Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 10

• 47 956
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Аз се следях при д-р Коновалова. Винаги тя ми е записвала часовете при нея, дори и да няма свободни през системата. На по-късен етап ми предостави телефонния си номер и като ми се наложи спешно секцио през нощта се отзова мигновенно.

# 676
Здравейте,

Както съм писала и по-рано в темата, с две ръце препоръчвам д-р Коновалова. Родих и двете си деца при нея и ще съм й вечно благодарна за всичко! 🩵🩷
И двете ми бременности, раждане, престой в болницата и изобщо всичко..винаги ще бъдат един светъл спомен за мен 😊

# 677
И двете ми бременности и раждания са при д-р Певтичев (5 години разлика). И трето бих родила при него, за мен е чудесен лекар. Може да опитате при него дали ще ви допадне.

# 678
Здравейте, дами!
Имам час за първа фетална в 17:00 последния час на лекарката. Следящата ме АГ каза да отида същия ден сутринта да си пусна БХС. Въпросът ми е такава ли е практиката в болницата, понеже на други места искат първо фетална и после да се пусне БХС и ще бъдат ли готови резултатите от да речем 10 сутринта до 17 следобяд?
Благодаря предварително!

# 679
Да, те излизат същия ден. Ако са направени сутринта би трябвало до следобед да са готови резултатите.

Когато отидеш на ФМ лекарят замерва бебето и вкарва в програма размерите на бебето, твоите години плюс други неща и резултатите от кръвните изследвания. Така излиза калкулиранкя риск според възрастта на майката и според калкулирания риск от БХС.

Мисля, че кръвни може да си направиш и дни преди това или в същия ден и няма да има никакъв проблем. Казаха обаче да е задължително в тяхната лаборатория понеже лекарят може да не приеме резултатите.

# 680
На мен АГ ми каза, че трябва кръвните да са максимум 24 часа преди феталната. А понеже предния ден е неделя и прегледа е чак от 17:00 може и да няма кой да ми вземе кръв неделя в късния следобед.

# 681
  • София
няма такова нещо. Моята първа ФМ беше в 18:30 а кръв ми взеха в неделя сутринта.

# 682
+1 за д-р Коновалова, в момента се следя при нея, винаги проверява всичко много обстойно, задава въпроси. Свързвам се с нея през кол центъра, но още в началото попитах за нейния номер ако има проблем. За момента нямам никакви оплакване, нито от нея, нито от болницата като цяло.

Здравейте, аз си търся вече аг за проследяване. Четох че от Коновалова са мн доволни но явно е и супер заета. Чудя се за Певтичев? Някакви скорошни впечатления за него или друг Аг който да проследява

# 683
И аз получих препоръка за д-р Коновалова от съфорумка и не съжалявам, че се доверих. Имах проблемна бременност последните месеци, имах нейн телефон, но не съм й звъняла никога - ходех си направо в болницата и спешен кабинет, ако е през нощта и по каналния ред и процедура за прием, ако се налага.

Единствено до последно с нея се разминавахме относно естествено/секцио раждане, но всичко мина благополучно за всички.

Продължавам да се следя профилактично при нея и винаги ходя с голямо удоволствие на прегледите.

# 684
Някой знае ли какво се случва ако родилното отделение е с пълен капацитет? Прочетох в темата за Надежда за върната жена в активна фаза на раждане, която е следила цялата си бременност там, заради това, че родилното отделение било пълно и в последния момент е трябвало да реши къде да ражда и останах леко потресена...
Предстои ми раждане края на юли началото на август и малко започнах да се притеснявам. Иначе съм си попълнила документите за избор на екип и съм минала консултациите при анестезиолог и кардиолог.

# 685
  • София
Няма какво да се притеснявайте, имат капацитет и в стационар, там също имат зали, временно ги ползваха докато родилното беше в ремонт

# 686
Здравейте, предстои ми пункция в неделя. Прочетох, че се прави клизма, което ми се стори малко странно. Някой правил ли е пункция в Щерев скоро и би ли разказал как протича.

# 687
Здравей, имам две пункции в Щерев. При първата не ми правиха клизма, но при втората вече правиха и ми казаха, че имам повече фоликули и заради това. Следват се стриктно часовете за пункция и след като те подготвят(настанят и се направи клизмата) те вкарват за манипулацията, която е под пълна упойка. Времетраенето пак зависи от броя на фоликулите. След това те връщат в стаята и мисля, че някъде около час-два ти дават да се възстановиш и те освобождават.
Лично аз нямах болки след процедурата.

# 688
Здравейте! При БХС в "Щерев" изчислява ли се риска от прееклампсия и гестационен диабет? Ако не, може ли да се пусне БХС на друго място, където се изчислява? Това е единственото смислено нещо от тази статистика, наречена биохимичен скрининг и ако не се прави обмислям да си откажа часа и да отида другаде.

# 689
  • София
Изчислява се, мисля че само в Щерев и на още едно две места се прави това изчисление и за ГД и за прееклампсия

Общи условия

Активация на акаунт