Разделно Хранене- част 5

• 41 000
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Искам да се запиша при вас!
Ками ми е страхотен пример за ефекта от РХ и ето, започнах и аз. Изпробвах 1000 диети, особено сега, като спрях да кърмя, пия даже и разни неща за отслабване (БиоАктив Хром и Влакно и червен чай) - ефект нулев. Имам да сваля едни задължителни 5 кг, а след това и още едни желателни 3 Embarassed Реших, че РХ е приложимо за работеща майка и от 4 дена се храня така. Ефект в кг няма никакъв, но пък се чувствам добре, дори само фактът, че не ям сладко и тестено, ме радва.
Разбирам, че съм правила някои грешки, но се надявам да свикна. Големият проблем е яденето навън - просто като седна на обяд, започвем да премислям какво мога да поръчам, решевам, че нещо е добра комбинация и после се оказва, че съм сбъркала малко Grinning Може би трябва да си разпечатам таблицата и да си я нося в портмонето Laughing
Другият проблем е, че не мога без закуска. Ставам много рано за работа и ако до обяд не хапна нещо, което да не престъргва на стомаха, бих припаднала. Досега 2 дена хапвах  по едно яйце сутрин, а днес - пълнозърнест хляб с маслини.... Пия и кафе, защото без него пък не мога да се събудя... 2в1 на Нескафе, сметанката в него май е от растителен произход. Това май са ми най-големите грешки... дано все пак и при мен се види някакъв ефект.

# 136
  • София
Здравейте момичета
Аз бях изчезнала за малко родих на 27.01 момиченце никол 2800/50 см
и с раждането свалих само 5 кила много съм нещастна, но понеже имах сериозни проблеми след раждането разделното ми хранене отиде на вятъра сега до неделя съм на препечен хляб и сирене и от понеделник почвам пак разделно Simple Smile
Сутрин хапвам кисело мляко с ленено семе сусам и пшеничени трици идея си нямам дали е разделно или не за тия семена хич не съм в час ква храна са, та помагайте щотот ако ги спра не знам как ще ходя до тоалетна че имам и прекрасен хемароид спомен от раждането и седенето на тоалетната е цяло приключение Simple Smile)
Сега не знам за къременто кои храни трябва да избягвам, в кърмаческия пише всички бобови, зеле, кисели неща и цитрусови плодове та се чудя то въобще кво остана, и млечните се ограничавали а не върви само месо да ръфам??

Честито ти дъщеричка. Да ти жива и здрава.
Въбоще не се притеснявай толкова за храненето докато кърмиш. Хапвай разнообразна и полезна храна. Киселото наистина може да го избягваш. Бобовите и зеле може да хапваш по малко, защото може да предизвикат колики на бебето. А млечните не разбирам защо трябва да се ограничават - те са толкова полезни.

# 137
О Ками почерпката на шефката не беше само от един бонбон.Няма да изброявам колко и какво нещо изядох.Много ми се искаше цялата седмица да съм напълно стриктна , защото в събота ходихме със София  на сладкарница и си хапнах едно кремче , а в неделя бяхме на обяд у мама и там си хапнах, но не ми било писано.Дано скоро да не изкачат разни други рож.дни.
Джоя - честито ти момиченце.Да ти е жива и здрава!Чудесно име сте избрали.
Софи - радвам се че вече си по - често сред нас.И както винаги с бързи и точни отговори.
ДидиП - къде се загуби днес?Как е настроението.Аз нямам търпение да дойде края на работния ден.

# 138
  • София
Джоя,честито бебче  bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мислех си за теб,дали вече сте двечки,и ето те Heart Eyes
За кърменето-наистина е добре да ограничиш малко някои храни,но чак пък изобщо да ги изключиш Rolling EyesАз поне не съм го правила,с изключение на разни кафета,фъстъци и мед/но това съвсем в началото,докато бяхме с колики/.
Поздравявам те,че кърмиш.Няма по-хубаво нещо за бебчето от кърмата на мама  bouquet

Софи,много ми харесва начина ти на мислене.Ти си просто пример за разделно харанещите се момичета Hug
Точно така трябва да е-не да се следят постоянно таблици и схеми.Хапнеш нещо неразделно-голяма работа.След това си продължаваш разделното и толкова LaughingАз съм на този принцип и никога не съм се затормозявала какво толкова ям Grinning

Юзърче,чак ми се доядоха и на мен сладкиши като те чета Grinning.

# 139
Тук съм мила, просто се възползвах да направя малко упражнения на Кармен Електра и да се изкъпя, докато малките спят. То от тях нищо не мога да свърша. Иначе настроението е супер Grinning Чувствам се отлично, корема ми е доста прибран и съм -1,5кг. Даже мъжото каза, че е станал почти плосък. Естествено това е далеч от истината Laughing Колко още разделни менюта трябва да изям, докато наистина стане плосък.
Джоя, честита ти дъщеричка. Не можеш да си представиш колко се радвам на новината. Да ти е жива и здрава милата кукличка  bouquet  bouquet  bouquet А за свалянето не се притеснявай, още ти е рано да мислиш. Надявам се да си добре след сериозните проблеми от раждането.
martea, приветствам те с добре дошла в нашия отбор. Ками наистина е много голям стимул за всички нас, за което горещо и благодаря  bouquet А ти можеш да разчиташ на нашата подкрепа.
Вале, от таблицата аз не разбрах, какви са тези променливи комбинации? Иначе не са много съществени различията.
Днес си хапнах за обед салата от печен пипер с чесън и запечени сирене и кашкавал. Довечера имам да си хапвам печена скумрия с лимонче + запарени зеленчуци, но ще ги заменя със свежа зелева салатка с лимонов сок.
USER 1, и аз мразя РД, много се изкушавам, но пък са прекрасни поводи за празнуване. Все пак трябва да се радваме на живота.

