Разделно Хранене- част 5

• 40 995
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
ЗДРАВЕИТЕ МИЛИ МАМИ,  bouquet
Пиша за 2 път днес форума не ме прие.Сега има опасност да се повторя-за което се извинявам.
ДЖОЯ-честита ти рожба да ти е жива и здрава и много да те радва. newsm51
Видях,че има има много нови мами-добре дошли и успех.Повечето ката мен са разбрали,че няма смисъл от диети и бързо сваляне на кг.РХе здравословно и също сваля кг.Аз още незная всички правила -вредните навици които съм градила с години трудно се рушат,но с желание всичко се постига. newsm10 smile3525
КАЛИДА-за ирисовата диагностика мога да кажа само,че това беше наи-приятния преглед на които съм присъствала.Сядаш на стола тя те гледа с нещо като лупа с вградена лампичка.Обесни ми,че очите запомняли всичко-прозвуча ми като да ти гледат на кафе ...
След като ми каза за някои заболявания за които знаех нямаше съмнение за мен,че вижда всичко.Тя не лекува съветва посещение при лекар.За мен това е наи-бързия,точен и безболезнен начин да разбереш за здравословното си състояние.
Последните дни имах излизания което означава и много прегрешения,но вече съм отново с вас и РХ oops
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ЛЕКА ВЕЧЕР И БЕЗАВАРИИНА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ newsm10
                  Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug

# 151
  • Където ми покаже сърцето
Ками,благодаря за табличката  bouquet
Джоя,честито бебче newsm51.Когато Марти беше малък,аз не употребявах кафе,шоколад или съдържащи какао,бобови,мед,цитруси,фъстъци.Прясно мляко може по 200гр. ,то се ограничава заради АКБМ.Кисело мляко аз хапвах по 1-2 кофички на 24 часа с мюсли и трябва да приемаш много течности.Радвам се ,че кърмиш и ако мога да ти бъда полезна с удоволствие ще помогна.Помни ,че каквото ти приемаш като храна отива при детето.Храни се разнообразно и качествено.Аз и до сега не пия кафе и алкохол,а заради кърменето продължавам да се храня пълноценно и качественно.

Имам въпрос киселото мляко с мюсли разделно ли е или не,че аз много го харесвам?

# 152
  Калинка,за съжаление белтъчините/кисело мляко/ с въглехидрати/мюсли/ е НЕразделна комбинация Confused

# 153
Първо да честитя на Джоя -   bouquet честита ти дъщеричка, да ти е жива,здрава и много палава !!! newsm51 newsm44
Най-сетне и аз отново съм при вас, този пусти компютър с това негово заразяване доста проблеми ни създаде въпреки преинсталирането. Не можех да вляза в нета,  но сина понеже и на него му трябва доста се постара и снощи го оправи, но аз реших първо да изчета каквото съм пропуснала и тогава да се включа.
Калида, благодаря ти , че въпреки рядкото ми появяване не ме забравяш и така ми даваш възможност да се чувствам като част от това "разделно семейство". И аз ще кажа като повечето- тук се чувствам добре и ми е доста интересно.
 ThinkingСега да се отчета и за времето на отсъствието си. Все още съм, на 3 кг, newsm78 но въпреки това се чувствам доста поолекнала bowuu, лесно се справям със стълбите и баирите, даже за мое учудване тази вечер не усетих как ги изкачих/вярно е, че не са много - само 3 етажа, но преди на всяка втора площадка почивах и постоянно мърморех на мъжъ ми #Cussing out, че не трябваше да купуваме апартамент на повече от 1 етаж/. От вчера започнах  пречистване с жито, но мисля само 3-5 дни да го карам и да си продължа РХ.
Съпружеското тяло, не ме последва в житното пречистване, защото той за разлика от мен вече е -8 кг/да обаче преди два дена съгреши  Mr. Greenи сега останаха само -6,  Naughtyно какъвто е инат  скоро ще се върне на старите/

# 154
  Калинка,за съжаление белтъчините/кисело мляко/ с въглехидрати/мюсли/ е НЕразделна комбинация Confused
Тогава мюслито с какво да се яде?

