Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 36 688
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
И аз ще го мисля до 24 януари. Днес бях на феталната морфология, моето е 309 гр., с него всичко е наред, не успяхме да снимат защото се беше скрил. При мен пък плацентата нещо не е ок. Някакви ехогенни зони, трябва да се следи и се изплаших отново... Контракции, които не усещам не ме боли нищо, каза че съм се претоварила, вика ме след 4 седмици, запазих за 24 януари. Сега съм и аз една омърлушена, притеснена.. каза че не е нещо много нормално, но не е и първото такова което вижда. Надявам се всичко да е наред..
Ехогенни зони да няма предвид зрялостта на плацентата? И при моята се видя, че зрее преждевременно. И с предишната ми бременност беше така. Тогава следихме нещата и избутах до термин, надявам се и сега всичко да е ок.
Ами и аз това се зачудих, но не ми го обясни точно като стареене на плацентата. Каза, че това и е странно, каза за сега няма проблем. Почна да ме пита за предишни операции, казах, че нямам. Може би с операция ще е проблем. Обясни ми, че от паниката ми(не знам колко от вас са на ясно с моята бременност) плаша бебето и то се крие. Каза, че от страх си предизвикам контракции, скара ми се дори че съм чистила сутринта. Ходи обясни, че болки не си имала

# 196
MkyorovaАма как така от паниката то се крие. Баткото също няма снимка, само веднъж си показа лицето без да мърда и то на ЖК, само и там си показа атрибутите. 🙄
Сегашното бебе е точно на обратното супер показливо. 🤷🏻‍♀️
Аз втора бременност не мога да си различа подготвителните контракции, като сега усещам поне нещо, предната въобще не знаех какво се случва. Като цяло е знам защо толкова ти се е накарала, ама има и такива лекари. На мен ми се караха на раждането, че съм отишла с много голямо разкритие къде съм се бавила 🙄. Аз просто откъде да знам, че раждам. Те водите ми изтичаха по-малко през нощта и пак на 4тия път се събудих. Предният ден следобед бях на преглед и тонове и въобще не се видя, че скоро ще родя.
Deni Tsvetanova и моите страшно ме сърбят, мажа с олио за тяло, но обмислям лансинох да си взема.
Вчера минах на Циклогест вместо утрогестан и явно тази доза ми е висока супер замаяна съм, едва станах сутринта. Някоя друга има ли такъв опит?

# 197
MkyorovaАма как така от паниката то се крие. Баткото също няма снимка, само веднъж си показа лицето без да мърда и то на ЖК, само и там си показа атрибутите. 🙄
Сегашното бебе е точно на обратното супер показливо. 🤷🏻‍♀️
Аз втора бременност не мога да си различа подготвителните контракции, като сега усещам поне нещо, предната въобще не знаех какво се случва. Като цяло е знам защо толкова ти се е накарала, ама има и такива лекари. На мен ми се караха на раждането, че съм отишла с много голямо разкритие къде съм се бавила 🙄. Аз просто откъде да знам, че раждам. Те водите ми изтичаха по-малко през нощта и пак на 4тия път се събудих. Предният ден следобед бях на преглед и тонове и въобще не се видя, че скоро ще родя.
Deni Tsvetanova и моите страшно ме сърбят, мажа с олио за тяло, но обмислям лансинох да си взема.
Вчера минах на Циклогест вместо утрогестан и явно тази доза ми е висока супер замаяна съм, едва станах сутринта. Някоя друга има ли такъв опит?
Ами явно паниката и страхът предизвикват тези контракции и бебето се крие. Вчера на феталната морфология беше се скрило при плацентата, после се завъртя с гръбчето към ехографа и не успяхме да снимаме. Аз също съм с втора бременност и аз също като теб не ги усещам тези контракции, виждат се на УЗ. В интерес на истината цялата седмица ми беше натоварена физически и психически, но не очаквах че така ще се притесня предпразнично..

