Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 36 673
  • 764
  •   1
Отговори
# 180
Надявам се, питах я трябва ли да ме притеснява нещо,каза за сега не. Надявам се всичко да е окей като отида на 24..

# 181
Дано всичко е наред занапред 🤗 А какво значи това, което ти е казала докторката - повишен индекс на маточната артерия?

Днес бях на ФМ  бебчо е 282 гр, 19г.с - всичко е супер през целия преглед ръцете му бяха в устата явно ще е голям гладник.Само има повишен индекс на маточната артерия доцентката каза да не пия нищо за сега но иска да ме види след 8 седмици като съм в 26 г.с.Дано всичко е ок, но ще има да го мисля.

# 182
Стискам палци всичко да се нормализира. Много е неприятно това изчакване без нищо да е сигурно...
Аз за сега има вероятност да съм секцио, защото и бебе номер 2 си седи седалищно 🙄, но пак ще направя всичко възможно за естествено раждане. Разбира се в рамките на разумното, седалищно бебе не бих раждала, ако имам избор. 😅
mokka, Аз съм точно на обратно ужасяват ме всички операции и въпреки, че вече имам 2 успешни зад гърба си все още си ме ужасяват. Иначе не мога да кажа, че след секциото не боли, аз възпалих 1 шев и ме боля месец след това, преди това бях с контракции на 2 Мин докъм 7 см разкритие и те не бяха също някаква болка за умиране. Боли си, ама по-гадно си го представях 😂. 
Като цяло дали раждането ми ще е секцио или естествено ще реши дали ще имаме 3то дете. 😊

# 183
Аз също съм от страхливите, но се бях пуснала по течението, всичко си вървеше до последно нормално и нямах никакви предпоставки за секцио. Отидох в болницата с настройката, че това е най - хубавото нещо в живота ми и така си беше. Болката се забравя, да боли, но аз имах и вътрешни и външни шевове. Около 2-3 дни не можех да седна като хората на стол, но и това мина.
Имам и доста приятелки, които си решиха да раждат секцио и те се възстановиха бързо. Вече си е въпрос на личен избор как майката ще се чувства по- спокойна.

# 184
Mkyrova, дано всичко да е наред! Опитай се да почиваш повече заради контракциите. Аз също имам, когато се натоваря повече от обикновено.

Има ли някоя от вас, която от сега знае, че ще ражда секцио?
Аз ще съм със секцио-предното е такова и +диастаза, но бях много за нормално. Спомените ми не са хич хубави. Мм много ме учуди като го обсъждахме с докторката. Не със секцио ще си организма не ти е като на нормално раждала, може да има усложнения за теб не се знае колко ще е едро (може да имаш шевове, бебето може да е с хематоми). Не мислех, че така адекватно ще вземе мнение. Подготвям се психически... бях забравила какво няма да пиша подробности да не наплашвам

# 185
И аз ще съм секцио, защото съм с вродена луксация на тазобедрената става. Въпреки, че е лекувана още като съм била бебе и в момента нямам никакви оплаквания, нито пък личи, че някога е имало нещо, всички лекари, с които съм говорила са единодушни, че при луксация препоръката е да се ражда секцио и риска от усложнения при нормално раждане не си заслужава.
Искаше ми се да пробвам естествено, но в крайна сметка - каквото ми е отредено. Няма да го страдам, ще се постарая възстановяването да е бързо. Ще се надявам по-скоро ...

# 186
Аз само да добавя, че колкото и да исках нормално, не съм страдала или съжалявала, че съм секцио. Единственото ми съжаление беше и още е, че бях с пълна упойка и забравих да помоля да ми направят снимка и реално си видях за първи път бебето на 6тия час. Затова сега си имам обеца на ухото да си помоля експлицитно за снимка, ако се стигне до там. Simple Smile

# 187
Mkyrova, дано всичко да е наред! Опитай се да почиваш повече заради контракциите. Аз също имам, когато се натоваря повече от обикновено.

Има ли някоя от вас, която от сега знае, че ще ражда секцио?
Аз ще съм секцио живот и здраве.

# 188
Iffsy, отлепена ретина си е предпоставка за секцио. Не е удачно и да носиш тежко. Не знам обаче, дали ако е отлепена, можеш да я закрепиш с лазар и все пак да родиш естествено. Не съм лекар, но ми се струва неудачен такъв вариант.

