Февруарчета 2024 - Тема 9

• 37 034
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви! Следят ме и на доплер и всичко беше наред. ♥ Дано ни се размине.

Не съм на аспирин, Бочи .
Правила съм и биохимичен скриниг и пренатален и всичко беше наред .
Обяснявам това кръвно с гадният вирус, който изкарах преди 2 седмици - залежах се и се затворих вкъщи .
А от киселините и рефлекса не се храня много - пък месото ми е враг.
Следят ме на тонове и доплер и всичко изглежда добре за сега.
В 33 + 4 дни съм

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 11:37 от mlqs

# 571
то не ти е супер високо кръвното за да има прееклампсия е над 140 но тряьва да опиташ да хапваш протеини повече

# 572
то не ти е супер високо кръвното за да има прееклампсия е над 140 но тряьва да опиташ да хапваш протеини повече
Ще трябва да се насилвам.

Иначе относно покупките- на моят ММ леля му си представяше че ще оправят всичко вкъщи в последният момент, аз отказах категорично.
Знам че с новородено няма да е песен всичко, но като се приберем от родилното искам да знаем кое къде ми е и прочие.
ММ е оправен, но си ме остави да си избирам нещата, които на мен ща са ми в ползва.
За това всичко взех онлайн 😀 с куриера на Спиди ще почнем да пием кафе вече 😂
Единствено леглото и скрина го взехме от един магазин тук от Благоевград, всичко друго избрах и пазарувах от интернет- смятам за много удобно.
Всеки сам си преценява.
Имам много приятелки, които ми предлагаха разни неща, но им препоръчах да ги дарят на хора в нужда- не че сме милионери с ММ, но смятам че ако искаш да помогнеш на някой, трябва да бъде наистина, защото има нужда.

# 573
mlqs, сега в болницата с мен имаше жена със същия случай. И на нея назначиха допегит, пишка 24 часа в голямо гърне, мериха доста често кръвното и тонове. Тя постъпи обаче в 36г.с. Вдигаше до 140-150-130. На 01.01 ни изписаха заедно и на 03.01 видях, че е родила. Не знам в коя болница си, но настоявай за поне 5 дневен престой и ако въпреки допегита пак качваш, съобщавай си и дори и да си вкъщи продължиш ли, притеснявай следящия лекар. Надявам се при теб да се нормализират нещата. При нея са преценили, че е по-добре да предизвикат раждането. Също така ако не са ти предложили, попитай за терапия с Дексаметазон.

# 574
mlqs, сега в болницата с мен имаше жена със същия случай. И на нея назначиха допегит, пишка 24 часа в голямо гърне, мериха доста често кръвното и тонове. Тя постъпи обаче в 36г.с. Вдигаше до 140-150-130. На 01.01 ни изписаха заедно и на 03.01 видях, че е родила. Не знам в коя болница си, но настоявай за поне 5 дневен престой и ако въпреки допегита пак качваш, съобщавай си и дори и да си вкъщи продължиш ли, притеснявай следящия лекар. Надявам се при теб да се нормализират нещата. При нея са преценили, че е по-добре да предизвикат раждането. Също така ако не са ти предложили, попитай за терапия с Дексаметазон.
Много благодаря за отговора и съветите.
Обмислям да правя и консултация с кардиолог.
Ами мисля че ще съм 5 дни в болница- следят и при мен тонове и доплер.
Държа постоянно АГ в течение.. Дано ми се размине, да сега най-висока стойност е 140/100, сега  е спаднало на 130/92 което си е постижение … на мен долната ми е притеснителната

# 575
От кардиолога не очаквай кой знае какво. При нас в стаята дойде и само я поразпита това онова, каза нещо от сорта на: “ами да, допегита е добра терапия” и това беше.
Няма нищо страшно, успокой се. Важното е да не става над 140 горната.
Ти в коя седмица каза, че си? Наистина, попитай за дексаметазон. С прееклампсия не се знае в кой момент може да се наложат спешни действия, а този медикамент само може да помогне, не вреди на плода в никакъв случай, дори и да не се наложи преждевременно раждане. Това са 3 мускулни инжекции през 24 часа, за да помогнат на дробчетата на бебето да се развият.

