Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 33 926
  • 764
  •   1
Отговори
# 450
Има всякакви колички, зависи какви са ти приоритетите. Нашата е около 500лв. 3в1 (пролетна, лятна + кош). От самото начало казах, че няма да дам и стотинка над 1000лв. за количка, защото ще ползвам активно и слинг. За щастие си намерих и двойно по-евтина. За мен важното беше да ми се събира в багажниика и да е маневрена. Но отново казвам - зависи какви са ти приоритетите и на кое предпочиташ ти да наблегнеш.
И аз съм на твоето мнение 🩷
Мислите ли дата(секциото)😁
И аз така.
Много ми е рано още, към 8 месец като влезнем ,живот и здраве ще говорим за раждането с моя др.

# 451
Има всякакви колички, зависи какви са ти приоритетите. Нашата е около 500лв. 3в1 (пролетна, лятна + кош). От самото начало казах, че няма да дам и стотинка над 1000лв. за количка, защото ще ползвам активно и слинг. За щастие си намерих и двойно по-евтина. За мен важното беше да ми се събира в багажниика и да е маневрена. Но отново казвам - зависи какви са ти приоритетите и на кое предпочиташ ти да наблегнеш.
И аз съм на твоето мнение 🩷
Мислите ли дата(секциото)😁
Още не сме я измислили. Аз ще се видя с нашия АГ на 22.01 и ще го подпитам той какво мисли по въпроса Laughing

# 452
По мои наблюдения повечето са около 1000 лв., има и по 2000, има и над толкова разбира се. Аз съм си харесала една, която също е 3 в едно и има кошче за кола. Има я и в ОЛХ, мисля да я взема втора ръка.

# 453
Охх запалихте ме и от сутринта съм по сайтовете да разглеждам всякакви неща.
Нещото, за което най-много ме е страх е как да изберем детска количка. Четох тук едни мнения за количка Easywalker harvey ама те са по над 1000лв., че даже 2000. Такива ли са цените и всъщност то трябва да се купи кош за новородено и седяща или аз нещо не ги схващам?

Ако някоя от вас има повече наблюдения или препоръки за модели, марки, кошове и там всичко каквото е нужно ще се радвам да ги сподели.

Аз гледах за колички доста усърдно, защото цените са уау и всички ми препоръчаха да набележа модел, а после да го следя за намаления. Въпросния easywalker го гледах уикенда във вис виталис и продавачът ми го сравни със сайбекс. Изиуолкъра изглежаше доста по-паянтов и по-малко маневрен. А като цена са подобни.

Що се отнася до кошовете, аз достигнах до следния извод - най-добре е да си търси количка 2 в 1, която има зимен кош (кош за новородено), който се ползва до 6-тия месец за бебчето независимо от сезона. След това се мести бебчето във втория кош, който прилича на седалчица вече. Като разбира се бебето може да реши, че не иска в зимния кош по-рано от 6-тия месец.
Причината за 2в1, а не 3в1 е че при 3в1 има и кош за кола за новородено, който кош струва примерно 400 лева, а се ползва само няколко месеца. Та за това си мисля, че е по-добре да не се взима този кош, а да си се купи направо столче за кола от новородено до 18-20кила. Така поне само едно столче за кола ще се купува.
Ако обаче нещо не съм разбрала, ще се радвам и на други мнения.

Като марки аз съм харесала или сайбекс или мамас и папас, но и двете са от по-скъпите.

# 454
  • Пловдив
Аз и преди съм казвала, с баткото бях със Сайбекс и бях страшно доволна. Вярно ни служи над 2 години по всякакви терени и то доста активно - имаше период до годинката, в който не спеше никъде освен в количка или залепен за мен... Та изобщо не съжалявам за парите, които сме дали. Сега отново ще си я ползваме, но мисля и в някакъв момент да взема по-компактен техен модел, тъй като и багажът ни значително ще се увеличи с 2 деца.

Относно кошницата за кола - съветът ми е да не я подценявате изобщо, дори напротив - това беше едно от нещата, които проучвах мноого дълго. Държа на сигурността в колата и с всяко следващо столче отново съм така. Кошницата ни беше отново Cybex (Cloud модела) и си я ползва до около годинката.
Като разбира се има и вариант да не са комплект с количката, има и адаптори ако все пак искате от колата да слагате на шасито.

# 455
И аз смятам, че кошчето за кола е най-важно. Дори и веднъж в годината да го ползвате, пак е от значение. Наши приятели говореха за някакво супер сигурно столче за 1000-1200 лв. На мен ми стана лошо като чух цената. Тогава изобщо не обърнах внимание за коя марка изобщо говорят.
На нас може би ще ни трябват две кошчета за кола. Едното за колата на мъжа ми, едното за моята. Няма как да стане да ги местим постоянно. През седмицата ще си обикалям с моята кола, през уикенда сме с неговата. Хубавото е, че сестра ми ще ми даде нейното и може би то ще е в моята кола, защото с нея съм само за из града.

