Паническо разстройство - 60

• 55 978
  • 773
  •   1
Отговори
# 330
  • Швейцария
Аз си изработих система, пускам си някое любимо предаване или сериал и се мятам на колелото. Гледам да се концентрирам върху предаването и да не забелязвам изобщо, че съм на колелото. Гледам и пътеки дали има на промоция, че много ми се иска да си взема. Имаме "фитнес" вкъщи (щанги, ластици, лост, лежанка), но чак до него не съм стигнала.

# 331
Георги,направо не знам как си обръщал бутилка водка докато си бил на медикаменти. Преди 2 седмици взех,че прекалих с бирата,тоест не разбрах кога прекалих всъщност,но тая вечер ми е бяло петно. Почти нищо не помня. Никога повече...
Както казах, не препоръчвам никога на никой тоя метод. За късмет съм от хората, които не развиват зависимости до момента, така че преходно тогава съм намерил лечението. Не изглежда да успях да си навредя, но пък определено си помогнах. Лошото е , че много хора също пробват този подход, обаче просто добавят още един проблем към наличните си.

# 332
Здравейте! На 31 години съм и май отдавна имам следния проблем:
Винаги съм била много бойна,луда и енергична. След първото ми раждане преди 9 г станах по-страхлива и действах в ситуации по-предпазливо. Започнах да уча в медицинския и завърших за акушерка. Работих 2 години в родилно. Имах малко проблеми с колеги ,но пък ,кой няма. Дойде ковида и се наложи да работя в тежко отделение и тогава за първи път видях толкова много смърт. Почувствах се ужасно ,но трябваше да се справя и да си кажа ,че просто живота е такъв. Много се наплаших от там,но това не беше всичко. Решихме с моя мъж да си имаме второ детенце. Тогава вдигах един пулс около 100 в покой и след хранене. Отидох на еднокринолог и тсх ми беше 3.780 ,лекарката каза за бременност трябва да е под 2 и ми изписа хормон. Пих го 1 м и забременях. Бременността ми мина горе-долу леко като изключим нормалните гадения и т.н Бах сравнително спокойна освен на моменти ,когато ми предстоеше преглед и малко се напрягах. Края на бременността ми една вечер започнаха есктрасистоли през 5 мин и много се изплаших. Преминаха и след няколко дни пак се появиха и пак изчезнаха. Правиха ми Екг нормално ,ехограф пак нормален. Родих и след няколко месеца пак се започнаха като този път ме държаха 1 седмица. Имах едно странно замайване след като съм вървяла и се спра да говоря с някой и се почва. И така с времето започнаха да получавам много чести паник атаки ,яка тревожност и общо взето нещата излизат извън контрол. Екстрасистолите ми от 2 м са всекидневие зачестяха по няколко на минута. Пак ходих на кардиолог всеки ми изписва бета блокери,антиритмици ,но мен ме е страх да ги пия да не ми стане лошо. Често горната граница на кръвното ми е 120-130 ,а долната около 60. Казват ми пий повече вода. Да,ама не се променя. Възможно ли е всичко това да е психическо явления или някаква вегетативна дистония според вас? Когато ходих на последния кардиолог докато бях закачена на екг с пулс 75 получих паник атака и се вдигна за секунди на 120. Хвана и едничка камерна екстрасистола и каза ,че трябва да работя по нервната си система и психиката. Паник атаки получавам на опашки в магазин,ако трябва да ходя до Еконт да взимам пратки,или да стоя мирно някъде и да чакам нещо с 2 думи. Вчера ходих на гинеколог в кабинета започна да ми расте пулса ,но започнах да дишам дълбоко и се разкара. Личната ми изписа деанксит ,но ме е страх да го пия. Пила съм л-теанин добре ми действа ,но е извлек от зелен чай ,после прочетох ,че при екстрасистоли не е добре да се взима,пила съм и Седатиф не ми действа,няколко опаковки мента глог и валеряна ,същото. Едната кардиоложка ми изписа хомеопатично Aconitum napallus 15ch,за момента него случа ,но още не мога да кажа помага ли. Пия и магнерот 2 по 1 + Панангин ,който съдържа Калий. Четох и за Абана (индийски билки) ,които помагали при аритмии и висок пулс. В чуденка съм дали да не започна Деанксита. Вярвайте ми вече нямам сила да се боря с тези неразположения. Не е от сега това моето,но сега вече се задълбочава. Мисля да посетя и невролог. Страх ме е да излизам ,и при движение се засилват тия прескачания. Постоянно съм на тръни. Кортизол си изследвах висок е над горната граница. Започвам да се чудя да не би да е просто психика или е нещо физиологично. Ще се радвам на всякакви мнения и хора преминали през това. Много ме измъчват тези екстрасистоли ,не ми се пият антиритмици за да не влоша нещата. За момента с магнезия намаляха и са малко по-слаби. Имах проблем и със спането трудно заспивам,и като заспя имам нощи ,в които съм между сън и реалност. Със студени крайници съм и се потя под мишниците. При стрес ходя по малка нужда през 5-10 Мин... Забравих да добавя чувството в стомаха ми как се качва едно напрежение или се свила или като пеперуди не мога да го опиша,когато предстои нещо ,трябва да влезна в магазин или когато чакам нещо. Ужасно е. Случвало ми се е даже когато просто мия чинии. Има ли някой с подобни оправдания? Ходих няколко пъти на психолог каза само ,че съм с тревожност ,но тогава не получавах ПА ,който се изразяват с много голям страх и висок пулс,разтреперям се. Като отмине ме болят мускулите всеедно имам мускулна треска.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 09:44 от Гергана Иванова 695954