# 155
Джоя, честито Ти бебче. Да Ти е жива и здрава малката Никол и да папка, спинка, и пълни пампите Ти желая! А колкото до лененото семе, страхотен избор си направила на сутрешната Ти комбинация, със сигурност ще победиш проблемните хеморойди. Но пии много течности, повече движение, повече фибри, и успех с кърменето Ти желая. Момичетата са Те посъветвали за цитрусите, фъстъците и млечните храни, но не се лишавай от нищо ако Ти се прияде.
Мартеа, добре дошла сред, подробното и вечно бързащо Момиче. И това ли са Ти “греховете”- че не можеш без закуска/ много от нас са като Теб, Работохоличке/, и без кафето си/ и тук не си единствена, бих ти написала че това просто е навик, а не нужда на организма, но ти си знаеш най- добре/?! Ако са това видя че вече не са толкоз страшни, а “изповяданият грях е ½ грях”. Успех Ти желая!
Сандра- гостенче, добре дошла сред нас. И горе главата, 2 седмици са малък период да правиш генерални заключения, със сигурност реултатите няма да закъснеят.
Алексче, а Ти на абсолютни пости ли ще минеш, без нищо животинско, правила ли си ги друг път? Как си, упорита Мамо на луди главици, имаш много ценно оранжево листче, запали ме и мен въпреки че съм още далеч от прилагането на думите в него!
...засега изглежда съм на ниво пълзяща, ама се надявам скоро да бъда в редиците на прохождащите...
lst, тук не сме на състезание та да има пълзящи или тичащи, всички сме заедно. Тези които са по назад се стремят да настигнат целите си, а тез които са по- напред с радост споделят и протягат ръка на другите. Много хубаво име- дълго и стилно сте избрали за малкото слънчице- Александра, /малко ми напомня на Алексчето на дъщеричката/. Много смислен подпис имаш, трудно е да си човек, особено ако искаш да си пример за децата Си дори и в храненето, нали?!
ПресиН, виждам че си сред нас, явно болестта не Те е уплашила. Преборили вече вируса?
Софи, много се радвам че Си по- активна, и дано така е и занапред. Майчето отиде ли си, сами ли се гледкате със Софийчето? А колкото до кг в плюс, ще изчезнат, още повече че когато се почувстваш по- спокойна ще можеш и в дом. Фитнес да отидеш. Честит ти нов аватар.
Уондърфул, успех с овесените ядки, те са страхотен енергиен източник, но според мен 100гр на ден/ дори комбинирани с 3-те лъжици мед, орехите и ябълките/ няма да са достатъчно засищащи. Житото е по калорична храна. Успех Ти желая и дано скоро гласуваш пълно доверие на РХ, целувки за Йонка- сладка бонбонка.
Палачинке- френска и амбициозна, а щерката хапвали шоколад, или си наложила въздържание на цялата фамилия? И не “дано”, а със сигурност ще успееш да продължиш в тоз режим, свиква се леко полеко, не толкоз воля и упоритост/ Ти ги имаш/ колкото желание да се разделиш със старите хран. Навици Ти трябва. Успех с разделното меню за гостите
Валя, много Ти благодаря за Твоята табличка/ сериозна и принципна си, каквото кажеш изпълняваш/, ето защо съм сигурна че скоро ще бъдеш доволна от резултатите.
Чикони, а като не Ти се хапва месо, замени го с друг протейн. Ако са ти омръзнали сиренето, яйцата, вземи едно авакодо, или леща, или нещо от бобените, или просто тоуфу. В крайна сметка какво реши за вечеря?
Галия 82, чакаме Те сред нас когато се почувстваш сигурна за таз стъпка. Не бързай, премисли, усмихнато морско Майче и когато си готова, заповядай!
Дани Дженкова, остави кантара, важното е че Ти се чувстваш добре в дрехите си, те са добър показател. Успех с ремонта Ти желая!
Верче, за лененото семе, аз лично го хапвам върху салата ми на обяд/ комбинирано със сусамово/, ако ти харесва смляно така го яж, аз го предпочитам на семките. Ками е дала страхотен цитат за качества му, просто няма смисъл да повтарям- то е наистина вид “кафяво злато”.
ДидиП, наистина много свежо звучиш, усещането за свободни дрехи и плосък корем явно Те окрилява, дано успехите са и занапред с Теб!
Ани31, много ти благодаря за обясненията. Вече и от друго момиче чух хубави неща за ирисодиагностиката, явно е интересно да се опита. Как е тинейджърката, владееш ли положението, нали знаеш стиха- “Не съдете децата сурово...”?!
Калинка, за мюслито, пробвай с вода или чай да го запарваш, може би в началото няма да е същото усещане но се свиква. Аз лично не го харесвам заради многото сушени плодове в него. Радвам се че има съмишленик за кафето и кърменето!
Харка/ водоблейчице/ как върви водопиенето, увеличаваш ли броя на чашките?
Десси, а ти доста рецепти си имаш на Дюкан, доволна ли си от таз диета?
Юзерче, не Ти е лесно с толкоз празници на близки хора около себе си, но дано волята и упоритостта са Ти спътници!
...благодаря ти , че въпреки рядкото ми появяване не ме забравяш и така ми даваш възможност да се чувствам като част от това "разделно семейство"...
НелиВБ, как мога да Те забравя точно Теб, която успя да "зарази" и 1/2- та си с разделният вирус, както Ками?! А колкото до разделното сем- во, Ти си част от него, без значение дали 1-2 дни Те няма. Как е щерката, как се борите с колита? Четох че рибеното масло/ особено Омегите- 3, и 6/ доста успокояват нервно стомахче.
Ками, страхотно извлечение си пуснала за лененото семе. Голям пример си, доста последователки имаш не само в реалният живот, но и във виртуално пространство. Продължавай все така, амбициозна и красива кулинарке!

