Разделно Хранене- част 5

• 41 011
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
ками,мерси за рецептите.Лещата и аз така я правя,но си мислех за други варианти.Не написа за тиквата и гриса.....

# 121
Забравих да отбележа, че никога до преди РХ не си бях тръгвала от магазин с багажник, пълен с плодове и зеленчуци. Откакто съм на РХ, поне 70% от пазаруването ми са свежи храни. Обикновено щандовете със зеленчуци ги подминавах, на път към боклуците като чипсове, шоколади и прочие... Сериозно, никога преди не съм консумирала по толкова много свежа и качествена храна (говоря в процентно съдържание спрямо неполезната храна).  Hug

Е, чувствам се прекрасно! И освен това, съм убедена, че работя не само за фигурата си, но и за здравето си. Дори кожата по лицето ми започна сама да се чисти от комедоните...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 122
ЗДравейте пак, Мили момичета, Топли и сърдечни!

Благодаря за топлия прием! Тук при вас се чувствам уютно като у дома си, с мили приятелки  Flutter Peace

Мерси за ценните съвети за бързо приготвяне на хапване и идейките!  Hug

Аз да споделя днешните си напъни да се храня разделно.... наричам ги така, защото май оплесках малко нещо -
първо - на обяд ядох кюфтета със салатки - 2 печени чушки и салата от ряпа и моркови и лютеница....
При което след като ги изядох се замислих - то хубаво месо - кюфтета... ама то сигурно ги готвят с хляб - въй въй въй  Crazy и замина разделното ядене.....
и тая лютеница пък сигурно с домати, а те май не трябваше да се смесват....
ето ти и прегрешение номер 1 за деня.... резил...  Rolling Eyes Blush

Следобяд пък си направих плодова салата от киви, портокал и банан.... след което ми светна, че банана май се ядеше отделно... и въобще можеше ли изобщо да се смесват 2 вида плодове?!
Ето ти и второ прегрешение.... въй въй....  Tired

И вечерта се прибирам, мъжа ми купил скумрия -чудно - опекохме я на скара, и направих няколко неща- задушени гъби, задушени карфиол и броколи, и салата от червено зеле с моркови - и тези работи, си слагахме от тях по малко в чиниите - което само по себе си сякаш не противоречи - гъби, риба и зеленчуци. А можеше ли заливка с кисело мляко? Аз правя такива салатени заливки - ама днес почти не я опитах, само малко близнах.... че се изпочудих вече кое с кое беше комбинируемо.

И така, докато накрая след 2 часа след вечерята.... не издържах и изядох едно шоколадово бонбонче  Blush Embarassed Embarassed Embarassed Mr. Green За финал на днешното орезиляване....
Щото детето /2,5 годишна госпожица/ изяде едно... и аз не можах да се сдържа... сраааам!
Ама щото от 2 седмици не съм близвала сладко, и явно вече някакъв недостиг на шоколад имам  Mr. Green Laughing Mr. Green Embarassed

Така с моите перипетии. Иначе се заситих добре със всичко. И ми прави впечатление същото - откак ми хрумнаха тези разделни идеи - пазарувам Количества Плодове и Зеленчуци - много повече от друг път! Самия факт че го правя ме кара да се чувствам добре!

Само дали ще съм стриктна?!? като се гледам.... засега хич не съм пример за подражание... Дано се понауча лека полека - ама иначе това разделно хранене ми изглежда доста ограничително и така да се каже диетичничко - ниско калорично. Някои неща ми изглеждат ненахранващи - като въздух под налягане направо. Дано се науча някой хубав ден да ги спазвам. Иначе олеквам и ми стават по хлабави дрешките - което си е кеф на бучки!  Hug Mr. Green

Аз почнах с 5 дни чай и плод и после вече захранване с разделно хранене .
Така че съм една почти елегантна френска палачинка   bouquet - много апетитна и топличка  - обаче ако се вталя още по - ще се харесвам още по! и ще се чувствам перфектно!
Само дето трябва търпение и воля - току виж ме осенили  Thinking Mr. Green

Хайде, успех на всички разделни храненички  Hug

# 123
  • София
ками,мерси за рецептите.Лещата и аз така я правя,но си мислех за други варианти.Не написа за тиквата и гриса.....

Тиквата и гриса не се смесват.
И в темата с рецептите има още с леща и грах,но просто нямам време да се ровя да ги търся Rolling Eyes
Ето две  за страхотна леща по индийски:
Индийска леща
Задушава се в тенжерка масло, лук, червена пиперка, чесън, чаена лъжичка куркума, половин ч. л. кимион и четвърт джинджифил. Оцветява се лука и се прибавя купичка измита леща, вода, сол. Слагам накрая и магданоз.
Индийска леща по лесния начин
Продукти:
Половин пакет леща
2-3 с.л. индийско къри
чесън и лук
зехтин или олио
Приготовление:
Лещата се сварява и пасира. Лукът и чесънът се запържват леко и се добавя индийското къри, след което всичко се смесва с лещата.

# 124
  • София
Да,така като казвате,и аз се замислям,че откакво сме на РХ ядем много повече и по-разнообразни плодове и зеленчуци.Например,започнах много да готвя с броколи,китайско зеле,праз,червено цвекло,целина.Преди почти не се сещах за тези зеленчуци Rolling Eyes

Палачинка,готовите кюфтета са с много примеси вътре,но пък не ги мисли чак толкова.Нали не си ги яла с хляб отделно Laughing.
Това,че си смесила банана с другите плодове не е толкова страшно Laughing.Иначе плодовете могат спокойно да се смесват помежду си.Бананчето е хубаво да се хапва отделно от тях,както и динята и пъпеша.Те не се смесват с нищо Peace
Вечерята е Ок-рибата върви с тези салатки.Но не и киселото мляко PeaceНего можеш да го прибавиш към салатите само,ако няма да хапваш и месо заедно с тях.

И накрая,РХ изобщо не е ограничително Wink.Сама ще се убедиш в това.При него хубавото е,че можеш да ядеш в количества,каквито ти си решиш.В началото има един период,в който се яде много и ти се струва,че не се насищаш от нищо.Това е период на адаптирането на орзанизма към този начин на хранене.Постепенно количествата на храната се нормализират и започваш да се нахранваш с нормалните за теб порции.
При нас така беше.Мъжа ми ядеше по една тава ядене наведнъж,все гладен беше hahaha.2-3 седмици така и нещата се нормализираха Grinning.То и аз повече ядях,но при мен ефекта дойде страшно бързо,въпреки това.При всеки различно.
Успех.Справяш се много добре Hug

# 125
 HugКами Hug
Много си ми обнадеждаваща!!!
И аз вярвам че ще свикна! Ами ще си стана на зеленчук накрая  Grinning Mr. Green -  вече усещам как почвам да се засищам от зеленчуци - което е невероятно!
Аз много обичам карфиол и броколи и цвекло и ряпа и праз и всичко такова!
Винаги съм ги обичала, от 1-2 години ги включих много активно в менюто на семейството ни, макар че не е било разделно.

Много съм щастлива, че дъщеря ми обича също карфиол и броколи - ръфа си ги като букетчета ! много сладурско!
Вярвам, че мога да я науча и тя да се храни здравословно, ако се храни с такова, каквото предлагат мама и тати - ние вкъщи не пържим, само задушаваме, печем и варим яденетата - така си е откак сме се събрали с мъжа ми.
И малката така свиква.
Отделно не готвя много, защото нямам време - работя и готвя само в неделя - за седмицата, нещо - една тава ядене.
Или една леща, нещо такова.
Тестени работи също не правя - разни палачинки, баници и т.н. Защото пак няма кога, пък в малкото време свободно което имаме, предпочитаме разходки на планина или нещо друго интересно, пред готвене и домакинстване.
Така че си мисля, че ще имам напредък с разделното хапване. Добре че вече има всякакви плодове и зеленчуци по магазините. А и в работата ми имам шанса да хапвам каквото си искам - имаме невероятна кухня, където могат да се взимат отделно всякакви салати - отделно моркови, ряпа, цвекло, зеле, картофи и всичко всичко, смесени салатки, супи 3-4-5 вида, още толкова основни яденета - и при такова изобилие, всеки ден, човек може да си комбинира всякакви храни - това много ме улеснява в ежедневното спазване на различни режими и хранения  Hug

Тоя уикенд ще отделя специално време да прегледам рецептите от готварската книга и да сготвя нещо вкусно разделничко. Дори ще имам гости и ще ги омагьосвам с разделна кухня  Mr. Green

# 126
  • Стара Загора
Здравейте, момичета, които практикувате РХ  newsm51
Благодаря ви за посрещането  newsm51
Бях обещала да пусна табличката от книгата на Демис Русос "Как отслабнах"
Ето я и нея:

Както ви казах, забелязвам, че има някои разлики в съчетанията между тази таблица и другата, по която си правите комбинациите.
Ще се радвам да обсъдим тези разлики  newsm53

# 127
  • В най - голямото село
Добро утро мили мами и прекрасен ден за всички smile3525
Да се запиша и аз. Вчера на обяд - спагети с гъби. На вечеря чушки изпържени със сирене и яйца - добре ли е newsm78.
+  сготвила съм телешки кюфтета печени във фурната (те са за мъжа ми, на мен ми се повдига от месо) и спанак с ориз - надявам се да има и за днес. Ако не пилешко филе ще изпека / пак във фурната. А за мен се чудя, че хич не го обичам това месо. Дайте идейки.
Сега съм на кафенце - а може ли малко мляко в кафето.

