Февруарчета 2024 - Тема 9

• 39 510
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, всеки си знае за себе си и мъжа си най-добре, но ще ви дам само един пример. 😃 Когато родих първото ми дете, докато бях в болницата(държавна според обстоятелствата), 4 дена мъжът ми така и не ми донесе вилица и лъжица, въпреки, че му повтарях по 5 пъти на ден, а той идваше всеки ден по 2. Също така четка и паста за зъби ми донесе на третия. Повярвайте, роди ли се детето, мъжете изпадат в нещо като буквално оглупяване и затъпяване и така са били всички нови татковци около мен, а в последните 2-3 години са доста. 😃

# 556
Мисля, че много хора приеха буквално думите ми, ще мъжът ще купи всичко докато сте в болницата....
Просто казвам, че дори да има някакви неща, ще се справят. Поне аз си познавам човека и знам какво мога да очаквам от него и нямам съмнение, че ще купи каквото му кажа. А и стига сте ги жалили тия мъже 😄 Малко и те да се поизпотят, баси.

# 557
Аз съм била свидетел на близка, която остави доста неща за накрая и за съжаление, толкова не й излязоха сметките дори и с ремонта на жилището, че до обед на изписването имаше майстори в тях. Чистили сме и сме подреждали като луди в последния момент.  Бабите търчаха по магазини, моя ММ слобява кошари и накрая като дойдоха оставиха детето за около час и хукнаха за по-хубава помпа и неща, които осъзнаха, че им липсват.

Казах си че такова нещо няма да причиня нито на моя ММ, нито на близките ми, в момент, когато трябва да си отдъхнат, да са щастливи и в еуфория и да си ни чакат. Даже тези дни ще си поръчам украсата за изписването и ще заявя кетъринг, който само преди деня евентуално да предупредя да доставят на следващия.
Почти всичко ми е готово - само малко отлагам гладенето, но за всяко нещо има място и общо взето всичко съм купила. Имам една две по-скъпи покупки, които не са спешни и то просто съм ги оставила, защото разпределям финансите. Дори чисто от към бюджет, стартирайка още от лятото с някои неща почти не усетих сериозно натоварване във финансите, а от намаленията през ноември спестих много - успах да купя и друга неща, които ми бяха първо желание, защото и аз съм капризна.

Най ми е хубаво, че сега си почиваме и чакаме. Има едни килими да изперем, дивана да викнем фирма да изпере и него и да почистим основно банята и тоалетната.

# 558
аз не оставям нищо да купи той защото просто ще гледа дете , и няма да има време да се занимава с тия неща , работа , куче дете , моята храна и визитации. Най важно ми е да изчисти дома преди да си дойда и да тури кошарата на детето която се сглабя за 30 минути няма и толкова Simple Smile И да ни смени чершафите 😀Туй то благодаря. И памперси купих и всичко защото предния път си купих 1 пакет ли два ли и накрая останахме без 😀Този път няма да си го причиня и сега купих 3 пакета и в момента в който родя и чуя килата поръчвам онлайн още няколко защото иначе ще тря му напомня 65 пъти. Аз се чувствам спокойна когато сама съм си подготвиоа всичко. То и моя уж нее идиот ама един път ме нямаше 25 дена в нас , тоя ходил за чорапи и гащи що не можел нещо да изперк като хората в пералнята 😀

# 559
Привет момичета! Два дни бях с кръвно 130/90  130/100 и АГ вчера поиска да остана в болница - само за през деня. Назначиха ми допегин , а сега искат 24 часа да събирам урина,  за да видят колко албумин имам в урината.
Някой запознат ли е с това ?

# 560
Аз съм прекалено голям контрол фрийк, че да оставям на мъжа ми да пазарува и то в последния момент. Ние като цяло започнахме от 6-ти месец и следяхме доста намаления, черни петъци и т.н. и доста неща успяхме да си купим на прилични цени. Вярно е, че всичко вече има по магазините, ама пак не мога да си представя за 2-3 дни да се напазарува всичко необходимо. А и аз обичам да съм подготвена и да знам, че това поне не трябва да го мисля. Иначе ето например с дрехи и консумативи не сме се презапасили, защото не знам още дали всичко ще ми влезе в употреба и като се роди бебето ще тичам до магазина за каквото ми потрябва.

# 561
Мисля, че много хора приеха буквално думите ми, ще мъжът ще купи всичко докато сте в болницата....
Просто казвам, че дори да има някакви неща, ще се справят. Поне аз си познавам човека и знам какво мога да очаквам от него и нямам съмнение, че ще купи каквото му кажа. А и стига сте ги жалили тия мъже 😄 Малко и те да се поизпотят, баси.