# 156
Здравейте момичета! Първо да поздравя младата мама Джоя    bouquet,да ти е живо и здраво малкото съкровище  Grinning. Калида, правила съм няколко пъти пълен пост ,дори веднъж отидох да се комкам на Цветница ,но повече не повторих, защото попа подава нафората с виното от една лъжица на всички ,някякси не можах да го приема. Тази година съм решила да започна от понеделник и след Сирни заговезни да направя житното прочистване, защото тези антибиотици много ми разстроиха хран .система и още не съм добре, дори снощи на тренировката ми прилоша малко, нещо, което до сега не се е случвало. След житото ще реша дали да изкарам до края пълен пост или не, в зависимост от това ,как се чувствам. Относно листчето, то всъщност е жълто, но това е без значение   Grinning,то ми стои в нощното шкафче и когато ми е много трудно ,си го препрочитам ,макар да го знам вече на изуст. Не винаги успявам да го спазвам, но...   поне се старая. Софи ,дъщеричката ти става все по -красива, сигурно на мама прилича   Laughing.Поздрави на всички майчета   Hug.Целувам ви  Heart Eyes. Чао .

# 157
Добро утро ...

Джоя честито бебче и от мен...да ти е живо и здраво и много да те радва....

Калида наистина зная ефекта от бързите диети....но пак килограми, които са натрупани за два месеца, заслучават да се свалят за кратко....хубавото е че тази диета си спазвам и РХ ( освен малко отклонение в закуската)....само където съм махнала нишестените храни, скорбялните заленчуци и сладкото....В книгите за РХ прочетох, че ако искаме да има отслабващ ефект трябва да се ограним до алкална закуска и две протеинови хапвания на обяд и вечер....а чашата пресно мляко преди сън ми действа супер засищащо....Вече 5 ден и не съм хапнала грам сладко....И продължвам всеки ден по 45 минути гимнастика...дори вчера ми доставиха винилови гирички от по 1 и 2кг....

Добре дошли на всички нови момичета...

# 158
Здравейте!
Аз отново не се справям хич блестящо.... Вчера бях с колеги на кръчма  Crazy и  Sick отново сгазих лука, и то сериозно - пица, торта и кво ли не... мани мани...
А тая сутрин .... мъжа ми направи кус кус... ама със сирене и захар.... и о ужас , ядох ....
Абе лоша работа...
Обаче днес продължавам да се старая със РХ. Реших нещо друго - в понеделник ще съм на плодове и зеленчуци , а вторник ще се захранвам от понеделника - и така ще правя всяка седмица - разтоварващи дни. За сметка на прегрешенията, които явно чат пат ще правя.
Така може да има някакъв баланс. А останалото време - РХ.  newsm78
Иначе съм спрентала разделни идейки за гостите, да видим какво ще стане от гозбите   chef

