Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 10

• 48 029
  • 739
  •   2
Отговори
# 555
  • София
В реанимация не носят бебетата, много е тъпо, аз много им се ядосах, ама не носят, чак на следващия ден като ви качат в стаята ще ви ги донесат.

# 556
  • София
Не знам моят катетър как е слаган и свалян, но мен много ме болеше слагането, а после освен всички останали тъпотии се прибрах вкъщи и с уринарна инфекция...

# 557
Катетъра ми поставиха след поставяне на упойката и нищо не съм усетила.  Дори поставянето на упойката в гърба също не усетих, единствено ми беше тежко самата поза по поставянето- бебето рита и въздух не стига, но е за кратко.

# 558
Здравейте. Родих детето си преди 5 години в болница Щерев. Имах доста проблеми - най-вече скъсена шийка от контракции в късна седмица. С лежане и прогестерон добутахме до 9 месец и родих живо и здраво дете. Сега съм бременна за втори път, но следящия ме АГ не счита, че е необходим серклаж и забелязвам една тенденция, че отричат серклажа в тази болница. Беше ми казано, че нямам показания за серклаж, че ще следим и ако трябва пак прогестерон и песар. Консултирала съм се с друг лекар, в друга болница, който счита, че още в 14 г. с трябва да се сложи, тъй като външния отвор на шийката е мек, иначе е 4 см. Интуицията ми подсказва да се доверя на лекаря от Щерев, тъй като е по-запознат със случая ми. Има ли жени, които са били със скъсена шийка и контракции и с песар са докарали до безопасна седмица? Имахте ли чести инфекции? Също тези, на които е правен серклаж в по-късна седмица, дали издържахте до края?

# 559
  • София
Flower първата ми бременност беше с отворена шийка ( с конус) и скъсена шийка, от 26та седмица бях на легло. С втората бременност бях убедена че същото ще се случи и че ще настоявам за превантивен серклаж. Ами не, не се случи, шийката си държа до края и не се скъси, даже в седмия месец беше 4 см. Естествено аз се пазех повечко, навън излизах само с колан за бременни ( те всъщност бяха гащи колан) пиех Алеракт и Колаген, и двете спомагат за укрепване на шийката, допълнително нали и магензий, прогестерон не се наложи. Серклажа сам по себе си крие рискове естествено. За останалите неща не мога да дам съвет, но мога единствено да ти пожелая шийката да държи до финал!

# 560
Бях със скъсена шийка още от 27г.с и честно казано съжалявам, че при тенденция за такава преди това, не се поинтересувах по-рано и не поставих серклаж или поне песар. Може би щях да си спестя известно количество психически стрес, защото влизах и излизах от болницата 4-5 пъти където бях на системи.
Моята лекарка също сметна, че не е необходимо да се прави подобна интервенция, вероятно е била права, но аз щях да се чувствам по-спокойна определено.

# 561
Някоя от вас която е родила в края на декември и началото на януари? Кое адаптирано мляко ползваха за бебвнцата? Аз тотално изключих да попитам.

# 562
Аз родих септември и се оказа че ден за ден дават различно мляко. Доста ме разочарова това понеже изрично питах преди да родя и ме уверяваха че не смесват...

# 563
Здравейте! Знаете ли ако Вашият лекар не е на смяна в деня на раждането, но имам уговорка с него.  Трябва ли да доплащам? Особено се интересувам от опита на пациентките на д-р Арабаджи. Благодаря.

# 564
Здравейте, интересувам се, ако някоя от вас се е възползвала от пакет Стандарт ''Проследяване на бременност 2ри и 3ти триместър+ раждане- неонатологично проследяване"- за здравноосигурени пациенти, какво по- конкретно включва този пакет (какво не включва и трябва да си доплащаме) и заслужава ли си?

# 565
Не съм била при д-р Арабаджи, а при д-р Коновалова, но предполагам се процедира по еднакъв начин.
На мен тя ми даде телефона и каза когато тръгне раждане ми звъниш, без значение кога. Аз лично се притеснявах и не ми се искаше да и звъня през нощта примерно, тогава ми каза идваш тук и дежурният ще ми звънне.
Първото раждане не става бързо и не трябва да се притесняваш, че ще започне без нея.
В крайна сметка преносих и се наложи индукция, та не трябваше да звъня 😅

Успех и леко раждане! 🍀

Не съм взимала общ пакет за проследяване и раждане, отделно си беше проследяването и отделно раждането.
На мен пакетите за проследяване ми бяха много удобни, ползвах и за 3-те триместъра. Освен някои витамини и повтаряне на кръвна картина всичко друго си влизаше в тях и не съм доплащала. Тук е редно да споделя, че не съм имала проблемна бременност и не са се налагали допълнителни изследвания.
За раждането както споменах по-горе имах насрочена индукция, като за съжаление беше неуспешна и седях една нощувка с 3 системи, за които не платих нищо. На следващия ден се наложи спешно секцио и си платих само цената за него.

# 566
  • София
Здравейте! Знаете ли ако Вашият лекар не е на смяна в деня на раждането, но имам уговорка с него.  Трябва ли да доплащам? Особено се интересувам от опита на пациентките на д-р Арабаджи. Благодаря.

Винаги викат проследяващия ви лекар и да не е на смяна, за това има избор на екип и не се доплаща нищо.

# 567
Викат лекаря, ако поради някаква причина не може да дойде, пак се заплаща.

# 568
Аз бях при Александров,  който не дойде. От сърце съм благодарна на Коновалова и Доленска,  те бяха на смяна, на Александров нз дали са звъняли,  все пак беше събота.

# 569
Обмислям варианта да се следя в Щерев по ред причини. Можете ли да ми препоръчате лекар, който да го направи? Имам нискорискови тромбофилии, това е само при мен.

Общи условия

Активация на акаунт