Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 294
  • 770
  •   1
Отговори
# 360
Т.е. да разбирам ,че микозите се засичат само когато са активни ли?
Все си мислех,че като се прави ДНК анализ,се хваща без значение дали е активна или не....

# 361
Ако го има, pcr теста го засича, активно или не.
При посявката вече се търси микробно число над  10.4, ако не се лъжа, тоест под тази стойност ще има отрицателен резултат, което не изключва съществуваща бактерия/патоген.

# 362
La farina,
Пуснахме секрети за полово предавани патогени PCR и кръвни за тези по кръвен път. Така, че ако имало щеше да е засечено.
На една позната на единия Фемофлор имаше уреаплазма. Никой не й препоръча лечение. Не се е лекувала. После след година пак си направи Фемофлор и го нямаше. Има фалшиво отрицателни резултати много.
Групости пишете. Не са били фалшивоотрицателни резултатите, просто инфекцията не е била активна.
Не пиша глупости. Ти за фалшиво отрицателен резултат не си ли чувала? Или имаш бактерия или нямаш. Плюс това съм медицинско лице и имам малко повече познания по тези теми със сигурност. Това е PCR методика, с която не мисля че си мнгоо запозната и разликата и с микробиология. ПСР хваща всичко активно или не. Не бъркайте момичето с грешна информация. Но дори и ПСР метода може да даде фалшиво отрицателен резултат. Има едно нещо в медицината, което казваме- на жена и на лаборатория вяра да нямаш 😄

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 08:56 от Thea.123

# 363
La farina,
Пуснахме секрети за полово предавани патогени PCR и кръвни за тези по кръвен път. Така, че ако имало щеше да е засечено.
На една позната на единия Фемофлор имаше уреаплазма. Никой не й препоръча лечение. Не се е лекувала. После след година пак си направи Фемофлор и го нямаше. Има фалшиво отрицателни резултати много.
Групости пишете. Не са били фалшивоотрицателни резултатите, просто инфекцията не е била активна.
Не пиша глупости. Ти за фалшиво отрицателен резултат не си ли чувала? Или имаш бактерия или нямаш. Плюс това съм медицинско лице и имам малко повече познания по тези теми със сигурност. Това е PCR методика, с която не мисля че си мнгоо запозната и разликата и с микробиология. ПСР хваща всичко активно или не. Не бъркайте момичето с грешна информация. Но дори и ПСР метода може да даде фалшиво отрицателен резултат. Има едно нещо в медицината, което казваме- на жена и на лаборатория вяра да нямаш 😄
Посипвам си главата с пепел и млъквам.

# 364
  • София
[video][/video]
След изпиване на антибиотикът за уреаплазма кога трябва да си пусна изследване и кога ще мога да правя секс? Притеснява ме, че тази болестта май я имам повече от две години. Ще може ли да се махне въобще, защото трябва да си правя ЦС и инвитро после.

# 365
Поне 30 дни след последното изпито хапче се пуска контрола.
По време на лечението без секс, след лечението - с презерватив, докато не видите отрицателни резултати.
След всичко това можеш да мислиш за ЦС.
Нали и партньорът ти се лекува?

# 366
  • София
По време на лечението без секс, след лечението - с презерватив, докато не видите отрицателни резултати.
Да и двамата се лекуваме. Въпросът ми е дали ще се махне, защото е от доста време в мен. Досега не знаех и не съм се лекувала.

# 367
Да и двамата се лекуваме. Въпросът ми е дали ще се махне, защото е от доста време в мен. Досега не знаех и не съм се лекувала.
Да. Моята беше сигурно от 5 години. А на моя приятелка 10 години след ражданията й, имаше цервицит и се откри уреаплазма. И тя и аз сме я премахнали с доксициклин 10 дни 2*1 таб. Разбира се може да е късмет. Няма как със сигурност да се каже за всеки един организъм как реагира на антибиотика, колко е резистентна бактерията и тн. Но имаш доста добри шансове. Пий антибиотика малко по-дълго, ако искаш за сигурност. Тук във форума се обсъждат добри схеми за лечение. Може да пробваш с 14 дни антибиотик.

# 368
И аз моята от години съм я имала. На никого не му правеше впечатление, че в цитонамазките ми 3-4 години подред излизат левкоцити и възпалителни клетки...За хроничната бактериална вагиноза пък да не говорим как я игнорираха.
Ние се лекувахме с 10 дни Доксициклин, по 1 през 12часа. И вагинално Флуомизин и Полижинакс. За мъжа ми имаше и Макмирор крем да се маже два пъти дневно.
Аз също планувам бременност, важно ми е да нямам такива неща.
Всичко ще е наред, спазвайте стриктно приема на антибиотика и без секс известно време. Ще мине Simple Smile

# 369
  • София
Да. Моята беше сигурно от 5 години. А на моя приятелка 10 години след ражданията й, имаше цервицит и се откри уреаплазма. И тя и аз сме я премахнали с доксициклин 10 дни 2*1 таб. Разбира се може да е късмет. Няма как със сигурност да се каже за всеки един организъм как реагира на антибиотика, колко е резистентна бактерията и тн. Но имаш доста добри шансове. Пий антибиотика малко по-дълго, ако искаш за сигурност. Тук във форума се обсъждат добри схеми за лечение. Може да пробваш с 14 дни антибиотик.
[/quote
Тея, изписан ни е за 7 дена. Имам 2 вида уреаплазма. Дните, които са дадени за лечение за мен са малко. Все още нямам деца. Направо къде ме намери тази болест.

# 370
Не е ок така, опитай да посетиш венеролог или друг гинеколог, с искане да ти назначи 2 различни антибиотика - защото парвум и уреалитикум се лекуват с различни групи АБ. 7 дни е твърде кратко, 10 е абсолютен минимум.
Не си губи времето с такава схема от 7 дни с един АБ.

# 371
За колко време излиза фемифлор плюс в геника 6 дни чакам звъня не вдигат направо нямам думи

# 372
За 2 работни дни, но събота и неделя май не ги броят.. Кога оставихте секрета там?

# 373
В срядя  и нама връзка с тях
Аз по еконт но проследих пратката и в сряда
беши получено. Вече 6 дни link=topic=1615394.msg48657377#msg48657377 date=1728381699]
За 2 работни дни, но събота и неделя май не ги броят.. Кога оставихте секрета там?
[/quote]

# 374
Как получихте потребителско име и парола, за да си проверите резултата в сайта им?

Общи условия

Активация на акаунт