Не знам как да продължа напред.

• 10 168
  • 186
  •   1
Отговори
# 105
  • Melmak
Ее, стига, малко прекалявате. Това дете е на 24, не е на 4 болно с бронхопневмония, че да не могат да тръгнат никъде. Ако са резервирали почивка дай да не ходят, понеже 24 годишна млада жена няма на чие рамо да реве.

Идва Нова година, все някъде ще намери приятели, с които да бъде и да прекара празника.

# 106
Е, да, ако е празна, пак ще й е тъпо.
Е да де, това е проблема, с егоист тъпо, с родители тъпо, без родители пак тъпо, в Търново тъпо, във Варна тъпо ¯\_(ツ)_/¯

# 107
  • София
И нериторичен отговор:

Майка ми има резервация за НГ с приятели. Въобще не би ми хрумнало да й провалям плановете.
Пак да попитам -- защо се очаква от родителите да нямат лични планове и личен живот?

# 108
  • Варна
Хора, престанете да се заяждате за глупости. Авторке, вдигай си багажите и си идвай тука във Варна. Родителите ти и да са на купон, много важно. Празничната програма е обявена в нета, на площада ще е супер, не е задължително да си с банда приятели на маса. И времето е супер, та няма да мръзнеш. Във Варна живея, така че знам за какво говоря.

# 109
Защото семейството е това. Ако някой има нужда от помощ, му се оказва такава.
Децата и на 50 години си остават деца за родителите си.
Наистина ли ще се чувствате добре да заминете някъде при условие, че детето ви е само и нещастно? Аз не бих.

# 110
  • Варна
Ако детето ми преживява житейска криза и се прибира у дома за да се почувства по-добре, да си направи равносметка накъде да тръгне и изобщо за да поеме дъх, грам не ми пука за новогодишните планове, които бих могла да имам. Ако тя има нужда от мен, аз ще съм там. Който отглежда самодостатъчни си деца, стоици, които смятат за срамно да признаят, че имат нужда от рамо да ги подпре, е свободен да си ходи по новогодишните планове. Аз не съм от тази порода. А ако родителите на авторката случайно имат планове и смятат да ги спазят, това да не би да означава, че къщата ще е под ключ и тя ще седи на улицата? Не означава. Нито пък чух някъде жената да казва, че очаква родителите й да са строени да я посрещнат, изслушат и слугуват. Даже не е и намекнала подобно нещо.

# 111
Тоест да разбирам ли, че на 40+ години продължавате да докладвате всичките си проблеми на вашите родители?

Има си някакви граници. В случая скъсването с гадже е бял кахър, нека се видят с родителите, но така да се говори едва ли не колко й е зле и трябва да се стъпва на пръсти около нея, малко е прекалено.

# 112
  • Варна
Още от 20+ годишна не докладвам сърдечни проблеми на родителите си. Всъщност не докладвам каквито и да било проблеми.

# 113
  • София
Динчо, говорим за големи хора, нали? И не става въпрос за спешна ситуация, която не търпи отлагане. При това положение даже не бих казала на майка ми преди да се върне от почивката.

А, точно -- и аз не бих докладвала на майка ми. В такъв случай за какво да й развалям почивката?

# 114
  • Melmak
Мда, на 50 ще ревна на майка си, която е на 80, че нещо си там… как ли пък не?

Авторката е млада, права, здрава, ще преодолее раздялата, ще поплаче, ще пострада и ще й мине. Представям си майка й да си отмени плановете за екскурзия примерно, която чака цяла година и е хвърлила няколко хиляди, щот щерката на 24 скъсала гаджето…

Ако техните са си в тях и не правят кой знае какво, ок.

# 115
Голяма работа, че се е разделила с приятеля си. Ще потъгува малко и ще й мине. Аз не бих си провалила плановете.

# 116
  • Варна
А ако не са си в тях, не е ок ли? Пак питам, ще остане на улицата ли?

# 117
  • Melmak
А ако не са си в тях, не е ок ли? Пак питам, ще остане на улицата ли?

Нали изяснихме, че къщата си е там. Винаги може да се прибере. Ама ако техните са тръгнали на почивка, да се връщат да утешават щерката ли?

# 118
Най-приятелски бих посъветвала авторката да поиска ключ, че съчиненията по непреживяно са нелепи.

# 119
Как разбрахте, че ситуацията не е спешна?
Няма такава екскурзия, която да е по-важна от детето ми. Пари имам, детето ми е едно.
Направо се дивя на тоталния егоизъм и то баш по Коледа. Хора, вие за екскурзии ли живеете?

Общи условия

Активация на акаунт