НАБОР 2004 - студенти - втора тема

• 74 046
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Пише общ успех от дипломата за средно образование. Не е 8-10 клас.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … ki_fakultet/pravo

# 721
  • Пловдив
Може ли да помоля за малко инфо Simple Smile С какъв бал приеха наборите в СУ, Специалност Право миналата година.
Балообразуването, доколкото видях е оценката от БЕЛ, умножена по 3,  плюс общия успех от дипломата. Има се предвид дипломата от 11 и 12 клас, нали? Всяка друга информация ще ми бъде от полза, моя племенник сега реши да кандидатства там Simple Smile Благодаря Simple Smile

Привет!
Ако не се лъжа на трето класиране приемът беше стигнал до 21,64 или нещо такова. Това за момичета. За момчета не помня точно колко беше.
Но сега като гледам резултатите са много по-високи от миналата година. Балът за прием в СУ ще е доста по-висок.

И да, взима се дипломата от 11 и 12 клас и коефициент умножен няколко пъти с резултата от матурата по БЕЛ. Успех!

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 10:01 от vany6a

# 722
# 723
  • Варна
Joy обърках темата!
Ама ще се напия

И най-хубавото е, че ще се напиеш от кеф.  Cocktail

Ех, и нашето време ще дойде.  Flowers Four Leaf Clover
Ще дойде! Това е сигурно. Дано само и ние да имаме такива поводи.🍀

# 724
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
И моята дъщеря ползва онлайн учебници, освен това възможността на таблетите да си водят записки и да пишат върху учебниците доста ги облекчава.
И моят е с онлайн учебници и таблет в университета, често имат и онлайн часове, та засега се справя, въпреки дислексията.
И с това се записвам и аз в темата, щото то е може само да се наднича от време на време. Smiley

# 725
# 726
  • София
Браво, бееее! Римското право е в основата на съвременните правни системи. Всичко важно са измислили римляните. Joy

# 727
  • София
Браво на набора, Ицо! А ти се притесняваше за правото! Твоят младеж “изби рибата”! 🙌  Моят все пак се е добрал до 4-ти от 5 кръга от същото състезание и беше щастлив, че се е справил срещу някои от най-добрите студенти.

# 728
  • Варна
Браво на момчето, Ицо! Браво и на Скиореца!

# 729
  • В светлината на слънцето
Ей, браво на момчетата - на Ицо и скиора! Hug

Да кажа и аз за запомнянето. Вярно, че съвсем друга материя, но имаше количество учебници за прочитане. Само по история на западно-европейски театър например бяха къде десетина дебели тома ситен шрифт. По западно-европейска литература - малко отгоре. А се почваше от античността. Та се бях специализирала и аз да пиша със съкращения, които и досега ползвам успешно, тъй като обичам да си водя записки на ръка. И наистина принципът “да мине през ръката” много помага. Винаги преди изпит си правех едни конспекти на най-важното и това единствено записване ми беше достатъчно за запомнянето. Сега, при нас го имаше и момента с тренираната памет да се помнят баяти откъм дължина текстове. Но писането много, много ми помагаше.

# 730
  • София
Аз си развалих почерка в първи курс в СУ. Преди това пишех много красиво, след 3 месеца в университета, само аз си го разчитах. Имах си много съкращения, иначе беше невъзможно.
Писането на лекции помага, да. Когато ходех редовно на лекции ми беше по-лесно по сесиите. После започнах да работя в кантора и силно разредих посещенията на лекциите.
Аз учех с подчертаване, наборката също /или от таблета/. После можех да се сетя кое точно къде се намира на страницата и с какво е подчертано. Голямата учи с писане - всеки въпрос си го развива писмено, когато учи, така запомня най-добре. И така чак до държавните изпити.

# 731
  • София
Браво на колегите набори, Ицо първенеца, а Скиореца - това старание и интерес са похвални и със сигурност ще дадат успех, а най-важното е, че се е отдал максимално! Похвално е, и че правят състезания в ЮФ, едно време не помня.
Да се върнем покрай наборите и ние в студентските години!
Аз в момента имам един третокурсник на стаж, както писа Светлица и аз се сменям веднага и скачам в трети курс в ЮФ, ееех, да дойде да бори папките, аз да чета за изпити (само в последните дни ударно) и най-вече да купонясвам след сесия Satisfied!
На лекции пишех със стенографски съкращения, удобно е, за изпити си правих конспекти по въпросите и по тях учех и преговарях. После и разказвах въпросите на баща ми, той беше строителен инженер и клатеше глава уж в разбиране, ама слушаше, какво му оставаше на човека, най-много го мъчих с облигацията Simple Smile. Едно време почти всички изпити бяха устни.

# 732
  • София
И аз учех благодарение на визуалната си памет😂 С подчертаване, заграждане, затъмняване и всички графични техники, които ми раждаше главата. С почерка същата работа се получи и при мен. Но наборът пише кошмарно просто. Добре, че той си го разбира.

# 733
  • София
Бора, даже май всички изпити бяха устни. Аз исмени изпити не помня.

# 734
Имаше някакъв казус преди държавния - не помня по гражданско или наказателно, но бяхме в 272, та колективен труд си беше.

Общи условия

Активация на акаунт