# 576
От кардиолога не очаквай кой знае какво. При нас в стаята дойде и само я поразпита това онова, каза нещо от сорта на: “ами да, допегита е добра терапия” и това беше.
Няма нищо страшно, успокой се. Важното е да не става над 140 горната.
Ти в коя седмица каза, че си? Наистина, попитай за дексаметазон. С прееклампсия не се знае в кой момент може да се наложат спешни действия, а този медикамент само може да помогне, не вреди на плода в никакъв случай, дори и да не се наложи преждевременно раждане. Това са 3 мускулни инжекции през 24 часа, за да помогнат на дробчетата на бебето да се развият.
33+4 дни , аз мисля да си ходя на частен кабинет кардиолог, защото вчера мина един неориентиран ..Ще попитам за дексаметазон, задължително.  Благодаря много 🙏

# 577
Не хапвай сладко ,месо и сол. Би трябвало да се овладее кръвното. Предимно салати и леки храни. Без мазно и блажно !
[/video]

Обяснявам това кръвно с гадният вирус, който изкарах преди 2 седмици - залежах се и се затворих вкъщи .
В 33 + 4 дни съм

# 578
Благодаря, избягам всичко това 🙏

Не хапвай сладко ,месо и сол. Би трябвало да се овладее кръвното. Предимно салати и леки храни. Без мазно и блажно !
[/video]

В 33 + 4 дни съм

# 579
Здравейте! Някоя от вас приема ли Диаспорал 400 и има ли разстройство от това? Преди 5 дни ми замениха Магнерота с Диаспорал, добре ми се отразява по отношение на контракциите, но ходя по 2 пъти дневно до тоалетна и то воднисто (с извинение), та искам да знам отминава ли или ще съм си така.

# 580
Диаспорала така действа и аз бях постоянно с разстройство докато го пиех

# 581
Така бах в началото, после организма ми свикна. Доволна съм от него.

# 582
  • София
Аз пия Диаспорал 300 през ден, сега накарах ММ да ми вземе 400. Ходя по веднъж на ден. Мекотата определено не е само от него, но и опредлеено способства (ако хапнеш запичаща храна, поне излиза след преработката - тогава не е толкова меко). Пак е по-добре от обратния вариант :Wink

# 583
Приятелка ми даде ето тази помпа за кърма, обаче искам да сменя фунията и тръбичката и всичко силиконово, да остане само машинката, а другите неща да са нови. Обаче май не се продават отделно тия неща. Някой по- запознат?

# 584
mlqs С каката бях като теб,точно 140/95 потдържах два месеца докато родя в 37 и  2г.с. Лекарката ми все ме успокояваше, че ям много туршии покрай Коледа, докато накрая ме приеха в болница, понеже виждах вече звезди от кръвното и усещах слабо бебето. Държат по пет дена, а аз на ден трети започнах да  раждам. Даваха ми Допегит и действаше за два часа и после пак хвърчеше кръвното ми. Нямах белтък.
Сега съм с открита тромбофилия, тя прави също такива поразии, преди десет дена ме посъветваха да пия протеин от фитнес магазин, понеже мъничко изоставало коремчето на бебето спрямо останалите неща. Седмиците са ти хубави и настоявай да ходиш често на прегледи или винаги, когато те притеснява нещо с движенията на бебето. Всичко ще бъде наред, но задължителен контрол и почивка за теб. Успех! 🙏🍀❤️
Диаспорал пия аз, преди да почна и желязото и на мен ми действаше така, аз пия 2х400 и сега в 32 седмица.
Колкото до подготовките не разчитам прекалено на мъжа ми, за него е първо детенце, имаме и кака на осем от първия ми брак. Само като му казах, че са затегнали мерките навсякъде и няма да може да си види момченцето до изписването и очите му бяха в сълзи 🥰 Имам два спонтанни преди тази бременност и водещо ни е да е здраво бебето, аз също предвид проблемите с предната бременност.
Но и признавам, че около нас приятелите ни са в еуфория, дълго чакано бебче е и всички с бебенца ще се включат с нещо алт техните дечица. Така за нас остава сега да изберем кошарката, малко козметика и памперси и да си стегна багажа скоро. Количка, дрешки, гнезда, шезлонги, вана..всичко от приятели.
Аз съм на принципа бебето и майката да са здрави, ако успея и да кърмя и сега и имаме и сушилня , нещата са леки. Ще спазим и 40 дена бебето да е вкъщи и съвсем ще има време за допълнителните неща.
На всички пожелавам да изкараме максимално много време две в едно или поне до към 37 г.с. , когато дробчетата са напълно развити.

Общи условия

Активация на акаунт