# 456
Аз също съм си харесала Сайбекс няколко модела, но също не мисля да я купувам нова. Запазила съм си няколко обяви в OLX от града, за да мога да ги огледам на живо преди да купя. Пък и плана засега е да правим и второто дете бързо, та после ще ми трябва вариант с двойна количка. Много хипотетично е всичко, но отсега гледам да го мисля. Рибата още е в реката, аз вече тигана съм загряла. Joy

Не знам при вас как е и дали бременността е дала отражение, но аз напоследък съм много зле с взимането на решения.. голямо чудене пада. Smiley

# 457
И аз смятам, че кошчето за кола е най-важно. Дори и веднъж в годината да го ползвате, пак е от значение. Наши приятели говореха за някакво супер сигурно столче за 1000-1200 лв. На мен ми стана лошо като чух цената. Тогава изобщо не обърнах внимание за коя марка изобщо говорят.
На нас може би ще ни трябват две кошчета за кола. Едното за колата на мъжа ми, едното за моята. Няма как да стане да ги местим постоянно. През седмицата ще си обикалям с моята кола, през уикенда сме с неговата. Хубавото е, че сестра ми ще ми даде нейното и може би то ще е в моята кола, защото с нея съм само за из града.

Кошчетата са до 10 кг. мисля и се ползват по-кратко време, столчето вече наистина е важно и аз също бих инвестирала повече в него. Мисля, че от тази година има и някакви нови регулации специално за столчета.

# 458
Те за столчета говореха, защото техните са вече към 8 кг. Ще ги разучавам и аз в движение.

# 459
На мен ми препоръчаха столче maxi Cosi - то е както писах в предния коментар от новородено до 20 килограма, тоест замества коша за новородено и го прави излишен. Препоръчаха ми го, защото е минало всички краш тестове и то с по-добър резултат от сайбекса . Цената е разбира се космическа 1100 лева.

Със сигурност не зависимо дали кош или столче, с тази тема не биват компромиси според мен. Особено като се има предвид как се кара по българските пътища и как всеки е състезател.

# 460
Аз че си ползвам пак кошницата на Сайбекс, моята е Атон М и беше около 200 лв, тя е до 87 см и малко я ползва до 1г6м някъде. После сменихме на Maxi Cosi до 105 см и сега взехме axkid minikid до 140 см някъде се ползва и двете са от 6 м възраст и обратно на движението. Реално Maxi Cosi ни беше излишно, но таткото настоя да има опция и за возене напред за всеки случай 🤷🏻‍♀️

# 461
И аз съм харесала Cybex и Easywalker, днес гледах и едно Maxi Cosi 3в1 на поносима цена. В онлайн магазините, които гледам има много намаления, мисля да дебна и все ще изпадне нещо изгодно. Ще разгледам и втора употреба, но при всички случаи предпочитам висок клас количка пред евтина марка.

А за кошовете - много е подвеждащо това зимен/летен кош. "Зимният" всъщност е кош за новородено, а "летния" за 6+М. Отделно е столчето/кош за кола. Аз мисля да вземем и трите, но да, цените са безумни.

# 462
Относно бременноста да отговоря на мацката по-горе.Аз пък съм много ревлива.На всеки филм,който гледам,все става нещо,на което да се разрева.Преди не бях такава .Както и като легна вечер и започва Велико мислене,кое как,защо,какво и чат пат пускам по някоя сълза Grinning

# 463
Здравейте на всички, от време на време следях темата, и реших да се включа. Моят термин е на 03.05., второ дете, имам батко на 6 г. и сега отново чакаме момченце. Лека бременност на всички Simple Smile

# 464
  • Пловдив
Нашата кошница Cybex Cloud беше до 13 кг, така че спокойно си се ползва до годинката. След това минахме на Sirona, която е до около 4 г. Сироната знам, че имаше и приставка за новородени, но не сме я ползвали. Честно казано и малко ме съмнява да се постига същото положение на тялото. Отделно и че докато са малки често заспиват в кошницата и лесно може след това да си вземеш бебето без да го вадиш и да рискуваш събуждане.
Та аз лично не харесвам столчета, които обхващат толкова много възрастови групи.

Ако трябва да се избира - бих купила по-евтина количка и по-скъпа кошница и след това столче. Също бъдете внимателни ако купувате втора ръка столчета/кошници - препоръчвам да е от познат човек, иначе се рискува да се купи столче, което е претърпяло ПТП (дори и да няма видими следи). На моя приятелка преди време столчето претърпя леко ПТП, нямаше дете в него, реално нищо му нямаше, но от Maxi Cosi веднага им го замениха напълно безплатно с ново.

И последен съвет - огледайте и цените в чужбински сайтове, често има чувствителна разлика и си заслужава да се поръча с превозвач.

Общи условия

Активация на акаунт