# 198
  • София
Да се върна на темата с очния лекар. Аз съм с късогледство и астигматизъм, но това не попречи на естествено раждане предния път. Естествено, съгласувано и с очен лекар. Каза ми само обаче, че е възможно диоптъра да се увеличи по време на бременност, астигматизма да се промени също, но да не бързам да вадя нови очила, защото след бременността обикновено се намества за около половин година. Така че ако ви даде разлика в диоптрите, да знаете че не е предпоставка за нови очила засега.

Мен ме е страх от секцио. То и от естественото ме беше страх предния път,ама вече го знам какво е. Нито болката беше непоносима, нито нищо. Даже до към 7 см разкритие, аз контракциите почти не ги отразявах. Усещах ги де, ама си говорех нормално през тях, движех си се, не съм викала по никое време на раждането от болка. Знам, че не за всички е така, но аз съм с толкова приятни спомени от цялата случка, че мога да го рекламирам.
Относно позицията на бебето, това че сега около 20 гс е седалищно, не значи  абсолютно нищо. Те могат и в 8, даже и в 9 месец да се завъртят. А в 20 гс още имат място да се въртят лесно.
За мен предимство на секцио (когато няма медицинска причина), е че поне имаш някаква идея кога ще се случи събитието. А с естественото чакаш, чакаш, чакааааш (личи си че съм преносила, нали Joy ).

# 199
Ох, с тези контракции ме плашите. Първа бременност ми е и изобщо нямам идея как изглеждат. Вчера имах много леки болки в корема, пих но шпа, сигурно са от растежа на матката, но понякога си внушавам глупости и се филмирам. Та, как се разпознават контракции? Следващия ми час е за след месец и как може толкова време 😃 Аз от къде да знам, че всичко е наред? При вас на колко време вече са прегледите? Като започна да го усещам, ще ми е по-добре, но още е рано.

# 200
Аз за тези леки болки всичко съм си помисляла ама не и за контракции.Шашкам се сега.Просто знам,че е нормално.Ама не е ли рано за контракции 5-ти месец?Каква съм шматка,сигурно и аз няма до разбера кога започва раждането Grinning

# 201
Веднъж в месеца са ми прегледите, абсолютно нормално е ако няма предпоставка да не те викат по-често Simple Smile

Някои имат контракции и от 4ти месец, така че не е рано. Нали затова дават магнезий превантивно. Мен ме болеше доста в предишни седмици, от поне 2 нищо не усещам - нито опъване, нито болка. Казвам ви, все едно не съм бременна а малко по-пълна. Добре, че бебето си усещам доста осезаемо 😂

# 202
Веднъж в месеца са ми прегледите, абсолютно нормално е ако няма предпоставка да не те викат по-често Simple Smile

Някои имат контракции и от 4ти месец, така че не е рано. Нали затова дават магнезий превантивно. Мен ме болеше доста в предишни седмици, от поне 2 нищо не усещам - нито опъване, нито болка. Казвам ви, все едно не съм бременна а малко по-пълна. Добре, че бебето си усещам доста осезаемо 😂
Аз въпреки ,че пия и магнезий ,и но шпа ,още съм и на хормона Прогестерон, все още имам като менструални спазми ,всеки ден ми се случват и са много неприятни въпреки ,че лежах и в болница и ми обясниха,че може до края да ги имам пак си ме плашат понякога. Шийката ми е на долната граница в следствие на всичките спазми и глупости.Само не знам защо от магнезия не спират и от спазмолитика.

# 203
Определено ни е рано за контракции, било то и подготвителни. Мен затова ме приеха в болницата предния уикенд, за да ги стопираме и да успокоим матката.

И аз съм късогледа и с астигматизъм макар и с малък диоптър. Сега определено се е вдигнал, защото виждам размазано, но това е нормално. Диоптър се проверява 6м след раждането. Сега само трябва да отидем на очен, за да разрешат естествено раждане.

Силно се надявам плацентата да ми се вдигне и да не се налага секцио. Не че естественото раждане е цвете за мирисане, но го предпочитам. Предният път родих без упойки. Приеха ме в 21ч с изтекли води и 1см разкритие, в 3ч нощес родих. Болките не бяха по-силни от менструални, но този път ще си искам упойка. Хората са я измислили, защо да ги търпя тези болки.