# 333
  • Швейцария
Аз те съветвам да посетиш психиатър и да започнеш лечение. Колкото повече отлагаш, толкова повече ще се влошаваш и лечението ще стане трудно.

# 334
Аз те съветвам да посетиш психиатър и да започнеш лечение. Колкото повече отлагаш, толкова повече ще се влошаваш и лечението ще стане трудно.
Страх ме е от лекарствата с две думи. Чета трудно се отказвали,на някои са силни .. за това само там не съм отишла. Исках да пробвам с деанксита ,но още съм в чуденка. Но навярно скоро ще трябва да посетя психиатър. След като се появиха толкова чести екстрасистоли щетата станаха много зле.

# 335
  • Швейцария
Деанкситът е много слаб за това, което описваш. Психиатърът ще прецени какво лечение е подходящо при теб. Ако чакаш много и се влошиш, лечението ще е по-трудно и по-дълго, а това не е в твой интерес. За екстрасистолите са ми изписвали Mагнезий, но не помня в каква дозировка, май беше 400 мг един път на ден.

# 336
Деанкситът е много слаб за това, което описваш. Психиатърът ще прецени какво лечение е подходящо при теб. Ако чакаш много и се влошиш, лечението ще е по-трудно и по-дълго, а това не е в твой интерес. За екстрасистолите са ми изписвали Mагнезий, но не помня в каква дозировка, май беше 400 мг един път на ден.
Пия магнерот 2 по 500 . Но възможно ли е от нервната система да идва този проблем с тези екстрасистоли? Другото ,което е в областния град няма добри психиатри. Възможно ли е да проведа онлайн консултация според вас? И ако може препоръки да ми дадете.

# 337
  • Швейцария
Да, възможно е. Препоръки не мога да дам, защото не съм в БГ. Може би другите момичета в темата могат да помогнат.

# 338
Имай предвид,че в дозите магнезий,които се препоръчват става въпрос за чист магнезий.В този магнерот той  е в нищожно количество-в една таблетка е 32,8 мг.Препръчваната доза чист магнезий на ден е 400 мг.Има значение и  каква е метилираната форма.

