Паническо разстройство - 60

• 55 496
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
Бих искала да ви попитам, по време на ПА или тревожност имате ли замайване? Тук тези дни имам по няколко часа и се чудя дали е от тревожност или нещо физиологично.
  Аз бях с адски световъртеж.  Направо не можех да стоя права.

# 91
И аз в пика бях с ужасен световъртеж.

# 92
И аз имам замайване, което продължава с часове и е ежедневие. Много е неприятно.

# 93
И аз имам замайване, което продължава с часове и е ежедневие. Много е неприятно.
А случайно да имате и проблем с очите? Като замъглено виждане и болка? И пиете ли някакво лекарство?

# 94
Аз нямам проблем с очите, налягането и т.н. и не пия нищо освен АД. Подозирам, че и стискането на зъби оказва влияние.

# 95
Здравейте.  Психи ми смени Сероксата с Бринтеликс 10мг. Доста неизвестен ми е този АД и тук не си спомням да е коментиран.. Някой с мнение?

# 96
  • Швейцария
Бринтеликс е доста по-слаб  и с по-малко странични ефекти от ССРИ. Не съм го пила и не мога да кажа мнение, но пси го изписва на възрастни хора, които не могат да пият нормален АД. Мултимодален е, т.е. има няколко механизма на действие. Майката на приятелка го пие и засега няма ефект при нея.

# 97
Бих искала да ви попитам, по време на ПА или тревожност имате ли замайване? Тук тези дни имам по няколко часа и се чудя дали е от тревожност или нещо физиологично. Освен това стискам зъби и това допълнително влошава нещата, даже шина си направих.
Аз също имам замайване и замъглено зрение. Също така в началото на приема на Тритико /явно преди да е започнал да действа/ имах много неприятно налягане в лявото око. Сякаш нещо го натискаше отвътре-навън, Плюс трептене на окото.
Покрай тези неразположения посетих и очен лекар, като се оказа, че има нужда от корекция на диоптрите ми + бонус - очила и за четене.
Преди се хващах, че стискам зъби, а сега да си хапя устната с часове.

# 98
А случайно да имате и проблем с очите? Като замъглено виждане и болка? И пиете ли някакво лекарство?
По принцип имам проблем с очите, но скоро не съм ги проверявала, в плана ми е. Едното око е оперирано от катаракта, другото предстои някога в бъдещето. До сега не ми се е случвало при мерене на очно налягане да е високо. В момента приемам стрезам, сомазина и невробекс предписани от невролог.

# 99
Бринтеликс е доста по-слаб  и с по-малко странични ефекти от ССРИ. Не съм го пила и не мога да кажа мнение, но пси го изписва на възрастни хора, които не могат да пият нормален АД. Мултимодален е, т.е. има няколко механизма на действие. Майката на приятелка го пие и засега няма ефект при нея.

Джени, гледам,че вортиоксетинът е сред осемте предписани ССРИ във Великобритания.. чудя се какво да правя, цената му никак не е малка.

# 100
  • Швейцария
Бринтеликсът не е ССРИ, a SARI и има друг механизъм на действие. По случайност съм сега на ресторант с пси и я питах (като казах че е информативно за мен). Тя каза, че е по-слаб и за мен няма да има ефект, иначе било добро лекарство, но за ПР е малко вероятно да има ефект. Повече не е удобно да питам. Обсъдете го с твоя пси, все пак той го е изписал и има някаква причина.

# 101
Смениха ми Сероксата с него защото,откакто съм на Сероксат съм апатична, поспалива и ми е все тая общо взето. Каза,че клоня пак към депресивните епизоди.. Паника и тревожност почти не изпитвам. Всъщност сякаш нищо не изпитвам.

# 102
  • Швейцария
И аз имам депресия и безсъние и затова каза, че за мен е слабо и не иска да рискува да изпадна пак в депресия. Съжалявам, нищо друго не знам.

# 103
И аз имам депресия и безсъние и затова каза, че за мен е слабо и не иска да рискува да изпадна пак в депресия. Съжалявам, нищо друго не знам.

Благодаря ти много!

Сега като се замисля и премисля симптомите си съм си май пак яко депресивна.. Чудя се обаче възможно ли е хем да пия АД (Сероксат) хем да съм така. Явно дозата ми е била малка..

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 19:44 от Kamille252

# 104
Честита Нова година на всички! Нека ни донесе много здраве, радости и спокойствие!
Някой от вас дали е пил Солиан и какви са ви мненията за него. Пси ми го изписа заедно със Стимултон. Пия Стимултон вече повече от два месеца и започвам да усещам разликата, завръщам се, както се казва. Пих Солиан около 7-8 дни, но от три дни не съм го пила и не виждам разлика, та затова да питам някой от вас за мнение.

Общи условия

Активация на акаунт