Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 37 973
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, момичета, да споделя и аз своя опит с уреаплазмата.
За пръв път ми я откриха преди 5-6 години в урина и после в уринарен тест беше отрицателна.
2-3 години по-късно при профилактично пускане пак излезе положителна, лекувах я с Доксациклин за 10 дни и после пак излезе отрицателна.
Преди 3 месеца след като решихме с мъжа ми да работим за бебе, пуснах цервикален секрет в Геника и за моя огромна изненада Уреплазма пак излезе положителна. АГ-то ми назначи Вибрамицин за 10 дни.
Аз обаче реших за взема нещата в свои ръце, изчетох доста по темата, включително, че това е доза за прясна инфекция, а в моя случай не знам дали е прясна.
Та.. пих Вибрамицин 15 дни по 2 таб. На 12 часа, последван от още три дни Азитромицин (първата 12 часа след последния Вибрамицин и още 2 дни по една таб. на 24 часа). Общо 18 дни на антибиотик. През тези дни на 3 дни взимах Микомакс, за да не тръгне кандида, както и женски пробиотик Астарте ( за пиене).
Приемах и Уринал акут, защото червената боровинка помага за изчистване на бактерии, пиех мултивитамини и чайове за подсилване на имунитета. Тоест терапията ми беше комплексна - не само антибиотик да я убие, а и добавки, които да му помогнат и да повдигнат собствените ми съпротивителни сили за борба с инфекции.
И един съвет - не изследвайте урина, защото очевидно често не излиза там. Най-сигурно е цервикален секрет, защото тази гадина се нагнездва там.
Междувременно попаднах и на руски проучвания, че конкретно Парвум може и да не се лекува, защото не е патологична, но аз лично реших да не рискувам. Успех на всички, които я борят в момента!
В Геника ли позитивира теста от урина?

# 646
Здравейте и от мен отново.  След отрицателна контрола септември и със уретрит от известно време, отново повторих изследването в Геника ,но на урина,вагинално този път нямам никакви проблеми.
Днес излезе изследването ,отново е отрицателно.

Приемам предложения за лечение на тези симптоми, защото и Д маноза,и полски хвощ не ми помагат много. Или колко месеца да ги приемам? Някоя определена марка ли да поръчам....то вече не се търпи.

# 647
На мен ми препоръчаха “парелка” за общо женско здраве. Предлага се в сайта на нежно биле. Не съм пробвала, в момента проучвам темата, но забелязвам че аналога му - “yoni steaming”. Препоръчва се въпросната парелка с различни билки според симптомите. Не мога да дам обективно мнение, защото не съм го пробвала, но ако ви заитригува може да се поразтърсите и да прочетете.

# 648
Здравейте и от мен отново.  След отрицателна контрола септември и със уретрит от известно време, отново повторих изследването в Геника ,но на урина,вагинално този път нямам никакви проблеми.
Днес излезе изследването ,отново е отрицателно.

Приемам предложения за лечение на тези симптоми, защото и Д маноза,и полски хвощ не ми помагат много. Или колко месеца да ги приемам? Някоя определена марка ли да поръчам....то вече не се търпи.
Моя приятелка пиеше Д маноза и сок от селъри и овладяваше симптомите ии много вода. Не пречи да опитате със сок от селъри сутрин.

# 649
Здравейте хора! Пиша за първи път в тази тема, за да поискам съвет, тъй като мнения на двама гинеколози по казуса ми се разминават. Направих "copy paste" на текста ми от темата за хламидии с леки корекции. И ето го проблема ми:
Миналата година поради оплаквания от засилено бяло течение ми бяха правени доста изследвания на различни места. Едното беше лаборатория "Геника", където беше изследван цервико-вагинален( така е описан ) секрет за доста микроорганизми чрез PSR. По-късно разбрах от теми във форуми, че тези тестове в бг не са много достоверни. Изследвахме се с партньора ми и в НЦЗПБ, гр. София, но там не ни пуснаха тестове за хламидии по презумпцията, че в Геника са били отрицателни. Всичко направено там също ни беше отрицателно. Преди около две седмици при посещение при гинеколог, той реши да ми вземе цервикален секрет и да го занеса в лабораторията в същата поликлиника, където работи той, тъй като от години, също така имам хронични циститни оплаквания и ми спомена, че иска секрета да се тества за гонорея, без повече обяснения. След няколко дни излезе резултата и беше описано следното: ( Ще прикача и самия резултат):
"Масово левкоцити в цервикалния секрет, предимно за сметка на лимфоцитите. Реагира позитивно на тест за хламидиална инфекция и микоплазма."
 Оттук АГ специалиста реши да ми назначи следното лечение за хламидии и микоплазми: 1 гр.Азитромицин, 2 глобули Арилин Рапид, Кандизол 1 Табл. и Ломексин глобула еднократно. Първо това кратко лечение никак не ми изглежда надеждно, че ще помогне, дори да имам въпросите инфекции. Второ, другия ми гинеколог от София като му писах на Вайбър, ми каза, че това, че теста ( който дори не разбрах какъв точно се води ) позитивира за хламидия и микоплазма, не значело, че ги има и трябвало да се вземе нов секрет и да се изследва специално за тези два микроорганизма. Също така разбрах, че освен специфичното изследване за микоплазма и уреаплазма, било добре, ако бъдат изолирани, да се направи и антибиграма. Разбрах, че в лаборатория Рамус правят такава. Моля да ми дадете съвети и насочености предвид описаната ситуация. Приемам и препоръки за читави АГ специалисти в Пловдив например, тъй като ми е най-близо. ( от Димитровград съм ). Благодаря предварително!