# 339
Имай предвид,че в дозите магнезий,които се препоръчват става въпрос за чист магнезий.В този магнерот той  е в нищожно количество-в една таблетка е 32,8 мг.Препръчваната доза чист магнезий на ден е 400 мг.Има значение и  каква е метилираната форма.
Да,запознах се с този факт и за това не се притеснявам от предозиране. И си го пия. Междодругото малко ме отпусна психически малко по-добре се чувствам след като се понатрупа,но си ми трябва и друга помощ. Още не съм го пробвала тоя Деанксит купила съм го ама...те пуст страх.
А,дали знаете оптималните стойности на серумния магнезий колко трябва да са ? Аз имам едно изследване лятото беше 0.70 при долна 0.65 ,и месец ,два по-късно имам друго и беше 0.81 говорим за mmol/l

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 11:07 от Гергана Иванова 695954

# 340
Аз също учестявам пулс от нищо, стигал е до 130-140, много е гадно, екстрасисули също имам. Усеща се все едно сърцето ти ще се пръсне и..... си чао. Така съм от няколко години. Правила съм консултации с кардиолзи и в момента съм на минимална доза бетаблокер, добре ми е с него, ако се случи да ускоря пулса, въпреки това, взимам допълнителна доза, такива са инструкциите ми от кардиолозите. Не казват категорично от какво може да е, трябвало изследване от електро-кардиолог, но е инвазивно и за сега го отлагам.
Като се връщам назад и все повече съм на мнение, че е напълно възможно да е от тревожността.
Проблемите с пулса при мен се появиха по време на боледуване от ковид, бях от първите заразени, бях много уплашена тогава, не се знаеше какво ще стане, наред с другите симптоми ускорявах пулса, кръвното също се покачваше, абе всичко си беше от стрес и страх. След ковид си останах тревожна и хипохондрична на тема здраве, докато нещата не ескалираха от ноември насам, започнаха и ПА. Направих консултация с пси - нямам депресия, за успокоение на тревожността си помагам със стрезам изписан от невролог и одобрен от психиатър, както и с билкови добваки, витамини, магнезий, пия си бетаблокерчето, ходя на психотерапевт, започнах спорт и отчитам подобрение. Ще видим, дано така остане! Трудна работа е!
Споделям моя опит, защото ми е много мъчно, като прочета как някой се мъчи. Също и писането в групата ми действа положително, защото си помагаме взаимно.

# 341
Магнезия не се натрупва в организма.Колкото усвоиш от прием,толкова.Това изследване не е показателно.То показва моментно състояние.

# 342
Магнезия не се натрупва в организма.Колкото усвоиш от прием,толкова.Това изследване не е показателно.То показва моментно състояние.
Да,така е сега се сетих ,че съм го чела. Значи вобще не трябва да го спирам според мен. Аз съм и на нисковъглехидратна диета може и това да усложнява още повече приема ми с храна. Освен да кача малко приема на магнерота. Иначе пак казвам намаляха с времето от него. А,и на мен ми е изписан Конкор от 2.5 мг аз веднъж взех половинка и ми падна кръвното не се чувствах много пълноценна и за това не го взимам. А,антиритмици ме е страх... Дано не се задълбочи ,че хептен ще изперколясам. Аз също карах Омимрон докато бях бременна в 3 м . После изкарах един ужасен вирус с повръщане преди да родя буквално 2-3 дни. Бях обезводнена урината ми беше станала като изстискан морков толкова тъмна. И малко след това родих. Винаги съм усещала прескачания ,но примерно веднъж месечно ,но това нещо като сега не е било всяка минута по няколко... Благодаря ви да отговорите.

# 343
При мен проблема се оказа не паническо разстройство само по себе си, а други проблеми, които резултират в паник атаки и тревожност. Психиатърът обаче, който ми изписа Деанксит не ме пита пускала ли съм кръвни тестове или не ми препоръча какви да пусна, а искаше директно да ме пуска на Золофт поне две години. Деанксит беше моя идея да пробваме с нещо по-слабо.
След 2-3 месеца Деанксит събрах смелост и отидох да ме боцкат (много ме е страх, защото ми пада кръвното винаги). Оказа се, че ми е ниско витамин Д, Б12 и TSH ми е високо, което се откри, че е хипофункция на щитовидната жлеза. Всичките тези водят до симптоми на паническо разстройство. Та последва спиране на деанксит и преминаване на някакви билкови неща и хомеопатия и извода, че при какъвто лекар отидеш, това ти лекува.

# 344
Да и аз мисля, че проблема е, че няма връзка между отделните специалности. Ходиш от лекар на лекар и всеки гледа неговото. Няма навръзване между специалностите и никой не се консултира с психиатъра, дори не съм сигурна дали имат направления за изследвания. Не ги броят за специалност.

Общи условия

Активация на акаунт