Много ми е приятно във вашата компания

# 128
Наистина тук всички са много мили. Аз също благодаря за отговорите! Приятен ден! Hug

# 129
  • София
....чушки изпържени със сирене и яйца - добре ли е newsm78.
......
Сега съм на кафенце - а може ли малко мляко в кафето.
Яйчица и сирене не се смесват.
Аз пия мляко с нес или капучино всеки ден.Само,че преди и след това оставям поне 3 часа спрямо другите хранения Wink

Последна редакция: пт, 09 фев 2007, 09:46 от ками

# 130
  • София
Валя,малко не я разбирам табличката,но сигурно е,защото не съм я виждала преди newsm78.Искам да ти кажа,че има страшно много варианти на РХ и съответно-много таблици за комбиниране на храните.Просто си избираш един начин и го спазваш само него.Без да скачаш от един в друг,защото на някои принципите им са коренно различни.При някои варианти на РХ не се консумира мляко,например.В други не се смесват сметана с картофи,домати с месо и т.н.
Аз избрах този вариант,защото ми се струва по-мек и без абсолютно никакви ограничения в храната.Яде се всичко,разнообразно,както за мен е правилно Peace

# 131
  Здравейте отново HugНали обещах да се включвам по-често WinkКами,страхотна рецепта за леща smile3501,още днес ще си направя Peace
   Аз,честно да ви кажа,малко трудно ориентирам с таблиците,а и ми се струва доста затормозяващо постоянно да следя комбинациите-моите принципи на РХ включват: НЕсмесване на белтъчини и въглехидрати,Несмесване на белтъчини помежду си,за въглехидратите помежду си,понякога правя изключения Confused;до обяд ям само плодове-смесвам ги помежду си,с изключение на банани,диня и пъпеш;киселото мляко го ям отделно;правя пауза от 3 часа между храненията,когато ям въглехидрати или белтъчини,и около 1-2 часа-при зеленчуци и кис.мляко PeaceАми.... newsm78 май това е!И както неведнъж съм казвала-нормално е да се правят изключения/разбирайте-прегрешения Wink/,въпросът е в нагласата-да не се отчайвайте и да си мислите,че сте се провалили,а да го приемете за нормално и да продължите да се храните разделно Peace

# 132
Здравейте момичета
Аз бях изчезнала за малко родих на 27.01 момиченце никол 2800/50 см
и с раждането свалих само 5 кила много съм нещастна, но понеже имах сериозни проблеми след раждането разделното ми хранене отиде на вятъра сега до неделя съм на препечен хляб и сирене и от понеделник почвам пак разделно Simple Smile
Сутрин хапвам кисело мляко с ленено семе сусам и пшеничени трици идея си нямам дали е разделно или не за тия семена хич не съм в час ква храна са, та помагайте щотот ако ги спра не знам как ще ходя до тоалетна че имам и прекрасен хемароид спомен от раждането и седенето на тоалетната е цяло приключение Simple Smile)
Сега не знам за къременто кои храни трябва да избягвам, в кърмаческия пише всички бобови, зеле, кисели неща и цитрусови плодове та се чудя то въобще кво остана, и млечните се ограничавали а не върви само месо да ръфам??

# 133
Здравейте момичета newsm51

joya честито ти момиченце smile3501, много щастие и усмивки да ти дарява  love001

Аз все още не съм във вашите редици, но активно се подготвям за момента, в който ще се включа Rolling Eyes. И така чета книги, форуми и т.н., но не можах да намеря отговор на въпроса шопската салата - разделна ли е или не newsm78 Имам някакъв спомен, че беше, но не намирам потвърждение. Шопска, ама както си трябва - домати, краставици, лук, пиперка и сирене  Naughty Та ако може да ми отговорите ще съм много благодарна  bowuu

Довиждане за сега, после пак smile3525

# 134
  Joya,честита рожбичка-много,много щастие да ти носи,да ти е жива и здрава  bouquet
  Galiq_82,шопската салата е просто пример за РХ Wink-имаш пресни зеленчуци и белтъчини/сирене/-каква по-добра разделна комбинация?!? Peace

Общи условия

Активация на акаунт