се каже. 🤣 Има си месечен бюджет, рядко излиза извън него. Пу- пу!

# 526
Ох и у нас е така.. дъщеря ми е на 10г.. не и давам джобни и не иска дрехи още, няма телефон, но замрънка за таблет и каза че ще си събере пари.  и майка ми, брат ми и другата баба и подариха по 50е за РД и тя ми купи таблет на следващият ден 🙄 .
С паренал контрол е и е забранена през седмицата, но каквото и хрумне го получава веднага от някого ...

# 527
С месечен бюджет са децата от 4 клас. Пари извън това давам само за здраве и учение.

# 528
Ох и у нас е така.. дъщеря ми е на 10г.. не и давам джобни и не иска дрехи още, няма телефон, но замрънка за таблет и каза че ще си събере пари.  и майка ми, брат ми и другата баба и подариха по 50е за РД и тя ми купи таблет на следващият ден 🙄 .
С паренал контрол е и е забранена през седмицата, но каквото и хрумне го получава веднага от някого ...

Поставете граници. Родителите сте вие и решенията са ваши. Роднините да се съобразяват. Не може така, мама не дава, баба - да.

# 529
Здравейте!
Дъщеря ми е на 11г. и този месец й дойде за първи път. Вече доста се заглежда в себе си и започна да се оплаква, че има косми, та съм й обещала, че тази година ще започнем да ги махаме.
В края на април са на зелено училище и ще трябва да ускоря процеса на търсене на информация.
Та..споделете какво избрахте за вашите момичета. Моята е пъзла и епилаторът отпада като вариант. Аз ползвам фотоепилатор, но не смея и за нея. Остават ми варианти за кола и лазерна епилация ( за която са двупосочни мненията). Търся съвет и за конкретни места в София, от които сте доволни.

# 530
Охо космите... На 11 епилация абсурд.
Моята е почти на 12, руса и бяла е и с космите драма няма. Аз също така бях като малка, косми преди бала не съм махала... За бала реших, че като всички трябва. Беше русо мъхче, косми нямаше. Е, ходих на кола маска. И после като станах едни черни гадни... Айде занимавай се като си нямаш работа.
Ще я видя кога ще поиска, но като знам каква е пъзла и всичко я боли само от поглед...
За фото и лазери имам много на ум и няма да отива на такова нещо.

# 531
  • На морето!
Започнахме да обезкасмявяме подмишниците на моята дъщеря около 12г възраст.  Тя танцува и не понася да има косми нито на репетиции, нито на сцена. За щастие е руса и само под мишниците махаме с топла кола маска, но нейни приятелки скубят и ръце, и крака от 11-12 годишни,  защото са тъмнокоски, с повечко косъмчета и не се чувстват комфортно.
Според дамата, при която ходя на лазерна, 3-4 години след първия цикъл вече може да се прави лазерна епилация, ще се консултирам и с дерматолог и при първа възможност ще започне да маха косми с лазерна.

# 532
  • София
Аз мисля да почакаме до 18 за лазерна или фотоепилация. Ще питам и дерматолог.
Аз самата съм с фотоепилация. Game changer е. Но за децата някак се притеснявам да я прилагаме.

# 533
  • Mediterraneo
Споделяла съм, голямата почна на 17 май лазерната, вече не помня. Ама много непостоянно нейното ходене. Въпреки това, с мишниците почти приключи, сега ще направи още една процедура и това ще й е. Половин крака прави, там ще има нужда от още 2-3 сесии поне, но на нея й е предостатъчно, че се налага да бръсне веднъж на месец, а не през ден. Малката е бяла, но руса, не знам какво ще я правя, че вече бръсне крака и мишници. 2 години искат в моето студио от първата менструация, но на нея пък й дойде много рано, на ще поизчакаме поне до 16.

# 534
На тези тийн години имах много скрупули срещу бръснача, какви щели да израстнат.. как ще стане на брада. Мисля че предимствата са повече от недостатъците. Всяко скубане при мен водеше до пъпки и ingrow косъмчета в резултат цяло лято ходех с панталони.

# 535
От двата вида обезкосмяване, които опита, остана на кола маската.  Само смени две, за да си хареса козметичка. Единствено локацията е търсена. Когато реши, че иска да воюва с тази напаст, запазих час. Така се бяхме разбрали. Епилаторът не й хареса. Поне за разлика от мен, няма проблем с подкожна растителност, която е страшна мизерия.

# 536
Моята я минаваме с домашен фотоепилатор, питала съм няколко дерматолози, дължината на лъча достига само до фоликула на косъма, напълно безвредно е. Само да стане на 15-16 ще започнем с лазер. Аз и кака и отдавна сме го решили този въпрос.
За малката тъкмо започнаха подмишниците да се окосмяват, мислех за кола, но как ще изчаква да порастнат, ходи на танци и се каза абсурд с косми да съм… та ще бръснем и с фотоепилатора пак, не знам

# 537
Фото и лазер няма да позволя преди 18г. Веднъж я водих на кола маска при козметик и не съм сигурна, че ще повторим. Много я болеше

# 538
Дъщеря ми започна с лентички под мишниците и после купих уреда на Лидл за топла кола . С епилатор я боли. Сега заради плуването и преди лятото ходи на козметик . Боли я,но търпи.Иначе под мишниците  си прави сама на 15 години е

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 20:18 от candela

# 539
Моята дъщеря засега кара на депилиращи кремове. От всичко друго я е страх, даже и от самобръсначка. Не съм забелязала от кремовете да растат по-бързо или пък по-тъмни.

Общи условия

Активация на акаунт