Ами надявам се, че няма да открият нищо такова. При мен диоптърът не е чак толкова висок, но продължава да прогресира с годините, а вече съм на 33.

Относно раждането, мен повече ме е страх от секцио, тъй като никога не се е налагало да ми правят операции и изпитвам ужас от мисълта за всякакви хирургични намеси. Така че много се надявам да не се налага.

Mkyorova, Ara flow , момичета, стискам палци всичко да е наред и на следващия преглед новините да са хубави!

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 00:28 от Iffsy

# 189
Отлепване на ретината не мисля, че има общо с диоптъра. А съм с -2.75 и -3. Дори ми го намалиха на предния преглед. На 35 съм. В семейството ми всички жени сме с очила 😃

# 190
Отлепване на ретината не мисля, че има общо с диоптъра. А съм с -2.75 и -3. Дори ми го намалиха на предния преглед. На 35 съм. В семейството ми всички жени сме с очила 😃

И аз съм точно с толкова, но последно ходих миналата година като сменях очилата. Явно ще се ходи пак. Simple Smile

# 191
[/quote

Даа и аз съм така с диоптъра -3 ,астигматизъм.Ох няма ли как да се оправи иначе това с лазер наистина при теб ,попринцип не говоря за сега при бременност 🤗 ..Попринцип при много висок диоптър е опасно точно това от напъните и може и да ослепее жената недай си боже и затова пак се дава като индикация за оперативно родоразрешение , но ,ако е наистина сериозно и лекаря ,ако прецени.
Успех на всички момичета ,които бяха писали при следващите ви прегледи всичко да се е закрепило и да е наред ,стискам ви палци ,вярвайте ,че ще се оправят нещата🤗❤️

На мен на моменти дишането ми е по -трудно ,не е постоянно ,но на моменти изпитвам задух в легнало положение и изправям главата назад,за да се облекчавам.Иначе вече се чувствам като буца ,сякаш ще експлодирам ,а не съм чак толкова качила около 3 кг и половина най -мн 4 от началото досега около 67 кг съм.Често ми е едно опъващо в корема ,натежава ,имам дискомфорт понякога сякаш бебка ми притиска нещо вътре .

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 01:25 от Mims1900

# 192
Аз като цяло се чувствам добре.Нищо не ме боли,вече не се изморявам толкова лесно като преди,не съм постоянно гладна Grinning  Чак ми е странно.Единствено запека си го имам,немога изцяло да се отърва от него.От скоро ям хляб със семена и малко по-добре са нещата.И гърдите си ги усещам много големи.Не ме болят,но зърната май ме сърбят Много са чувствителни.

# 193
Цитат

Даа и аз съм така с диоптъра -3 ,астигматизъм.Ох няма ли как да се оправи иначе това с лазер наистина при теб ,попринцип не говоря за сега при бременност 🤗 ..Попринцип при много висок диоптър е опасно точно това от напъните и може и да ослепее жената недай си боже и затова пак се дава като индикация за оперативно родоразрешение , но ,ако е наистина сериозно и лекаря ,ако прецени.
Успех на всички момичета ,които бяха писали при следващите ви прегледи всичко да се е закрепило и да е наред ,стискам ви палци ,вярвайте ,че ще се оправят нещата🤗❤

Отлепването може да се оправи с лазер, но не знам дали може по време на бременност.

# 194
И аз ще го мисля до 24 януари. Днес бях на феталната морфология, моето е 309 гр., с него всичко е наред, не успяхме да снимат защото се беше скрил. При мен пък плацентата нещо не е ок. Някакви ехогенни зони, трябва да се следи и се изплаших отново... Контракции, които не усещам не ме боли нищо, каза че съм се претоварила, вика ме след 4 седмици, запазих за 24 януари. Сега съм и аз една омърлушена, притеснена.. каза че не е нещо много нормално, но не е и първото такова което вижда. Надявам се всичко да е наред..
Ехогенни зони да няма предвид зрялостта на плацентата? И при моята се видя, че зрее преждевременно. И с предишната ми бременност беше така. Тогава следихме нещата и избутах до термин, надявам се и сега всичко да е ок.

Общи условия

Активация на акаунт