# 140
  • София
Мартеа,много се радвам,че най-после и ти се включи при нас GrinningТук е весело и има много полезни съвети WinkМомичетата са страхотни Grinning

Джоя,за лененото семе трябва да се включи Калида Laughing.
Аз мисля,че можеш да го слагаш в салатки от доматки и пресни зеленчуци.За кислеото мляко,не знам newsm78
Виж какво намерих за лененото семе:
"100 г ленено семе съдържа: Ленено масло - 35 г; Алфа-линоленова киселина - 20.7 г; Линоленова киселина - 4.9 г; Олеинова киселина - 6.7 г; Стеаринова киселина - 1.4 г; Палмитолеинова киселина - 1.8 г; Протеини - 26 г; Целулоза - 14 г; Минерали - 14 г; Вода - 9 г; Значителни количества калий, фосфор, магнезий, калций, сяра, хлор, желязо, цинк и олигоелементите манган, силиций, мед, флуор, никел, кобалт, йод, молибден, хром.
За разлика от много растения, лененото семе съдържа специален вид целулоза, наречена лигнин, която нашето тяло преобразува в лигнани. Те помагат при изграждането на имунната система и притежават антиканцерогенни, антигъбични и антивирусни свойства.
"

Последна редакция: пт, 09 фев 2007, 14:11 от ками

# 141
Didi P, Ками  bouquet

Ами ще досаждам, няма как Embarassed
Може ли да ми препоръчате добра книга за РХ. Ако може да не е нещо твърде крайно, да е приложимо за човек, ходещ на работа...
Например на обяд отидохме в китайски ресторант, ядох пиле със зеленчуци, но после включих, че все пак има мазнини, несъвместими с пилето... пак грешка Embarassed Какво си поръчвате като хапвате навън? (на мен всеки ден ми се налага...)

# 142
  • Sofia
Джоя да сте живи и здрави с малкото съкровище. newsm32 Пожелавам ти да те направи най-щастливата мама на света!

# 143
  • Стара Загора
Цитат
Вале, от таблицата аз не разбрах, какви са тези променливи комбинации? Иначе не са много съществени различията.

Ами по принцип не са забранени, но не са и много желателни - средна хубост. А всички продукти от една група могат да се смесват помежду си. Разликите така на пръв поглед са в морковите и ряпата, например - по моята таблица влизат във въглехидратната група, а по другата таблица - са нисковъглехидратни. Но може би наистина няма чак толкова голямо значение.

# 144
  • Където ми покаже сърцето
Момичета,реших да си отпечата табличката,но тя не се отваря.Давайте линк.

# 145
  • София
Момичета,реших да си отпечата табличката,но тя не се отваря.Давайте линк.
Таблица

# 146
  • София
Цитат

Ами по принцип не са забранени, но не са и много желателни - средна хубост. А всички продукти от една група могат да се смесват помежду си. Разликите така на пръв поглед са в морковите и ряпата, например - по моята таблица влизат във въглехидратната група, а по другата таблица - са нисковъглехидратни. Но може би наистина няма чак толкова голямо значение.
Вале,не го мисля толкова Wink.Избирай едната таблица и действай по нея Laughing
Забелязвам,че при твоята табличка,пъпеша се комбинира с кисели плодове.По моята система-той се яде самостоятелно и не се комбинира с нищо друго.Но това не е нещо съществено Peace

Последна редакция: пт, 09 фев 2007, 17:24 от ками

# 147
Джоя ,честито бебче ,да ти расте много здрава и послушна!  bouquet

# 148
  Мартеа,добре дошла при нас HugВеднага на въпроса ти Wink-аз четох книгите на Вл.Леви  и "Сила за живот" на Харви и Мерелин Дайъмънд-последната ми хареса най-много PeaceС повечето неща съм съгласна,с някои-не съм Peace-напр.относно млечните продукти и месото-те изказват резерви по отношение на тях-препоръчват по-рядко да се употребяват,може би защото не са опитвали бълг.кисело мляко Wink-аз пък много ги обичам -най-вече сиренето и кис.мляко и изобщо не се лишавам от тях Peace,от месо също не се лишавам Peace
   А за храненето по време на работния ден-ако имаш възможност да обядваш навън,имаш голям избор-салати,омлети-със зеленчуци,пиле със зеленчуци по китайски също не е лошо,какво те притеснява Thinking-ако е мазнината,с която е приготвено пилето,не е болка за умиране-аз винаги използвам мазнина за готвене,но в умерени количества Wink,с две думи-месо и млечни/сирене,кашкавал.../ със салата може да си хапваш,или някой сандвич-отново със зеленчуци,пропусни месната плънка в него Wink,следобед,ако си гладна,хапни 1 кис.мляко или айран....

# 149
  • София
А всички продукти от една група могат да се смесват помежду си.

Могат да се смесват месо,яйца,мляко,житни,сирене,бобови,ядки,хляб/белтъчната група/ помежду си,така ли ShockedНе ми се вярва.Тази група вероятно прави изключение Thinking

Последна редакция: пт, 09 фев 2007, 17:34 от ками

Общи условия

Активация на акаунт