Не знам как да продължа напред.

• 10 185
  • 186
  •   1
Отговори
# 135
Тропалинка, отивай си вкъщи при родителите си. Не ни чети... скучно ни е и си ги мерим.

# 136
  • София
Сериозно, изобщо не знам как стигнахме до тук.. Първо не бих искала да проваля ничии планове за празник и ако знаех че имат такива вероятно нямаше дори да им се обадя, но те както всяка година от както не живея с тях ще си бъдат вкъщи и няма да правят нищо специално, те не са по екскурзиите по празниции никога не са ходили.
О, не, въобще не съм си и помисляла, че би.очаквала родителите да си зарязват плановете (ако имаха такива). Правиш ми впечатление на доста съобразителен човек.Simple Smile

# 137
Трополинка е доста по- адекванта от много от хората, от които търси съвет.
Тя искаше да си сподели, едва ли всички лични драми, извън нейната си, я вълнуват. И защо да иска ключ, много интересни хора сте.
Или, който се изказал вече, изказал. Достатъчно и е😀.
Може пък най- полезните мнения тепърва да дойдат.
На мен ми е интересно какво ще реши, в края на краищата.

# 138
  • В страната на мечтите.
Поне ме разведрихте, като изислихте сумати сценарии за празници и за реване на рамото на някого, а аз рядко рева пред хора, на мен ми дайте 4-5 цигари от моите си, джин с тоник и след 1 час ще съм като нова, наревана и готова за подвизи.

То иначе решението вече е взето, половината ми багаж вече е във Варна, а другата половина утре. Няма връщане назад, пък и съм решила след празниците най-после да си купя мое жилище, така че сега е идеалния вариант.

# 139
Проектират ли проектират хората...
Кой въобще говори за плач на рамо и скука в новогодишната нощ. То сценарии, то чудо, то отказани резервации от родители, то 50 годишни...
Търси се вариант за дом докато си наеме нов такъв.

# 140
  • В страната на мечтите.
Тук даже никой не говореше за плачене на нечие рамо, а за това, че ако детето на някоя от вас, примерно, остане изведнъж без апартамент (може да стане наводнение, пожар, некоректни хазяи) , няма ли да го подслоните поне за няколко дни или това ще обърка плановете ви за всичко?

# 141
  • София
Аз бих.

# 142
  • Melmak
Тук даже никой не говореше за плачене на нечие рамо, а за това, че ако детето на някоя от вас, примерно, остане изведнъж без апартамент (може да стане наводнение, пожар, некоректни хазяи) , няма ли да го подслоните поне за няколко дни или това ще обърка плановете ви за всичко?

Разбира се, че бих подслонила. Дори не само дете, а други близки, приятелки и тн. Просто имах предвид, че къщата си е там. Тоест аз не бих имала против нуждаещият се да остане вкъщи и мен да ме няма. Не казвам, че ти отиваш при вашите да ревеш на рамото, а че в генералния случай ако е така, е кофти. На мен ми изглеждаш винаги доста адекватен човек и те поздравявам, че си разкарала тоя. Според мен много бързо ще си стъпиш на краката, а тук малко пресолихме манджата, ама пак казвам тия дни е много тихо във форума. 😁

# 143
Точно от недаденото родителско внимание и тоя гигантски непукизъм светът е пълен с безчувствени темерути като този на когото е попаднала авторката. Светът обръщам за детето си и докато съм жива, подкрепа няма да им откажа - и на него, и на момичето, което си избере един ден, надявам се стойностно. За какво сме на този свят, ако на две деца не можем да помогнем в трудните за тях моменти. Откачен свят. Да останеш при родителите си месец, на долния етаж на къщата, и вече за нищо не ставаш, не си самостоятелен, не можеш проблеми да решаваш и си мамина глезана или глезльо. Днешните психолози имат нужда от психиатри направо. Ако се влачиш по приятели е друго, много си силен. Ей така са зарязани децата, още от много малки / да се учили да бъдат самостоятелни/, въобще не се интересуват нито майката, нито бащата, сакън да не ги повредят с нормален живот, свобода и любов и на 13-14 са вече парцали. Телефони, весели хапчета и “ що да уча, те тъпите имат пари”. Има деца се самоубиват, защото не могат да преживеят нещо любовно. Авторката не е от тези случаи, но има и такива и всякакви подобни мисли като: “ще ме помислят за мухльо, ако се доверя на родителите си или потърся помощ, за да се справя” могат да са фатални. И те тези мисли са от идиотските крайности, които се налагат.  Така че, ако един ще махне с ръка и ще каже следващият, то на друг може и да му е много трудно да се справи и да се нуждае от близките си в този момент.

# 144
  • София
Започвам да си мисля, че аз съм ненормална, че тоя индивид, това дори не е човек, нито мъж, нито нищо, но ми липсва, може би заради инерцията на връзката и отношенията.

Той достатъчно се постара да ми покаже преди да се разделим, че съм грозна, дебела, не ставам за нищо и никой няма да ме вземе никога и честно казано ми скапа малко самочувствието, но ще се опитам да си го върна и да се излекувам хубаво, за да не допусна повече такъв индивид до себе си.

Като човек, който беше с такава гад (бях с подути колена и той ме остави сама да се закарам на лекар) ще ти кажа, че след такъв е тегаво, но пък е толкова освобождаващо и олекотяващо да се отървеш от него направо още нямаш идея. Такъв човек няма място в живота ти изобщо, връщай се във Варна ( и аз съм родом от Варна), вкъщи и стените помагат. Нареви се, почини си и си планирай следващите ходове...не знам дали ти трябва да се задържаш във Варна, може пък да помислиш за квартира направо в София и без това работиш тук ще е по-лесно.

# 145
На форума му дай тема и стой та гледай.
А по темата - далеч ми е още да подслонявам децата, защото са малки, и щат не щат живеят с мене (нас). Живот и здраве някой ден ще им дам ключове от вкъщи, добре дошли са винаги, независимо от нашите планове. Така както моята майка ме подслони, когато имах нужда. Затова са родителите, да бъдат опора и да помогнат, когато децата имат нужда.

# 146
Мен пък ме изумява как за всякакви ситуации/кризи/ се препоръчва психолог. Мноооого модерно, няма що!
Като си представя, че добрите психолози са като игла в купа сено, а някакви завършили преди 1 година, без никакъв житейски и професионален опит ще ми решават личните проблеми.....толкова и ще ми ги решат.
Или тези съвети за психолози се дават проформа, от безчувствени хора?! Само, за да се участва в темата, не че нещо съществено ще кажат...
Най-нормалното е авторката да отиде при родителите си, така бих искала да постъпи и моята дъщеря, ако й се случи същото. Така ще знам, че не съм се провалила като родител.

# 147
Авторката се е посъветвала вече с психолог. Не е резултат от темата.
...
Или тези съвети за психолози се дават проформа, от безчувствени хора?! Само, за да се участва в темата, не че нещо съществено ще кажат...

# 148
Има приятели, психолози.. ще пореве ден, два, ще й мине.

# 149
  • USA
Трополинка ще се справиш!
Спомням си те от темата "искам бебе", знам през какво си минала..там някъде е твоя човек..може би след години, след месеци... нова година, нов късмет....нов живот. Пожелавам ти щастие и да намериш и съхраниш себе си.
Късмет, момиче и не ни се връзвай тук на писанията, всеки може да дава акъл когато не е на твоето място. Ти си умен човек и ще съумееш да излезеш от поредната смотана ситуация и вярвай ми един ден ще се смееш на това през което си минала. Желая ти щастие!

Общи условия

Активация на акаунт