Февруарчета 2024 - Тема 9

• 39 518
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Сега и аз пера със Сано максима, доста силно си мирише, наистина. Омекотител не слагам. На баткото първо перях с Френдли, също бях доволна.
Гнездото си е малко излишно, според мен, поне не съм ползвала и не съм усетила липсата му. Ако имате шезлонг, просто няма смисъл и от едното и от другото.
За прането - поне 3-4 перални са. Даже ще станат 5. В началото бебетата доста връщат на всяко хранене и съм сменяла комплекти и по 4-5 на ден. Съответно си трябват доста на брой дрешки, освен ако не искате да перете всеки Божи ден. Аз мразя да пера и предпочитам да имам повече дрехи за смяна. И с баткото съм така. Сега нещо не ми се ще да пускам бебешките в сушилнята, не знам защо. Пера, на другия ден гладя тези, които съм изпрала вчерашния и така. Да си подредя всичко на мястото му, чудя се кое къде да сложа, пак казвам, аз лично съм като ленивец 😃 няма и помен от обичайната ми енергия и ентусиазъм. И ето ти я една седмица. Да не говорим, че още не съм изпрала тапицериите на количката, Некст ту ми, и т.н.
Освен дрешките има и сума ти пелени, одеалца, чаршафи, лигавници. Изглежда малко, но като почнеш да го правиш и виждаш колко бързо се измаряш, оставаш леко изненадана.
Ако не съм бременна всичко това няма да ми отнеме повече от 2 дена, но сега положението е друго.

# 541
Моята щерка до голяма ползваше гнездо, даже добре че отдолу се откопчаваше и ставаше по-голямо, че започнаха да й излизат краката. И шезлонга си ползваше. Общо взето май няма нещо, което да ми е било излишно. Почти всичко рано или късно влиза в употреба. То всяко дете си е различно де, но предвид че тя си харесваше много гнездото няма как сега да не вземе и за бебо.

# 542
Не съм си мислила, че човек може толкова да се вталяса дори в избора на прах за пране.. но да речем, че купувам на Фрош за бебета, защото мъжа ми е със супер чувствителна кожа и много ми допада. Мисля като купя всичко - пералня (1ч), сушилня (2) и гладене, ако много ми е скучно и имам сили и време. Моята сушилня ги вади като изгладени и има супер голям капацитет, така че дори нещо да стане предварително, мъжа ми ше се справи, не е малоумен.

Искам да успокоя момичетата, като мен, които не са подготвили всичко предварително. Имам приятелка, тя като мен имаше първа неуспешна бременност и беше решила, че НИЩО, няма да купува предварително и така и стана. Влезе, роди, даде един списък на мъжа си и той взе всичко...Мене лично супер ме натоварва това планиране и организиране предварително, постоянно гледане на бебешки неща, подбиране и т.н.
Брат ми е роден 94та година, където по магазините нямаше нищо и пак е отгледан без проблем.. ако нещо ви трябва супер спешно и не живеете в гората или на място далеч от цивилизацията, според мен е най-лесната работа да отскочите до някой магазин.. за сведение, аз около нас имам 3 на до 10 минути разстояние.
Също така има Интернет, винаги може да се поръча с доставка..

# 543
За намаления на дрешки в момента има в Zara, HM, Vis Vitalis, LC waikiki, sinsay.

За покупките си ги планирах поетапно, за да хвана намаления къде когато има. Не купувам на редовна цена, освен регулярните консумативи (и то ако не съм намерила откъде да взема с намаление) Явно десетилетие работа в ритейла ме е промило до такава степен 🤣 Като знам на какви цени се продават, после намаляват и пак е на печалба фирмата..  Лошо ми става 🫣😄 Пък и съм спестовница. Дори за седмичните покупки преглеждам брошури те на хипермарквтите, правя списъци с нужните неща за дома и тогава пазарувам.

# 544
  • София
По мои впечатления винаги има някъде намаление на бебешки неща. Колко е намалението и струва ли си, това е отделен въпрос. Давам пример - кошарата ни беше на една и съща цена намалена от Черен петък до края на декември; навсякъде беше намалена от една конкретна цена на друга конкретна цена Simple Smile 

Къде да търся чаршафи, които да не са в комплект със завивки и калъфи за завивки?

# 545
Тони, за тия чаршафи и при мен падна търсене. И накрая ги поръчах от една фб страница - Сладък сън. Харесах си десени, дадох размери и след 5 дни бяха при мен.