# 650
Здравей!
Доста кашава история, но:
Вторият лекар е прав. Това е нормална микробиология, при нея се прави стандартна посявка за някои неща само, в случая имаш изолиран стафилокок. Хламидия, микоплазма и уреаплазма се изследват отделно с различни тестове. Престъпление е да пише в коментара под резултата, че едва ли не е позитивен за хламидия и микоплазма...
Да разбирам, че всичко сте изследвали и всичко е отрицателно?

# 651
Без да цитирам конкретна лаборатория, аз също съм имала сходен резултат, в който без да е правен pcr тест пишеше, съмнения за микоплазмена и/или хламидийна инфекция. Аз лично не вярвам вече и на отрицателни PCR тестове. Специално за хламидии, те хващат само прясна инфекция.  Бих пуснала кръвен тест за хламидия - трите антигена и културелно за плазмите с антибиограма. Предвид че има налични симптоми, читав АГ може да предпише подходящо лечение, което да покрие и двете бактерии.

# 652
Здравейте, приемала съм Цистон и Д Маноза преди да си направя изследване на Уреаплазма на цервикален секрет и урина. Това дали влияе на резултатите или единствено антибиотиците. Също така слюнката и целувката начин за предаване на Уреаплазма ли е?

# 653
Здравейте, приемала съм Цистон и Д Маноза преди да си направя изследване на Уреаплазма на цервикален секрет и урина. Това дали влияе на резултатите или единствено антибиотиците. Също така слюнката и целувката начин за предаване на Уреаплазма ли е?
Проблем е ако сте се тествали веднага след прием на аб, цистона и д манозата няма да компрометират резултата. Относно предаването, то става по полов път. Има шанс да се предаде със слюнка, но тогава се получава локална колонизация на гърлото и не засяга гениталиите.

# 654
Проблем е ако сте се тествали веднага след прием на аб, цистона и д манозата няма да компрометират резултата. Относно предаването, то става по полов път. Има шанс да се предаде със слюнка, но тогава се получава локална колонизация на гърлото и не засяга гениталиите.
Напротив ще компрометира резултата.

# 655
Здравей!
Доста кашава история, но:
Вторият лекар е прав. Това е нормална микробиология, при нея се прави стандартна посявка за някои неща само, в случая имаш изолиран стафилокок. Хламидия, микоплазма и уреаплазма се изследват отделно с различни тестове. Престъпление е да пише в коментара под резултата, че едва ли не е позитивен за хламидия и микоплазма...
Да разбирам, че всичко сте изследвали и всичко е отрицателно?

Благодаря за отговора. Ето поствам изследването от Геника, това НЦЗПБ няма да го поствам, защото там всичко е писано на ръка и не знам доколко ще се разчита тук. Иначе и там са пускани тези неща, плюс стандартни микробиологии, два пъти за трихомони само, че не чрез PSR, а по друг метод и да всичко беше отрицателно, което ми беше доста странно, защото точно тогава имах ужасно обилно течение и оплаквания от влагалишен дискомфорт. Другото което ми е откривано периодично в стерилна урина и влагалищен секрет са Е. коли, стафилококи, клебсиела и тем подобни банални бактерии, но невинаги когато съм имала оплаквания е хващано нещо, което ме навежда на мисълта, че може и да има от другите видове, за които ви обясних, а именно хламидия и плазмите..

# 656
Този резултат е някакво недоразумение, на база на какво заключението ти е "умерена дисбиоза"? Всичко ти е идеално!
Остава да изследваш хламидия с кръвен тест, тя в цервикалния канал седи месец два, после се качва нагоре и затова само прясна инфекция се хваща от там, хронична само с кръвни тестове.
Течението ти има ли консистенция, миризма, цвят?

# 657
Този резултат е някакво недоразумение, на база на какво заключението ти е "умерена дисбиоза"? Всичко ти е идеално!
Остава да изследваш хламидия с кръвен тест, тя в цервикалния канал седи месец два, после се качва нагоре и затова само прясна инфекция се хваща от там, хронична само с кръвни тестове.
Течението ти има ли консистенция, миризма, цвят?
В момента нямам течение, това беше преди много време. Сега отново съм с циститни оплаквания. Симптомите не са толкова силни като при острия цистит, но ме побърква това, че трябва да ставам по пет, шест пъти през нощта да уринирам. Усещам някакъв дискомфорт сякаш и на входа на влагалището и даже след уриниране дискомфорта продължава дълго от което не мога да заспя. Ще посетя личния лекар, но направо се чудя от къде да почна да му обяснявам. Когато имах онова течение преди време най-голямо облекчение усещах от Макмирор свещички, но и то е временно. Благодаря Ви за съветите и насоките. Ще пусна и кръвни за хламидия макар, че и на тях много много им нямам доверие..

# 658
Можеш да посетиш уролог - проблемът може да започва от пикочния мехур и да дава отражение с вторични симптоми във влагалището. Стерилна и обикновена урина пускала ли си? Това и сама можеш да си го направиш още утре сутрин. Също - има случаи, в които уреаплазма се изолира в пикочните пътища, но не и в цервикалния секрет - изследва се урина, най-добре с pcr.
Също - нека ти вземат секрет за директна микроскопия. Имате ли лаборатория Лина там? Хубаво е да се видят лактобацилите долу. Ако ти се идва до Пловдив, мога да ти дам координати на лекар венеролог.

# 659
Извинявам се, но Лина е възможно най-лошия избор за лаборатория. Поне в Бургас. Моите изследвания с пср за уреаплазма излязоха за ден, отрицателни,  но аз имах всички симптоми и сега, година по-късно, след поредна инфекция ще правя нови в Геника. Също така на МБ в Лина излезе, че съм с гарднерела, нищо общо с истината, бях с кандида и е коли. Последва грешно лечение и още повече влошаване на проблема. От тогава в Лина не стъпвам.

Общи условия

Активация на акаунт