Ооо, аз не жаля ММ, жаля себе си и нервите си 🤣 той от сега е превъртял играта, пък представям си като се роди детето. Просто си представям как ми звъни по телефона през 5мин за всяко едно нещо. И накрая пак няма да е разбрал. Като го пратя за прясно мляко получавам по минимум две обаждания, при все че си купувам едно и също, как не го запомни тоя човек- не знам 🤣 Дано да греша и като се роди бебока да се успокои и пак да си стане спокойния и уравновесен човек, който беше.

# 562
Ами ето, моят мъж е точно обратното 😄 супер стабилен и уравновесен, моя опора отвсякъде и знам, че ще се справи, АКО нещо се наложи. Ние и двамата сме си такива като цяло де, не сме от хората, които супер много премислят нещата, а по-скоро направо действат. Хубавото е, че и двамата имаме еднаква визия за нещата и може би затова сме една идея по-спокойни и не действаме припряно откъм покупките.

# 563
Моя ММ също е супер оправен, но просто и двамата обичаме нещата да се случват спокойно, с време и да разчитаме сами на себе си и да планираме някои неща, за да върви всичко гладко. Аз още работя и ще продължа да помагам в работата сигурно и след появата на нашия човек - това е друг фактор, който не може да не се отбележи като мотиватор за ранната ни подготовка.

Тези дни много сънувам неща свързани с раждането и бебето. Не мога да повярвам колко бързо минава времето. Нямам търпение да се срещнем със сина ни, но и малко ще ми липсва да съм бременна. Като изключим инжекциите за тромбофилия имах бременност - мечта и в този балон беше просто прекрасно да се живее последните почти 9 месеца. Сега се надявам да продължи и за напред, но все пак съм реалист и съм наясно че ще има къде-къде повече предизвикателства.

# 564
mlqs, нямам представа аз, но стискам палци всичко да е наред и да се касае за просто презастраховане.

Аз пък тая сутрин се събудих от кратки, но силнички болки, тип предменструални. Бях ги забравила; подговителни ли ги писахте някъде по-назад? Днес влизам в 32гс...

А за мъжкото пазаруване - на моя като му кажа вземи Х, го взима, но взима и още 3 някакви други ненужни неща, които той е сметнал за необходими. Но като му дам списък, си се движи по него (е по някой път малко бавно, та ме докарва до истерия, ама напоследък не ми прави впечатление). Само се притеснявам да не затрие кучето, докато съм в болница 🤣

# 565
Искат да видят дали не правиш преекплампсия с високо кръвно.
Ще пишкаш 24 часа в гигански буркан и после ще вземат малко от там за да видят но не знам за какво им е то се разбира по принцип дали мма или няма прееклампсия и по ултразвук
Привет момичета! Два дни бях с кръвно 130/90  130/100 и АГ вчера поиска да остана в болница - само за през деня. Назначиха ми допегин , а сега искат 24 часа да събирам урина,  за да видят колко албумин имам в урината.
Някой запознат ли е с това ?

# 566
При високо кръвно има риск от прееклампсия,затова проверяват за белтък в урината,защото това е един от важните показатели.Това състояние е опасно освен за бебето също и за майката и затова трябва да се знае и да се вземат спешни мерки ако се влошават нещата,мисля че кръвоток и доплер също трябва да се следи.В мартенската група вчера на една майка са направили спешно секцио в 29 седмица заради прееклампсия.

# 567
За да видят каква е загубата на белтък, Бочи, го правят това с урината. И да може да компенсират после с протеина.
Доколкото знам, де.

mlqs, прави ли БХС? Какъв ти беше риска за прееклампсия?
Изчакай да излязат резултатите, не се шашкай от сега. Пий и спазвай, каквото ти кажат. С наблюдение обикновено удържат лекарите положението. Стискам палци да е превантивно при теб!

# 568
да бе аз знам защо го правят но по принцип ако е прееклампсия се вижда и без нея. Но може би не са видяли де и за това и не бързат с решенията 🤷♀Разсъждавам си.
Но то и в кръвните ще има различни стойности по принцип.
Ти не беше ли на аспирин ?  mlqs ?

# 569
Зависи си от мъжа. Моя е кибритлия, дори съм говорила с майка ми да дойде да гледа каката и да сготви, от него ще очаквам да притърча към болницата и обратно като се налага, да си отпразнува и да се погрижи за украсата при посрещането ни вкъщи. Предпочитам да не го изцеждам защото знам че ще изпадне в някой burnout точно като сме вкъщи вече. Имах достатъчно време да харесам, набележа, изчакам промоция, купя, изпера и тн. Всичко е готово, просто така аз се чувствам спокойна.
Бях вчера на преглед в 32+4гс сме 2200гр, главично,но АГ се очуди като видя че кръвното ми е 50/75, и вика.. какво да пиша направо не знам… викам пиши: не е умряла🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт