Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 10

• 47 995
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
За жените, които се интересуват от пакетите, когато бях последно на преглед ги разпитах. Както ми обясниха, излизат изгодно особено, ако се налага да родиш секцио понеже цената в пакета е същата като за нормално раждане. Има включено и единичното настаняване или настаняване във ВИП стая, ако се поиска и има свобода стая.

В тази презентация има повече информация за пакетите:
https://docs.google.com/presentation/d/11dz5sRXzEehk_5gGqinFpzlb … esent?slide=id.p1

Някой запознат ли е с пакетите на Щерев за следене и раждане? Във фейсбук групата има стари коментари, че не винаги покрива всичко и се доплаща в последствие за прегледи за разкритие, тонове, изследвания и т.н.

Каква е разликата между оптимален, разширен и стандартен пакет на раждане?

https://www.shterevhospital.com/bremennost/%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0 … D0%B8%D0%B6%D0%B8

Здравейте, малко по-нагоре бях писала за пакета, който закупих аз - Комплексен пакет 1. Включва проследяване 2ри и 3ти триместър + раждане + неонатологично проследяване. Мисля че основната разлика между пакетите е от кой триместър почват и съответно дали имат включени послеродовите консултации.
Поне това разбирам аз от описаното в сайта.
Ако някой е по-запознат, нека се включи.

# 646
Здравейте, ходих на фетална морфология в Щерев, не се следя там.
Обясниха ми, че ще се видя резултатите от БХС на сайта им.
Аз обаче виждам резултатите от хормоните, а не финално обработените резултати от феталната и бхс, в joystick.
Може ли да ме ориентирате къде на сайта, и изобщо мога ли да ги видя или трябва да отида лично да си ги получа?

# 647
Flower90 като беше на ФМ не ти ли дадоха 2-3 листа с резултатите от БХС и прегледа? Понеже сами по себе си не се тълкуват, а доктора въвежда данни от лабораторните изследвания и размерите на бебето и т.н в програма. Съответно се вади статистика за синдромите, прееклампсия и други коментари, ако има.

На мен също в joystick не ми излизат тези резултати, но ми ги дадоха на хартия като амбулаторен лист/епикриза.

Здравейте, ходих на фетална морфология в Щерев, не се следя там.
Обясниха ми, че ще се видя резултатите от БХС на сайта им.
Аз обаче виждам резултатите от хормоните, а не финално обработените резултати от феталната и бхс, в joystick.
Може ли да ме ориентирате къде на сайта, и изобщо мога ли да ги видя или трябва да отида лично да си ги получа?

# 648
не, не ми дадоха, аз не бях дала кръв предварително, предполагам затова

# 649
Здравейте! Виждам, че съвсем наскоро сте обсъждали пакетите, но не видях информация за пакет първи триместър. Според вас заслужава ли си, какво мислят използвалите го, покрива ли всичко необходимо? То е ясно, че ако има усложнения или проблеми ще има и допълнителни изследвания, но не мога да преценя 600лв голяма или нормална сума е.
Също така виждам, че има и пакет от началото до края на бременността, който покрива доста, но и той е 1750лв.
Благодаря предварително за мненията и съветите!

# 650
Аз мисля да си взема най-пълния пакет, от който ми казаха, че се спестява към 20% (лично не съм го смятала) - Пакет „Проследяване на бременност II и III триместър + раждане + неонатологично проследяване + послеродови консултации".

До колко ми обясниха включва всичко необходимо, като дали ще се наложи нещо друго зависи от бременността и от АГ дали ще иска нещо допълнително като изследване. Също включва и прегледи на бебето след раждане, послеродови консултации за въпроси свързани с бебето (1 на живо и 2 онлайн), и 2 или 3 процедурни на някакъв стол, който стягал тазовото дъно. Единственото се доплаща за консултация с анестезиолог, която мисля е 50 лв.

Зависи от твоите нужди и дали може да платиш по-голяма сума на веднъж. Предполагам за това ги има и като отделни пакети.

Все пак има време докато го взема и ще ми е полезно мнения, на някой, който вече го е ползвал.

# 651
За пакетите имайте предвид и че ако имате допълнително здравно осигуряване, през работодател например, за всяка процедура брокера изисква отделна фактура. Ако платите наведнъж пакета това не знам как би било възможно. Добре е да се изговори предварително със застрователя.

# 652
Лично аз нямам застраховател, просто ми хареса идеята всичко да е на едно - изследвания и прегледи, а и обмислям да отида на преглед за установяване на бременност точно при лекарка от Щерев. Остава въпросът дали изследванията поне могат да се правят уикенда, понеже трябва да са на гладно, а работя само сутрин и дали издават болнични, понеже личния ми лекар е в друг град.
За пакетите имайте предвид и че ако имате допълнително здравно осигуряване, през работодател например, за всяка процедура брокера изисква отделна фактура. Ако платите наведнъж пакета това не знам как би било възможно. Добре е да се изговори предварително със застрователя.

# 653
Аз има ДЗ и ми казаха, че могат да ми дадат разбивка на всяка една от услугите на пълна цена и намалението от пакета във формата на документ (подписан и подпечатан). Така от ДЗ могат да си сверят каквото им трябва.

ms_97 може да се обадиш на кол център им и да ги попиташ. На мен ми дадоха доста изчерпателна информация по всички въпроси, които имах.

# 654
Аз съм с ДЗ и си взех разбивка за пакетите. Ползвах ги всичките през цялата бременност и ми бяха много удобни. Мисля, че имах 1 тонове и едно ПКК, които платих допълнително, защото преносих, ПКК трябваше да повторим.

# 655
не, не ми дадоха, аз не бях дала кръв предварително, предполагам затова

Миналата година правих при доц. Чавеева, за резултатите ми се обадиха и ми ги изпратиха после. Обадете се на регистратура за най-сигурно и ги попитайте къде да ги търсите.

# 656
Има нов ценоразпис от 10 март, в сайта на клиниката е.

Здравейте, може ли линк понеже не го намирам, интересува ме конкретно цената за биохимичен скрининг и 1ва морфология

# 657
170 лв беше, моят БХ беше на 18ти март
quote author=Liliannn18 link=topic=1613790.msg49815405#msg49815405 date=1749122666]
Има нов ценоразпис от 10 март, в сайта на клиниката е.

Здравейте, може ли линк понеже не го намирам, интересува ме конкретно цената за биохимичен скрининг и 1ва морфология
[/quote]

# 658
БХС беше 90 лв плюс 5 лв за взимане на пробата, а сами преглед беше 170 лв.

Аз отидох в понеделник за изследването, а във вторник за ФМ или както я наричат още в Щерев "първи скрининг".

# 659
Здравейте скоро раждали мами, може ли да ми каже някой как стоят нещата със свижданията? Ще съм в двойна стая и по принцип не искам никой друг освен мъжа ми да идва, но бих се радвала да знам, ако има някакво ограничение и от самата болница, да го ползвам като допълнителен довод в борбата с досадна свекърва и роднини, които ми се иска да почакат до изписването без да влизам в обяснителен режим. В крайна сметка ще им заявя желанието си, но нямам сили да споря с никой и като цяло ще ми е по-лесно, ако има някакви правила самата болница, все пак едва ли могат да се изсипят 10 човека в отделение с току що дошли на бял свят човечета.

Общи условия

Активация на акаунт