# 204
Ще задам тъп въпрос - контракциите разбирам, че са поносими. Но самото родоразширение, минаването на бебето и евентуалните разкъсвания, това не боли ли в крайна сметка? Мен от това ме е страх ужасно.

# 205
И аз съм с късогледство, ще отида на очен по-натам.

Относно раждането - аз нямам избор, тук не правят секцио пожелание, но предпочитам естествено и без това. Само ме е страх от упойката и май ще пробвам без, но още е рано да го мисля толкова Grinning

Контракции не усещам никакви, а май има някакви дето започват по-ранни месеци - не родилни, а други?

# 206
  • Пловдив
Ще задам тъп въпрос - контракциите разбирам, че са поносими. Но самото родоразширение, минаването на бебето и евентуалните разкъсвания, това не боли ли в крайна сметка? Мен от това ме е страх ужасно.

Аз бях с индуцирано раждане, най-големия проблем ми беше да докарам нужно разкритие да ми сложат упойка, от окситоицна нямах почти никаква почивка между контракциите.
Но след като ми сложиха упойката вече беше песен, буквално не си спомням болка по време на самото раждане, епизиотомия, която се наложи, шиене и т.н. Знам че и в някакъв момент ми сложиха и някаква локална упойка, но всичко в родилната зала на мен ми е мъгла. Бях тотално фокусирана върху това бебето да излезе и да видя, че е добре, а след като го гушнах пък нищо друго не отразявах около мен.

Иначе за контракциите сега - имам някакви, усещам ги като втвърдяване на корема, по-осезаемо ако се натоваря. В сряда имах докато бях на преглед, АГ ми показа как се вижда и на ехографа. Смени ми вече да съм на Магнерот (3х1) и май по-добре ми понася, Диаспорала доста разхлабващо ми действаше откакто минах на 2 пъти по 400 мг.

# 207

Мен ме боляха повече контракциите. После като напъне да излиза, чувстваш голямо облекчение. Дори епизиотомията не усетих. След това доста ме шиха отвътре и отвън.

Аз само едно не разбирам - защо трябва да раждаме легнали по гръб. Навсякъде обясняват, че това е най-неефективният начин. Докато все още не ме бяха качили на магарето, чувствах голямо облекчение дори права и да се приведа напред. Отделно гледах доста клипчета, че със събрани колена, тазът се разширява повече.

# 208
Eleyn, всички така обясняват. Предният път и челна стойка направих, но веднъж като застана седалищно е 16 хич не се и завъртя. Мен и в деня на раждането ме провериха дали се е завъртяло. Аз така и не си дочаках датата на секцио и някак винаги ми е странно някой като роди на термин или преносва 😂😂😂
the happy, мен АГ ме предупреди, че особено при втора бременност подготвителните контракции започват по-рано и са нормални. Стига да не са най-често разбира се. А се ражда по гръб на магарето за да е по-удобно за лекарите.
mokka, индивидуално е. Имам около себе си хора родили вагинално без разкъсвания, с епитозомия, с много шевове(при индуцирано раждане), с малко шевове и всички са се възстановили бързо и са забравили. Както имам около себе си и със секцио с бързо възстановяване, с бавно възстановяване и тн. Свекърва ми е изтеглила късата клечка, заради първо ужасно индуцирано раждане е искала второ секцио, което също е било с ужасно възстановяване. Аз лично предпочитам вагиналното раждане, защото имам по-голям контрол, а и също като Marisol. ме е страх от упойки и всякакво бодене, бях твърдо решила при възможност да раждам без. 😂

# 209
Отвреме навреме имам подготвителни контракции, особено ако се преуморя, но са рядко. Изписаха ми магнезий, и гледам да не прекалявам с чистенето и ходенето. Усещането е сякаш имам спазъм на корема отпред, стяга ме и е леко неприятно, не го усещам в кръста като менструални болки.

Общи условия

Активация на акаунт