А на щерка си шоколад не давам почти хич, досега да е яла 2-3 пъти - тя не обича сладко, аз не й купувам нищо сладко. Ако поиска й давам, но тя не е свикнала с това и не иска изобщо.
Тя ми е пример за РХ - самичка си яде така - не обича нищо смесено - предпочита натурални чисти продукти - в смисъл само ориз, само варени броколи, само карфиол, само краставица, само домати, само месце, само сиренце, само зеле, само моркови, и така - само мляко - така си яде от край време, понякога чак ме доядява, че не иска да яде нищо сготвено, но пък така й харесва и сигурно така е по-добре - смесва много малко видове неща и все натюр - ако е ориз с нещо - не го иска - обича само бял. Или само макаронки без нищо, или само варена елда пак без нищо - с масълце. Та така - ще се опитам да се науча като нея - тя затова ми е такава грация, за разлика от мама кюфти  Mr. Green Laughing

# 159
Благодаря ви момичета, Ками беше права - много сте мили!

Понеже попрочетох назад - честито бебче на Джоя - да ти е живо и здраво!
Кърменето е прекрасно решение, най-прекрасният подарък за твоето бебче! Аз самата съм "заклета" кърмачка Grinning, преди 3 седмици приключихме по желание на дъщеря ми. Аз не консумирах млечни заради наследствена обремененост с алергии (аз самата съм астматичка), дъщеря ми прояви АБКМ и бяхме на диета. Това са показателите, според които би трябвало да се избягва прекомерната консумация на млечни продукти.

Трябва да си изровя книгата "Сила за живот". Да вметна, че съм била на РХ, отдавна - преди 11 години (колко време мина, тогава бях на 19 ooooh!) - след скоростно отслабване - 25 кг. за 2 месеца, в които ядох само ябълки (бях станала под 45 кг, просто на ръба на анорексията), след което имах големи проблеми със стомаха - просто не успявах да се захраня, направих страхотен гастрит... аз и всички мои близки се бяхме видели в чудо и тогава майка ми (по съвет на познати) ме насочи към РХ. Храних се така близо година - успях да се захраня и да стана пълноценен човек. Та тогава то беше оздравително за мен, а ето - сега търся друг ефект - просто имам да отслабвам Grinning Отплеснах се, мисълта ми беше за Сила за живот - тогава карах по нея, давах я и на приятелки - трябва да я издиря. Явно си е останала една от добрите книги за РХ. Само си спомянм, че в нея имаше рецепти, неизпълними за тогавашния пазар, нещата сега обаче са коренно различни Grinning

Хубав ден!

# 160
Не мога да не с е похваля за 2 седм. почти съм свалила 2 килограма -не са много ,но ми дейстават мотивиращо. newsm44.
Сутринта бях на едно кафе след това една ябълка гризнах ,на обяд бяхме на Хепи и хапнах едни крилца и зелева салата.Довечера ще сме на спагети с ъс сметана.

# 161
Здравейте Hug.
Калида възхищавам ти се как успяваш да обърнеш внимание на всяка една от нас.  bouquet
Момичета имам въпрос след колко време може да се консумира друга храна.В смисъл след като съм обядвала и искам да изпия примерно едно какао или да хапна кисело мляко след какъв интервал от време трябва да стане за да е разделно.
Друг въпрос салата от китайско зеле с краставици и домати,но овкусена с майонеза разделно ли е?Аз по принцип майонеза не ям,защото е много калорична ,но 1 път в месеца като я мерна в магазина и ми се прияжда.И последно,ако се направи крем карамел със захарин,то той е разделен нали?
 Hug

# 162
  Здравейте,мили момичета Hug
   Калида,благодаря ти за вниманието-много си мила,както винаги-удоволствие е да се общува с теб,както и с всички тук присъстващи Heart EyesАз вече се оправям сама със София,но майка ми продължава да идва всеки ден-по-скоро за компания WinkПослушно си е детенцето,не се оплаквам-хапва си под час,спинка си цяла нощ,усмихва ми се вече и ми пълни сърцето Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
  Ето я гимнастичката:
  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=88194&photo=165
   Алекс,благодаря ти за милите думи Blush
   Калинка,ако си обядвала с въглехидрати или протеини,изчакай поне 3 часа до следващия прием на храна;ако си хапнала зеленчуци или кис.мляко-до 1.5-2ч.,а плодове-до 30-40 мин.Трябва просто да дадеш време на организма ти да преработи погълнатата храна WinkОтносно салатата-тя е изцяло със зеленчуци и макар майонезата да е доста калорична,ако използваш само нея за подправка и е в маалко количество Wink-комбинацията е разделна PeaceКрем-карамела Thinking се прави от яйца,мляко,захарин-....-все НЕразделна комбинация-но пък какво значение има,ако ти доставя удоволствие и го хапваш по изключение,а не всекидневно Wink

