Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 56

• 79 873
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • под тепетата
За много години, момичета и момче!
 Започвам с хляб. Единият е начупен още горещ от една двукрака мишка! А точилката е, защото отдолу съм завила подквасено мляко, да задържи завивката.

И сладките, които се зарекох, че ще направя. Не съм ги наръсила с пудра захар и какао. Като се приберем, ще го свърша. Мики, много любимо съчетание- шоколад и портокал! Чудесни са!

# 106
Честита нова година! Здраве
и много късмет Hug
Бени, ЧРД  пожелавам ти да си жива и здрава и много щастлива Hug
Новогодишната тортичка ...

Кекс с орехи

И Руска салатка..

# 107
Eдна затрупана със зеленчуци шунка с горчица и кленов сироп

Зеле с неща дето трябва да се доизядат 😁

И десертче с кисело мляко, сметана, малинки и райска ябълка

# 108
  • там където има винаги вятър
Честита Нова Година! Да бъде здрава, мирна, щастлива, успешна!

Салата - "солена торта".

и мезе

По някое време имаше и вратни пържоли.

Довършваме още коледните:
От печените и замразени пържоли, нашата супа със зелевата чорба.

Трябваше да свърши и това, та отдолу и отгоре - по средата кашкавала.

И за втори път:

За пръв път, въпреки 4 дневните гостите по Коледа, остана толкова за ядене. Останаха и сладките, въпреки че бяха само 4 вида, а обичаме сладко. Поизхвърлихме, по-точно ще ядат и кучетата при работата на ММ.

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 10:24 от mama iasi

# 109
Честита, мирна, здрава, ползотворна да е Новата 2024!

Тутманик със сирене и сусам

Баклава с орехи и шамфъстък

# 110
За много години!
Да сте здрави, все така креативни и готини! Да споделяте вкусната си храна и дано догодина сме всички пак на линия, за да се отчетем подобаващо Simple Smile

Манджите от мен. Оказа се, че съм изпуснала новата тема, а уж не пропускам да последвам.

Коледните ястия. Бяхме си вкъщи. Падна 6 дни дояждане.

Преди това печена плешка и пилешки филета. И в предната тема някой сподели рецептата на Джорджевич за печените картофи. Харесахме ги.

Руската в легена и капамата в гювеча. Подготовка като за края на света, но си беше готино да не готвиш няколко дни, а капамата сложих и телешки ребра и пилешки бутчета и свинска плешка с кожа и кост, и наденички, така че имаше разнообразие към зелевите и лозовите сарми. Само руската никога няма да ми омръзне. НИКОГА!

И двама рожденика имахме, та две торти. Едната с бишкоти, другата с какаови блатове и двете с шоколад и крем от млечна сметана с дулсе де лече.

На мама добруджанската питка, сармите, руската и печеното месо. Супер вкусно! Нали знаете - при мама е най-най!

Разбира се и свеки готви много вкусно. Първото е пържоли за РД на девера, с гъбен сос и сметана, а второто пак от нея - цял ден готви на Пепчо див заек в сметанов сос. Всички облизваха пръсти.
А за мен си направи мамалига с грис.

Любимото чесново хлебче с много масло и подправки, а до него на Лора Найденова тиквеният пай. Много е вкусен! И последното е любима коледна закуска - сарми с кафе и руска Satisfied

Следват Добруджанки и на Пепчо тиганиците. Значи, по форма може да не съм ги докарала, ама иначе съм. Да се знае Sweat Smile  И снощната вечеря - любимо - пържени картофи, пържени кюфтета, зелева салата с моркови, майонеза, кетчуп, сирене, топла питка. Настава мазало.

И последно - новогодишното меню. От свеки суперска баница и баклава. Аз направих котлети във винен сос+ картофено пюре, пържени кюфтета, питка с масло и сирене и нарязах зеле с моркови за салата. Към новогодишната вечеря направих и тиквения пай по-горе. Май е това.

# 111
Честита Нова година, прекрасни момичета! Здраве, обич и благоденствие нека има в домовете ви! Heart
Благодаря ви за милите пожелания за рождения ми ден, които стоплиха душата ми! Heart Eyes Heart
Яхния с пиле и картофи приготвих за обяд днес и всички у дома останаха доволни. Много вкусна и уютна гозба се получи. 😋🍲🍴
https://inthebeniskitchen.com/2024/01/02/%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%B … 0%BE%D1%84%D0%B8/

# 112
Мереленда, пак си с прекрасен отчет.
Бъдете живи и здрави цялото семейство и винаги такива вкусотии да приготяте. 🤗
Аз да покажа едни свински ребра от див грух с моркови, целина, картофи и гъби.

Новогодишният десерт днес го ядохме (колкото повече стоят дюлите, по - хубави стават, пробвах ги и след приготвяне, днес определено ми харесаха повече).
Печени дюли

# 113
Честита Нова година! Нека здравето, любовта, парите, късмета и хубавите моменти да са в изобилие и никога да не свършват!
Мереленда, при вас както винаги царски софри!
Поредната година заложих на рибешко меню.
Изневерих на руската салата и направих салата с рулца от раци, пресни краставици, яйца, царевица, зелен лук и майонеза. Много свежа се получи!

Купешки бутерки от Лидл пълнени с крема сирене и хайвер.

Мини сандвичи с литовски хляб Агатас със сельодка върху канапе от варено цвекло, ябълка, лук, майонеза.

Салата с валериана, скариди и дресинг.

Основно- сьомга с течна сметана, синьо сирене и копър. В украсата трябваше да има и краставици на ивички, ама склерозата се обади и забравих за тях.😊

# 114
  • София
Самоса.

# 115
  • Mediterraneo
Леща

Бобена салата с червени чушки и праз

Пържени филийки

# 116
  • In transit
Честита Нова 2024 година, прекрасни! Heart Eyes Желая ви здраве, любов, щастие, успехи и много късмет!

Тайне, на теб специално пожелавам бързо възстановяване! Kissing Heart

Бени, и тук да ти пожелая, да си честита и все така ни радвай с лесните си и много вкусни рецепти! Прекрасна си! Heart Eyes

Котекино с леща

На Нова година бяхме на гости и от мен се искаше да направя няколко вида бутерки и салати.

Спирали с паприка + пармезан и с маслинена паста

Рулца с шунка, рикота, кашкавал и маслини

Млечна салата с яйца и репички

Зелена с бурата и чери домати

Десертът беше бананова торта с шоколадов ганаш и орехи пекан

Днес реших да е нещо по-леко, руло от омлет с песто, млечен крем и мортадела с чаша бяло вино

# 117
  • Варна
Честита 2024-та( е,по нашето летоброене)! Здраве и благополучие! Мир и разбирателство по света!
 Остатъкът от питата:

Салата:

Нито лазаня, нито мусака:

Ама вкусно:

От сърце ❤️ желая здраве на всички!

# 118
  • София
За много години! Здраве и късмет!
Нямам какво да показвам, защото не си бяхме у дома за Нова година и днес се прибирам, но пускам това, което сътворих преди празниците
НОВОГОДИШНА ТОРТА С ВИШНИ / ЧЕРЕШИ - NEW YER`S CAKE WITH CHERRIES

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/01/new-yers-cake-with-cherries.html

# 119
  • Някъде по Дунава
Свинско с ориз по китайски

Общи условия

Активация на акаунт