Предстои ми инсеминация - тема 34

• 36 565
  • 815
  •   1
Отговори
# 375
Честито Smile, много хубава новина.
Пожелавам ти спокойствие и всичко да е наред до финала!
DilyanaValian стискам палци да се похвалиш скоро и ти.
Успех на всички чакащи момичета!

# 376
Момичета , с наближаване на тестването , нещо съвсем ми се срина бойния дух (особено с тия прекалено ранни симптоми на пмс) . Започвам да си мисля , че мъжкият фактор е непреодолимо препятствие с инсе , освен в случаите , когато е толкова тежък , че е необходима донорска . И наливам от пусто в празно.  Имате ли мнение по въпроса

Ние бяхме с мъжки фактор и имам две успешни бременности от инсеминации. Simple Smile Знам, че в един момент изглежда безнадеждно, но не губете вяра! Ще се случи в правилното време за вас. Стискам палци и пожелавам успех!
Не спирам да чета темата и да се зареждам от новите успешни процедури. Връщате ме в едни много незабравими емоции! Всяка от вас ще стигне до заветния финал, само не се отказвайте! Flowers Four Leaf Clover

# 377
Благодаря! Ние опитвахме от малко повече от 2г. Нямаме изявен проблем, водим се с неизяснен стерилитет, след множество изследвания при мен се откри тромбофилия, а при мъжа ми морфологията беше с гранични стойности, но лекарите бяха на мнение, че изследванията са ни добри и тези неща не могат да са причина за незабреняване толкова дълъг период.

Понеже споменавате тромбофилия, а досега в темата не съм засичала да се коментира.
Какво е практиката при вашите репродуктивни специалисти?

След първата ни неуспешна инсеминация реших на своя глава да си пусна тест за тромбофилия (полуразширен пакет) и ми излезе хетерозиготно носителство на Factor 2, без комбинация с друг фактор. Репродуктивния ми лекар беше категоричен, че терапия не се налага преди и след забременяване и че това не е пречка за забременяване. Хематолог обаче беше абсолютно категоричен, че терапия с фракси/хепарин е задължителна от момента на инсеминацията до седмици след раждане. Дори и че е възможно да не се стига до забременяване заради този фактор. Обмислям да направя консултация с още един хематолог, тъй като показателите ми за кръвосъсирване са на ръба (ниски тромбоцити и увеличено време за кръвосъсирване), което пък ще се влоши при използване на фракси/хепарин.

# 378
Да, опита ми е доста аналогичен с твоя. АГ масово са на мнение, че ако нямаш високо рисков фактор и предишни аборти нямаш нужда от терапия или най-много да дадат аспирин. Хематолозите обаче гледат цялостно изследванията и доста често преценяват, че има нужда от терапия с НМХ дори при ниско рискови мутации. Не знам къде е истината, за себе си съм решила, че ще слагам НМХ след като направих консултация с имунолог и хематолог и двамата бяха на мнение, че имам нужда от терапия след + тест. Аз имам четири ниско рискови мутации за които ми беше обяснено, че в комбинация правят висок риск. АГ каза, че НМХ няма да ми навреди и не е против да слагам, но според нея нямам нужда. Така или иначе терапията с НМХ се следи с кръвни изследвания всеки месец, тъй че ако кръвните резултати се влошат терапията ще се промени. Относно терапията преди забременяване, аз мисля, че тя е необходима само при инвитро, но не е при естествени опити и инсеминации. Лично мое мнение без да притежавам каквото и да е медицинско образование! Аз също съм попаднала на тезата, че тромбофилията може да попречи на успешната инплантация, но не знам до колко е доказана. Докато правих естествени опити няколко месеца опитах да взимам аспирин протект след овулация до цикъл. Единствения резултат който получих беше обилен цикъл, кървящи венци и синини.

# 379
m@rcipiT отдавна писах на лично, да не би да ти е препълнена входящата. Извинявам се за спама.

# 380
Рано ли е за уринарен на 11 ден след инсето? Ще лудна вече 😳

# 381
[/quot

Ами честно да ти кажа не знам. На мен вчера чхг-то ми беше 96,97, уринарния тест не ми показа  черта.

# 382
[/quot

Ами честно да ти кажа не знам. На мен вчера чхг-то ми беше 96,97, уринарния тест не ми показа  черта.
Коя марка е теста? Аз съм взела шуър чек и съм пред дилема кога да го направя 🫣

# 383
Беше преско. Шуър чек май един ден закъснение по принцип.

# 384
Ехе , Sway , да не е бил някакъв дефектен този тест ! То след като кръвния е категорично положителен , няма значение уринарния какво показва . Успех и пухкав финал 🌺

# 385
Благодаря ти Съншайн. Иска да ви кажат че всеки ден искам да се тествам. И уж до към 3 излизат резултатите, но на мен и двата теста ми излизат към 6 вечерта и направо умирам до тогава.

# 386
Мисля, че Шуърчек специално няма да отчете на 11 ден. При мен на 14 едва се виждаше черта. Престо може и да покаже нещо, те са с по голяма чувствителност.

# 387
Мисля, че Шуърчек специално няма да отчете на 11 ден. При мен на 14 едва се виждаше черта. Престо може и да покаже нещо, те са с по голяма чувствителност.
Преди съм правила Шуър чек на 12ти ден и имаше бледа втора.

# 388
Моят шуърчек излезе с мноооого бледа черта едва на 15 ден 🤦🏻♀🤦🏻♀
Преди съм правила Шуър чек на 12ти ден и имаше бледа втора.

# 389
Правихме инсеминация на 10-ти този месец, и цикълът ми подрани с четири дни. Притеснява ме този факт тъй като докторът ми каза, че по принцип започва да се скъсява цикъла, ако влизаш в менопауза.
Използвахме фостимон за стимулация и овитрел за таймиране на овулация. Фоликула се спука точно навреме.
Въпреки това, уви...
Планирам още 3 и ще кандидатствам по фонда.

Общи условия

Активация на акаунт