# 163
...Относно листчето, то всъщност е жълто,...
Алексче, знаех си аз че не съм запомнила точно, но винаги Теб те свързвам с оранжевото- оптимистичен и енергиен човек Си, разбираш и умееш да подходиш към другите. Щастливци са не само Аля и Тишко да Те имат за Майка, но най- вече 1/2 да Те има за приятел и съпруга. Бързо да се оправяш, а от какво е това моментно прилошаване, да не си била нещо гладна или преуморена? Как върви ремонта, май стълбите щеше да довършвате?
...хубавото е че тази диета си спазвам и РХ...Вече 5 ден и не съм хапнала грам сладко...всеки ден по 45 минути гимнастика...
Лилиет, това звучи прекрасно: правилно хранене, удържане на "сладкият фронт", активна гимнастика, добро самочувствие и добър пример за Дафи и Махаела, какво друго би могла да мечтаеш, амбициозна и суетна Мамо?! Успех и дано да си доволна от гиричките.
...щерката- Тя ми е пример за РХ...предпочита натурални чисти продукти...Та така - ще се опитам да се науча като нея...
Палачинке, а как са казва нашата малка Разделничка- пример не само за найната духовита Мама, а и за всички нас? Успех с разделните манджи за гостите, дано да успееш да ги омаеш, не само с уникалното си чувство за хумор, но и с новите нещица.
...съм била на РХ- след скоростно отслабване...успях да се захраня и да стана пълноценен човек. ..то беше оздравително за мен, а ето - сега ...имам да отслабвам ...
Мартеа, каква по- добра реклама на РХ човек би могъл да измисли, освен споделеният опит. Благодаря Ти за хубавите думи и споделените моменти. И бъди сигурна, и тоз път РХ няма да Те подведе, скоро целта ще бъде изпълнена. А като Теа се отби на какво мляко минахте, АМ ли даваш вече?
Дани Дженкова, поздравления за резултатите, и не бъди скромна- 2кг за 2 седмици съвсем не е обикновено нещо! Успех и занапред Ти желая!
Калинка, след включването на Софи едва ли ще може нещо някой да добави. А Ти преди заклета кафеджийка ли беше, как се справи с отказването му, сигурно доста воля ти е трябвало за да не посегнеш към горчивото удоволствие сутрин?
Софи, разкошна ти е малката гимнастичка- вече си е една чаровно принцеска, която е доволна от себе си, сега е ред на амбициозната й Мама да постигне вътрешният комфорт. Не искай много неща от организма си за кратко време, Ти през доста неща си минала по време и след раждането. Вече можеш ли спокойно да излизате навън на разходка, без да те притеснява операцията?

# 164
Калинка А Ти преди заклета кафеджийка ли беше, как се справи с отказването му, сигурно доста воля ти е трябвало за да не посегнеш към горчивото удоволствие сутрин?
Да,аз бях заклета кафеджийка.Дори когато оставах в София да спя при брат ми той първо проверяваше дали има кафе.Сутрин не мърдах от къщи, ако не съм изпила една голяма чаша кафе.Смятам,че всичко се контролира от мозъка и е въпрос на нагласа,защото когато забременнях се ограничих до едно безкофеиново кафе само сутрин.След като родих до сега за целият период съм изпила не повече от 10 кафета.В къщи имам безкофеинова лаваца,но просто не се сещам вече за кафе.Между другото съм с ниско кръвно,но спирането на кафето не ми оказа влияние.Когато гледам малкото същество до себе си и като се има впредвид,че се кърмим на поискване и до ден днешен нищо не е в състояние да ме накара да приема храна или течност ,която би му навредила.За това смятам,че всичко зависи от нас самите.

Общи условия

Активация на акаунт