Предстои ми инсеминация - тема 34

• 37 477
  • 815
  •   1
Отговори
# 90
Smile, AnnyHanny и Doria8, желая ви успех в резултата, нека скоро да напълним темата с положителни тестове Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
AnnyHanny при мен болките, бяха снощи при спукване на фоликула. За момента нямам оплаквания.
Doria8З, аз питах за инжекцията, ходих в спешния, но съжалих, там не бяха виждали такава инжекция...Супер лесно е поставянето, но не ми понася да гледам как иглата се забива в мен Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 22:56 от Believe23

# 91
Привет момичета, записвам се с втора неуспешна инсеминация( стимулирана с летрозол и таймирана с овитрел) и от утре започвам стимулация за трета инсеминация, но този път ще я стимулираме с клостилбегит - не съм го пила до сега, та ще минпомогнат отзиви за вашите усещания докато сте го приемали. С летрозола имах два дни доста тежки, със сериозни болки в кръста и ниско долу в яйчниците и то само за по един фоликул в яйчник, да очаквам ли същото? Освен това, другата седмица, док иска да направим ХУЗК, което още повече ме пеитеснява - продухване на тръбата(аз съм само с една) т.к смята, че там е проблема. Някой да е правил процедурата? Успех на всички!

# 92
Привет момичета, записвам се с втора неуспешна инсеминация( стимулирана с летрозол и таймирана с овитрел) и от утре започвам стимулация за трета инсеминация, но този път ще я стимулираме с клостилбегит - не съм го пила до сега, та ще минпомогнат отзиви за вашите усещания докато сте го приемали. С летрозола имах два дни доста тежки, със сериозни болки в кръста и ниско долу в яйчниците и то само за по един фоликул в яйчник, да очаквам ли същото? Освен това, другата седмица, док иска да направим ХУЗК, което още повече ме пеитеснява - продухване на тръбата(аз съм само с една) т.к смята, че там е проблема. Някой да е правил процедурата? Успех на всички!
Аз съм имала стимулация само с летрозол и не мога да кажа за другото лекарство. Хидротубация ми правиха преди да започнем с инсеминациите и аз се бях притеснила много, но не нито толкова страшно, нито толкова болезнено. Лягаш на гинекологочния стол слагат ти спекулума и ти вкарват много тънък катетър през шийката на матката (както при инсеминациите) . Почти нищо не се  усеща. След това през него се вкарва разтвора. Аз усещах лека болка и напрежение като менструални болки, но нищо особено. През това време те гледат на ехографа дали течността навлиза в тръбите. Ако има запушена тръба е възможно да има някаква болка. Процедурата трае минутки. Ако се притесняваш от болка питай лекарката дали може да пиеш нещо обезболяващо. На мен ми каза да пия един аулин час преди процедурата. Хубаво е да се направи, за да знаете какво е състоянието на тази тръба, защото ако е запушена няма смисъл от инсеминации. Също така при леки стеснявания или нагъвания процедурата "продухва" тръбите и много жени забременяват веднага в месеца след нея или до 6 месеца от процедурата. Успех!

# 93

Здравей, и аз съм с втора неуспешна. Не ме  стимулират с нищо, защото си имам овулация. Относно “продухването” ще ти го правят с цел по—голям шанс за забременяване ли или да видят дали е проходима? И преди да започнеш с инсеминациите не са ли ти проверявали тръбите?

# 94
Единствено искам да вметна, че много момичета със стимулация си имат овулация по принцип и без нея. Идеята е да се развият 2/3 доминантни фоликули и да се увеличи шанса, който бихме имали без стимулация и с 1 фоликул.
AnnyHanny, относно болките - аз имах силно изразени такива по време на овулацията при всичките си 4 инсеминации. Около 24 часа бях нефункционална и буквално не можех да ходя. Споделяла съм с докторката и тя е на мнение, че е заради по-големия брой доминантни.

# 95
Ами всеки сам си решава ако вметването беше относно моя коментар. Simple Smile

# 96
Имам правена цветна снимка преди да започнем инсеминациите, на която се вижда, че тръбата е проходима. Т.к при мен тубарният фактор е водещ, реално лекарката се опитва да разбере защо не става това бебе. Иначе овулация си имам, както и нормална лигавица, но имам само една тръба и тук се цели да има овулация в левия яйчник т.к той е с тръба, другия не върши работа.

Здравей, и аз съм с втора неуспешна. Не ме  стимулират с нищо, защото си имам овулация. Относно “продухването” ще ти го правят с цел по—голям шанс за забременяване ли или да видят дали е проходима? И преди да започнеш с инсеминациите не са ли ти проверявали тръбите?

# 97
Ясно, дано всичко да е наред с тръбата. И би трябвало след като е правена цветна снимка. Simple Smile

# 98
Чета темите назад и виждам, че след стимулация повечето имате по 2, 3, 4 фоликула. За първа инсеминация имах стимулация с Летрозол за 5 дни, но направих само 1 достатъчно голям доминантен фоликул. Въпроса ми е с какво ви стимулират и колко фоликула правите.

# 99
Здравейте, какви изследвания трябва да направя за партньорска инсеминация?
Знам за вирусология на двамата, но какво още?

# 100
Здравей,

За да се установи дали инсеминацията е подходяща:
- проходимост на тръби
- спермограма

Ако вече сте направили горните:
- микробиология и на двамата
- вирусология и на двамата

# 101
Аз за първи месец съм на стимулация с летрозол. Пих за 5 дни по 1 хапче и на 8ми ден от МЦ имам 2 фоликула по 13 мм и един 9мм. Според доктора тези по 13 са супер, а другия  няма да стане.

Чета темите назад и виждам, че след стимулация повечето имате по 2, 3, 4 фоликула. За първа инсеминация имах стимулация с Летрозол за 5 дни, но направих само 1 достатъчно голям доминантен фоликул. Въпроса ми е с какво ви стимулират и колко фоликула правите.

# 102
Smile_ Според мен е строго индивидуално при всяка жена и по преценка на репродуктивния специалист. При теб може да влияе супер силно дадена спимулация, при мен да не се повлиява до такава степен или въобще. Аз също съм с редовен цикъл и Ову, но и мен ме стимулира с Летризол/Фемара и имах по един фоликул от всяка страна. Все още чакам. Довери се на лекаря ти, той вероятно знае какво прави а и до колкото знам когато няма някакъв видим проблем с цикъла /липса, нередовност и тн./ не бързат да вадят "тежката артилерия" още в началото. Успех!

emiliq.k Много добре е описала Лина, мога само да добавя, че при нас искаха и изследвания за кръвните групи и резос факторите и на двамата партньори+ Цитонамазка на жената (ако няма от последните 6 месеца)

ВаНиЛа Стискам много палци за теб този месец да се получат нещата! Heart /с теб вървим долу горе заедно, но ти си с 1 инсе напред от мен и следя Grinning/
Успех на всички момичета чакащи след и стартиращи инсе! Heart Heart Heart

# 103
Smile_  според моята лекарка, стимулацията с Летрозол е много лека. При мен също имаше по един доминантен фоликул в двата яйчника и преди инсеминацията док. каза, че е доволна от ситуацията. След овитрела и двата се бяха спикали в деня на инсеминацията и за съжаление нямаше бременност. Този месец смени стимулацията с Клостилбегит, вероятно цели повече фоликули, но дали ще станат и дали ще има в тях яйцеклетка, никой не знае. Стискам палци на всички, които чакат двете чертички❤

# 104
Мерси, flowering, ти кога ще правиш тест? Стискам палци! 🤞🍀

Общи условия

Активация на акаунт