Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 10

• 48 041
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте, отново,

Аз пак имам въпрос. Ние нямаме брак, докато съм в болницата мъжът ми трябва да отиде при нотариус ли,  каква е процедурата?

Благодаря предварително 🍀

Здравейте!

Ако родителите нямат брак, бащата носи нотариално заверена декларация за припознаване, докато сте в болницата.

# 526
Здравейте, искам да споделя моето положително раждане в болницата и да дам кураж на други бъдещи майки, които ще раждат вагинално и се притесняват от предстоящото раждане! Знам, че болката е субективно чувство и прагът на болка е различен, но положителната нагласа също е много важна. Когато отидох в болницата бях вече със 7 сантиметра разкритие. Беше ме страх от проверката за разкритие, но се отпуснах и си казах - трябва да се направи - лекарят, който ме прегледа беше много внимателен и в крайна сметка не усетих никаква болка. Тъй като вече бях с голямо разкритие веднага ме качила в родилна зала, питаха ме за упойка искам ли, но реших че контракциите са поносими и отказах. При 10 сантиметра обаче, бебето не беше слязло много надолу и затова решиха да ми включат система с окситоцин. Да, страх ме беше от окситоцина, защото бях чувала, че стават много силни и много болезнени контракциите. Искам да подчертая само, няма страшно!!!! Да действително стават по-силни, да неприятно е, но не е нещо непоносимо! Не се страхувайте! Всичко идва от главата, тялото ви може да го понесе. След окситоцина родих за около 1 час, при д-р Милчева. Страхотен лекар и човек! Когато си без упойка усещаш много добре напъните, които и да искаш не можеш да спреш, всичко просто става естествено. Не е страшно бъдещи мамчета, нагласете се, че всичко се изтърпява и всичко минава. Болката не е ужасяваща. Силна е, боли...но се преживява!!!! Просто така сме устроени да го понесем! Кураж Simple Smile

# 527
Здравейте и от мен. Чувствам като необходимост да споделя с вас огромното чакане в коридора на МЦ ''Д-р Щерев". За втори път имам час при доц. Петя Андреева. Първият път чакахме около час и половина, два. Извини се, добре. Коридора днес беше пълен с чакащи, аз самата прекарах отново около два часа в чакане. Така немарливо ли е отношението в Щерев и по принцип?
Аз съм чакала и четири часа пред нейния кабинет. Записват се часове отрано, но има момичета, които са започнали процедури и минават през проследяване въпреки часовете на останалите. Отделно има пункции, непредвидени ситуации.

# 528
Чакам всеки път... Средно между час.. два... Чакала съм и по четири часа... Независимо дали съм имала записан час или не

# 529
При мен голямото чакане беше пред репродуктивните кабинети. Вече за следене на бременност никога не съм чакала повече от 30 минути (при Певтичев).
А да попитам резултата от цитонамазка излиза ли в профила?

# 530
При мен голямото чакане беше пред репродуктивните кабинети. Вече за следене на бременност никога не съм чакала повече от 30 минути (при Певтичев).
А да попитам резултата от цитонамазка излиза ли в профила?
Да излиза. Аз чаках резултата три седмици

# 531
Здравейте! Имате ли представа, защо д-р Чавеева не е в списъка със специалисти по фатална морфология за запазване на час през сайта на Щерев?

# 532
Здравейте! Ориентирала съм се да следя бременността си в Щерев и по-конкретно при д-р Стоян Певтичев. През следващата седмица ми предстои първия преглед при него. Всякакви мнения ще са ми от полза, но имам едно по-конректно питане. Как стоят нещата с болничните там? Знам, че АГ дава 7-14 дни след което се издават от лекарска комисия. Предполагам, че просто си заплащаш и не се дърпат с болничните, но все пак. Работя в склад, помещението не е особено топло, отварят се 2 големи ролетни врати, става течение, имам физическо натоварване и не искам да рискувам. Предполагам, че всеки лекар ще ме разбере. Работодателите ми са изключително добри и мили и според мен с тях проблем няма да имам, скоро ще им кажа, но искам да знам с болничните дали ще ми е също толкова лесно. Благодаря на всяка, което ще отдели време да ми отговори. 🌸

# 533
  • гр. София
Здравей, NGeorgieva25!
Проследих и двете си бременности (1 едноплодна и 1 двуплодна) при д-р Певтичев, също така родих естествено и трите деца при него. Четвърто дете не планирам, но теоретично пак при него бих родила.
През цялото време ми вдъхваше спокойствие и увереност, че всичко ще е наред, че ще се справя, особено с двуплодната бременност, при която е нормално всяка бременна да е по-притеснена от обичайното.

По въпроса за болничните не мога да помогна много, защото ползвах съвсем малко преди 45-дневния, около месец. Първо ми издаде за 7 дни, после за още 20 някъде. Аз сама си поисках и докторът се съгласи.

# 534
Много благодаря за отговора! Само добри мнения чета за него, много жени ми го препоръчаха. Във вторник ще е първия ми преглед при него. Относно болничните се надявам да няма проблем, но чета като цяло за болницата, че когато е необходимо издават.

Здравей, NGeorgieva25!
Проследих и двете си бременности (1 едноплодна и 1 двуплодна) при д-р Певтичев, също така родих естествено и трите деца при него. Четвърто дете не планирам, но теоретично пак при него бих родила.
През цялото време ми вдъхваше спокойствие и увереност, че всичко ще е наред, че ще се справя, особено с двуплодната бременност, при която е нормално всяка бременна да е по-притеснена от обичайното.

По въпроса за болничните не мога да помогна много, защото ползвах съвсем малко преди 45-дневния, около месец. Първо ми издаде за 7 дни, после за още 20 някъде. Аз сама си поисках и докторът се съгласи.

# 535
  • София
Беше ми втори опериращ на раждането. Въпреки кошмарът, който изживях там, за него нищо лошо не мога да кажа.
Иначе с болничните никога не съм имала проблеми. Почти през цялата бременност ги ползвах. Работя с много хора, а бях бременна по време на коронавируса и ме беше страх да ходя на работа.

# 536
Момичета, за колпоскопски преглед при кой лекар да се запиша ? Бях на цитонамазка при д-р Билчев и ме насочи за колпоскоп но той не прави.

# 537
  • София
Може би др Валериева?

# 538
Здравейте, досега бяхме при доц. Юнакова, тя в невероятен професионалист и човек, свърши своята работа и очакваме бебенце🤍🫶🏻🍀. Сега обаче ни предстои да се насочим към лекар, проследяващ бременността и от наши познати сме чули добро мнение за д-р Татяна Арабаджи. Бихте ли споделили вашето мнение за нея?

# 539
Аз продължих да се следя при д-р Коновалова и засега съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт