Паническо разстройство - 60

• 55 988
  • 773
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, току що се регистрирах, специално заради тази тема.
Мъж съм на 31 години, имам паник атаки от около 12 години, като преди просто получавах паника, минаваше ми и забравях за нея докато не дойде следващата и за няколко години ми минаха и ги забравих, като пих ривотрил, който вече не ми действа особено, но пък не мога да го спра засега.
Лятото миналата година получих силна паник атака на морето (много силно сърцебиене, причерняване и замайване и жесток страх) и понеже отдавна не бях получавал и се изплаших много, започнах само за това да мисля и постепенно пак ми се завърнаха паниките, като в последно време основно седя вкъщи, лежа, получавам освен типични паник атаки и състояния като сковаване във врата, главата, изтръпване на крайници, подут стомах, умора и едно вътрешно треперене, не мога точно да го обясня, но все едно цялото ми тяло трепери вътрешно и силно напрежение и май съм в нещо като депресия.
Принципно съм спортист, но в последно време тренирам два пъти седмично като дори не ходя на Фитнес, а ходя на лостове и тренирам с ластици вкъщи и отделно нямам желание и за излизане с приятели и т.н.
Благодаря за вниманието.

# 451
dt, прави ми лошо впечатление грубостта ти.
Следващия път ме подмини.
Директна съм,не груба.Има разлика.И да,хората сме различни.Споделям какъв ми е светогледа и начина ,по който се справям.Освн Георги не съм прочела някой друг да го е направил.Нали за това е темата,да се споделя опит.Какво значи подкрепа?На всеки,на който му изтръпне левия нокът или му трепне окото да се изредят 10 човека да ми кажат,че нищо му няма?

# 452
dt, не пишеш по темата. Нещата стоят различно навсякъде и при всеки. Хората не помагат да чувстваш по-добре, а все ще намерят момента да те убодат, че не си добре....

# 453
Не винаги съм била управляваща, така е от 3 години. Преди това съм била подчинена. Израснах на фона на ПА. Това, че колеги и шефове са знаели за проблема ми, не ми е попречило да се развивам, въпреки че на всеки 2-3 години излизам от релси и се налагат АД. Но пак казвам може би аз съм попаднала на добри колеги / и на трите ми работни места/, които ме разбират..
vesta_78 Затова за да не излизаш от релси през 2-3 г. АД не се спират изобщо. Може да намалиш малко дозата, но не се спират за да се предодвратят подобни кризи през 2 г. Аз от 20 г. пия АД и не съм ги спирал, нямам и намерение да го правя.

# 454
Днес беше шантав ден. Към обяд ме цапна едно замайване и потъване та чак до сега. Не можех да се събера. Как сте вие днес? Според вас какво е?
dt, прави ми лошо впечатление грубостта ти.
Следващия път ме подмини.
Директна съм,не груба.Има разлика.И да,хората сме различни.Споделям какъв ми е светогледа и начина ,по който се справям.Освн Георги не съм прочела някой друг да го е направил.Нали за това е темата,да се споделя опит.Какво значи подкрепа?На всеки,на който му изтръпне левия нокът или му трепне окото да се изредят 10 човека да ми кажат,че нищо му няма?
dt аз също забелязах как "рЕзко" влизаш понякога. Радваме се, че се справяш и че си намерила своят начин да преодоляваш неразположенията си, ама тази група е и за подкрепа. Ако си се ядосала на нечия проявена слабост и безхарактерие, не бързай да го закопаеш. Ти също можеш просто да подминеш.

# 455
  • София
Въпрос: Може ли оланзапин да се пие при нужда, а не постоянно? Примерно когато имаш криза само. За хедонина знам, че може.
Та ако някой е ползвал оланзапин (олфрекс, еголанза) или знае, да сподели.
Благодаря!

# 456
Въпрос: Може ли оланзапин да се пие при нужда, а не постоянно? Примерно когато имаш криза само. За хедонина знам, че може.
Та ако някой е ползвал оланзапин (олфрекс, еголанза) или знае, да сподели.
Благодаря!
Може, ефекта е по слаб обаче.

# 457
  • София
Благодаря, Георги! А знаеш ли кой от двата е с по-силен ефект - оланзапина или хедонина?

# 458
Honey23, и аз бях така вчера, замайване, главоболие и ниско кръвно през деня, та чак до вечерта. Имаше и други колеги с ниско кръвно в стаята вчера и то такива, които обикновено страдат от високо. По случайност правих изследване на кортизол в същият ден по предписание от пси. Сутринта беше добре, но следобедния беше доста под долна граница. Утре ще съм на лекар и ще видим. Притесних се, честно казано.Disappointed Relieved

# 459
Благодаря, Георги! А знаеш ли кой от двата е с по-силен ефект - оланзапина или хедонина?
Е те са различни. Хедонин повече за спане. Оланзапина за ситуационно пощуряване общо казано.

# 460
Някой с ошипяване на врата?  Аз вече съм убедена, че като седна на бюрото заради нарушеното оросяване на мозъка, освен, че ми се премрежва погледа, нахлуват и чернилките в главата ми. Искам да го направя на трески и да го запаля това бюро. Та някой с ошипяване на врата тук може ли да даде насоки за приток на кръв и  веселба в главата?

# 461
И аз имам такива симптоми, но нямам данни за ошипяване. Писна ми вече да търся причината. Тия дни доплер ще правя

# 462
И аз имам такива симптоми, но нямам данни за ошипяване. Писна ми вече да търся причината. Тия дни доплер ще правя
Да, установи се, че е нарушен кръвотока или там както се казва. Изрично питах невролога възможно ли е и депрес да идва от това, той отрече, но не е прав. Затова и раздвижването , спортът подобряват нещата... До някъде

# 463
Да, установи се, че е нарушен кръвотока или там както се казва. Изрично питах невролога възможно ли е и депрес да идва от това, той отрече, но не е прав. Затова и раздвижването , спортът подобряват нещата... До някъде
аз вчера ходих да правя снимка на шийни прешлени, оказа се, че нямам изменения, но иначе много ме боли врат, постоянно пука и схванат и на мен често ми се случва леко замайване или някак си все едно не мога да фокусирам добре понякога, както и едно вътрешно треперене и изтръпване на крайници, откъдето ми започват и на мен паники, мисли за инсулт и такива гадости.
Ще ходя на невролог тези дни и ще правя сигурно снимка, защото щом нямам шипове, предполагам е дискова херния, но при мен мисля, че точно от спорт се е появила тази травма. 
Ти имаш ли усещането за това вътрешно треперене, все едно тръгва от врата и после надолу към гърдите и раменете ?

# 464
Усещам топлина, леки иглички в тила. Като мозъчна мъгла, зрението се влошава, концентрацията и в определен момент силна умора. Ставам постоянно да се раздвижвам. При проблеми с прешлени, шипове много трябва да се внимава със спорт. Само плуване, стречинг, пилатес, йога...за бягане, тежести, натоварване е забранено. Имам някакви листи с насоки от доктора, някой ако иска да пише на лични.

Общи условия

Активация на акаунт