# 546
Tony, виж в baby.bg. Имат с ластик. Много са удобни. Скоро гледах.
Ще отклоня темата за покупките, защото и аз съм до никъде Simple Smile
Другата седмица съм на ЖК. Трябва да уточним нещата за предстоящо секцио и ми се е свила душата, предвид че първото ми раждане беше нормално, бързо, а възстановяването за часове.
Сега какво да питам лекаря? За какво да се подготвя? Какво ми предстои? Някак лекичко се прокрадва паника в мен.
И друго-момичетата със серклаж- нещо по-особено да очаквам ли? Кога се сваля конеца? Един лекар казва преди, друг по време на раждането. Благодаря Ви! ♡

# 547
Аз не че искам да всявам смут, ама не съм съвсем съгласна 😅 ММ и той искаше да купувал всичко сам след като се роди детето. Няма да казвам колко караници и скандали възникнаха поради тези му желания. Добре че свекърва ми влезе в положение. Иначе изначално и тя беше съгласна със сина си, всичко било имало в магазина, щели били да купят. Добре че след това беше говорила с някаква нейна колежка, която ѝ споделила, че сина ѝ той така бил решил, всичко да купувал сам докато жена му в болницата, 4-5 дена достатъчно били. Тъй де, ама поръчал човека леглото- хоп срок за доставка 30 дена 🥲 ходил на място в магазина, да го поръча да дойде там- “ами няма как господине”. Накрая ходил до София с колата, да купел заветното легло, та му излязло златно, но поне в крайна сметка детето имало на какво да спи. Та тогава свеки реши, че даже и нас няма да чака и ходиха да купят легло за внучето 🤣 което с поръчването с магазина и чакането се случи за около седмица.
Другото което е, да промоции има постоянно, ако нямате претенция обаче какво точно  ще купите. Аз бях харесала конкретно столче за кола на стойност 400лв, на черния петък го намерих за 160лв. С остатъка от паричките които щяхме да дадем само за стола, купихме доста неща- помпа за кърма, ваничка, шишета, стерилизатор и други дребни работи.
Но аз винаги съм си била капризна, трудно мога да си избера нещо, че за капак съм и скръндза и не искам да давам много пари 😅 пък представям си ако трябваше да се примиря с избраните от ММ неща…

# 548
бла бла все едно мен описа 🤣 хем с претенции, хем скръндза. А и много си зависи с какви финансови средства разполага семейството. Все пак, ако може да се спести от нещо, е добре дошло

# 549
В Гален в момента има примоция на Памперс премиум кеър Simple Smile

# 550
Искам да ви кажа че това с «Таткото ще купи » освен че зависи какво ще купува защото големите неща наистина не са налични винаги особенно ако родите в петък и ви изпишат в понеделник 😀
А и не забравяйте че тия хора  все пак ще работят , вероятно ще се мъкнат и при вас да ви носят това онова , и кога ще им остане време да почистят у вас за бебето , и да пазаруват. А и те повечето като влезнат в една еуфория или по точно типичен мъжки стрес 😀Отиват в магазина и купуват половината грешни неща.
Така че оставете им за покупки максимум памперси 🤣

# 551
Аз не казвам да се разчита на тая максима, че мъжа ще купи всичко. Разбира се, че за по-големите покупки е хубаво да се отдели някакво време ама месеци преди термин да купувам памперси, мокри кърпи или някакви неща, които не са супер спешни първият месец, за да спестя 20лв... Хора всякакви разбира се, аз просто предпочитам да си използвам времето по друг начин. Винаги съм действала така, за сметка на това пък има хора, които си изпипват всичко до последния детайл, но пък предполагам на тях им доставя удоволствие 😁
Просто за мен лично бебешкия пазар на стоки е меко казано залян от какво ли не, в повечето пъти всеки продукт, независимо цената, ше свърши работа. (Давам за пример вана за къпане)

# 552
На мъжа ми и бебешката вода за АМ не му оставих да купи след раждането 😀😀😀 Евентуално нещо от аптеката за мен, ако ми трябва докато съм в болницата.
Ние започнахме много рано с покупките. В 12 г.с. разбрахме пола и същия ден купихме количка. До преди Коледа бяхме взели абсолютно всичко. Сега ми е спокойно. Всичко е оправено, подредено, изчистено.
Отдала съм се на разходки, позитивни мисли и книги за отглеждане и възпитание.

А за спестяването - да, много неща взехме намалени. А за памперси, мокри кърпи, шишета и прочие не сме гледали тънкана, а да съм подготвена. Добрата подготовка на мен ми даваше спокойствие. А и голямо удоволствие! Да ходим, разглеждаме, поръчваме и разопаковаме бебешки неща. Ааа ... Кеф! 😀😀😀

# 553
Момичета и аз се включвам с едно питате. Този електрически нагревател универсален ли е? Ползвам шишета само на Авент, но искам да спестя някой лев.

# 554
Татковците за първи път вероятно ще се почерпят и с приятели и два дни не ги търси Laughing
Тези за втори, трети - деца ще трябва да гледат и няма да ги огрев Joy Joy

Аз нещо лежа на кълката, че всичко имам от предния път и май нищичко не съм купила още. Вероятно ще ми изиграе лоша шега в един момент Smiley

Тони, мерси, ще го пробвам! Не знам защо, но техни препарати имам много, а перилен не съм вземала. Сега с препоръката ще намажа новичък хихи
Лошото е, че трябва и нова пералня да харесам, а не ми остава много време да седна да прочета...

Общи условия

Активация на акаунт