Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 34 117
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
Честит рожден ден, бъди здрава и много щастлива! 🍀

Аз да ви се оплача както бях на преглед преди 2 дни и всичко беше наред, така вчера късно вечерта леко прокървих. Беше изключително леко и еднократно, но цяла нощ не успях да заспя и сутринта отидох да ме види дежурният.
За щастие всичко е наред, няма отлепяне на плацентата, няма проблем с шийката и спрямо Аг най-вероятно съм се претоварила физически. Предписа ми но шпа и магнезиев диаспорал, както и повече почивка.
Голям рев и притеснение беше.

И аз най-накрая започнах да усещам едни такива странни бълбукания около пъпа, най-вероятно е бебето. Нямам търпение да го усетя по-силничко.
Аз като прокървях също беше малко,но
много се изплаших.Аз също нямах отлепяне за щастие.Една седмица след това ми зацапваше само и ми спря.На мен ми изписаха Утрогестан,Алеракт и НоШпа.НоШпа-то го спрях одавна,въпреки че АГ каза да не спирам нищо.Просто нищо не ме боли за да го пия.

# 346
Но шпа не се изписва само при болка, той успокоява матката (контракции).

Честит рожден ден, бъди здрава и много щастлива! 🍀

Аз да ви се оплача както бях на преглед преди 2 дни и всичко беше наред, така вчера късно вечерта леко прокървих. Беше изключително леко и еднократно, но цяла нощ не успях да заспя и сутринта отидох да ме види дежурният.
За щастие всичко е наред, няма отлепяне на плацентата, няма проблем с шийката и спрямо Аг най-вероятно съм се претоварила физически. Предписа ми но шпа и магнезиев диаспорал, както и повече почивка.
Голям рев и притеснение беше.

И аз най-накрая започнах да усещам едни такива странни бълбукания около пъпа, най-вероятно е бебето. Нямам търпение да го усетя по-силничко.
Аз като прокървях също беше малко,но
много се изплаших.Аз също нямах отлепяне за щастие.Една седмица след това ми зацапваше само и ми спря.На мен ми изписаха Утрогестан,Алеракт и НоШпа.НоШпа-то го спрях одавна,въпреки че АГ каза да не спирам нищо.Просто нищо не ме боли за да го пия.

# 347
Хубаво пояснение беше това. Наистина така каза и АГ, но аз от притеснение забравих. Радвам се, че тук винаги има кой да те допълни или да даде съвет.

Аз като ходя на преглед много се шашкам, хем съм притеснителна и срамежлива, хем от притеснение пропускам какво ми се говори или забравям.

# 348
G•H•, честит рожден ден!
Момичета, вие колко често усещате движенията на бебоците?

# 349
Ами аз доста често, през 3-4 часа, но вече съм в 22 г.с. и предполагам е нормално да се усеща повече.

# 350
Аз съм в края на 19г.с. с висока предна плацента. Усещам го основно вечер като си легна, за момента веднъж на 2-3 дни, не постоянно. Но като се случи нямам съмнение, че е бебчето, много отчетливо се усеща движение. 😊💙

# 351
Честит рожден ден, G•H•! Бъди много щастлива. 😊

Аз също го усещам през няколко часа бебето и съм със задна плацента (21г.с. +2). Радвам се на всяко побутване и ритник докато все още не са станали болезнени. 😆

# 352
Аз днес влязох в 20гс 🎉
И аз усещам често,но за кратко

# 353
Pauly, и при мен е така, и ме притесняваше, че е рядко. Не знам рядко ли се размърдва или просто го усещам само като съм в покой. 😁
Иначе имах съмнения предните пъти дали е то, но за вчера и днес вече са доста отчетливи движенията.

# 354
И аз го усещам по няколко пъти на ден, основно като седна или легна. Дали мърда като съм в движение и просто не го усещам толкова, не знам 😁

# 355
Усещам го постоянно от около седмица и нещо.Вече съм в 20г.с и това бебе не спи 😂В момента,в който легна или седна не спира да шава.Баткото беше пълна противоположност,цял ден го чаках да мръдне.

# 356
Като съм в движение, бебето си спинка и не го усещам много. Но ако полегна или хапна нещо сладко, започва да се движи. Ако доста лежа, сигурно на всеки час-два усещам. Таткото успя 1-2 пъти да усети от по-силните ритници, но като цяло не ги хваща все още повечето.
Направо имам чувството, че самите кокали ме болят, всичко ми се схваща. За контракциите ми изписаха магнезий и вече усещам подобрение, намаляха.

# 357
Аз съм в 21+3 и още не усещам ритничета, а само бълбукане и пърхане и то само като легна. С предна плацента и излишни кг. ми казаха да си чакам и да не се тревожа, ама малко започвам да се филмирам. На 4 съм на преглед, така че се успокоявам така. 😀

# 358
Момичета, може ли да опишете тези контракции? Доста пишете за тях, да знам какво е усещането.

# 359
Здравейте мами ,преди няколко дни санъвсх кошмари свързано с раждане на бебо и многоо се изплашиш понякога  се сещам отново .Някоя мама сънувала ли е такива неща ?..Чета в др групи че доста мами са така и това било от бременноста .Пък и преди заспя гледах едно клипче в ютуб за една бременна жена ,която я заплашва болно момиче и кълне нея к детето и даваха го к по тв даже..Някаква инфлуенсърка 😀Та може и това да ме е наплашило някак си  .

Общи условия

Активация на акаунт