Паническо разстройство - 60

• 55 609
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро. От няколко дни я карах на 1/2 Сероксат от 20мг. Днес не го изпих. Предстои да закупя този Бринтеликс, но още съм в чуденка дали да не пробвам няколко дни да не пия нищо.. Какво да очаквам? Честно казано снощи изчетох подробно статията от Страхбг, която потребителка тук беше споделила.. Тоя Сероксат наистина е гаден препарат. Видях със сигурност повече негативи от него.

# 106
Kamille252, може ли линк към тази статия, пропуснала съм я, извинявайте.

# 107
Kamille252, може ли линк към тази статия, пропуснала съм я, извинявайте.

https://strahbg.com/?p=320

# 108
На мен Сероксат ми повлия зле. Искам да ви помоля за мнение. Снощи от 19 часа ми беше замаяно и отпаднало. Легнах си. Заспах към 11и се събудих в 1 от приливи на пот и ужасно чувство, че от тила към главата ми нахлува кръв. Ставах мерих кръвно, пулс нищо притеснително. Изпитвали ли сте го и на какво се отдава. Доста се поизплаших.

# 109
На мен Сероксат ми повлия зле. Искам да ви помоля за мнение. Снощи от 19 часа ми беше замаяно и отпаднало. Легнах си. Заспах към 11и се събудих в 1 от приливи на пот и ужасно чувство, че от тила към главата ми нахлува кръв. Ставах мерих кръвно, пулс нищо притеснително. Изпитвали ли сте го и на какво се отдава. Доста се поизплаших.
В период на спиране на Сероксата ли сте?
Прилича ми на синдром на отнемането?!?

# 110
Не, пия Дуксет 1 път на дн от 30 мг и един куп витамини. Заради анемията и желязо и вит с. Наистина е много страшно.

# 111
Какви обезболяващи ползвате в нашето състояние (основно за главоболие)?

# 112
Доколкото знам ибупрофен е хубаво да се избягва.
За главоболие пия главно Беналгин.

Аз все да питам и забравям. Някой има ли проблем с погледа, тоест един ми е такъв заспал, очите уморени. Сякаш съм перманентно пияна или надрусана...

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 21:23 от Kamille252

# 113
Какви обезболяващи ползвате в нашето състояние (основно за главоболие)?
Аз беналгин

# 114
Аз диалгин сашета.

# 115
Здравейте на всички!
Отдавна ви чета, но сега се престрашавам и да пиша! От 6 г. съм на антидепресанти - Ципралекс заради паническо разстройство и натрапчиви мисли. Бях що-годе добре до това лято когато сякаш Ципралекса спря да ми действа - започнах да си получавам ежедневни ПА. Смениха ми го с Анафранил от който изпаднах в депресия и получих ужасни странични ефекти. От 1,5 месеца съм при нов психиатър и пия Золофт и флуанксол. От Золофт получих ужасно безсъние - рязко събуждане в 2 ч, със стряскане, силно напрежение и невъзможност да заспя впоследствие. 2 седмици го търпях този кошмар с не спането и ми изписаха Тритико 75 мг. С него пак се будя но заспивам после. Също така от Золофт получавам треперене ( като лек тремор на ръцете). 2 седмици след приема на Золофт започнах да получавам като леки панически атаки при комуникация с по непознати хора ( никога не съм имала такъв проблем преди). Молбата ми е към всички по-знаещи и препатили, според вас трябва ли още време да му дам на този Золофт или да настоявам да ми го сменят?
Някой сблъсквал ли се е с подобни симптоми при приема на Золофт/Сертралин - зверско безсъние, сутрешно силно напрежение, силно повишена тревожност?
Благодаря предварително!

# 116
Знаете ли дали за нашето състояние се полага болничен, не издържам на работа, безсмислено е да ходя изобщо. Сутрин, хем ставам и съм се наспала, хем съм парцал, все ме боли нещо, все не съм наред, мъча се. По празниците вкъщи се чувствах по-добре. Ако сте запознати бихте ли споделили какви са вариантите?Disappointed Relieved

# 117
Разбира се. Говори с психиатъра си. Моят ми е предлагал, ако не се чувствам добре да ми пусне болничен. Не би трябвало да има проблем.

# 118
Здравейте,хора.Дали бихте препоръчали добър психолог или психотерапевт за па? Не искам да приемам антидепресанти,тъй като правим опити за бебче,а не искам да живея повече в този ад

# 119
Не се полага болничен за такова състояние. За по-тежките психични проблеми се полага, но то си е с хоспитализация.
Аз бях болничен 40 дни, но бях хоспитализирана, заради психотичен епизод…

Общи условия

Активация на акаунт