Февруарчета 2024 - Тема 9

• 35 662
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,

За първи път път се включвам със запитване и се надявам на опитния ви съвет по няколко теми:
1. Ватирано одеялце за повиване би ли било достатъчно за изписването - все пак имаме само да се прехвърлим от болницата до колата, а и даже не смятам да използваме кошчето в колата, понеже живеем на две крачки от болницата?
2. Нужно ли е да си купуваме стерилизатор и помпа предварително, все пак купуването става доста бързо, ако се наложи?
3. Трябва ли да се вземе спално чувалче за новородено, или пък пелена за повиване? А може би само с одеялце, дали е правилно?
4. В деня на изписването редно ли е да идват родителите ни вкъщи, все пак през този период вървят вируси и ме е страх да не разболеят бебенцето (доста съм параноична)?
5. Дали е удачно да се опитаме сами с ММ да се справяме в първите дни? Страхувам се дали ще можем да обгрижваме бебчето правилно, но много ми се иска да сме самостоятелни и не мисля, че ще искам денонощно някой допълнително вкъщи, било то само за няколко дни.

# 646
Здравейте,

За първи път път се включвам със запитване и се надявам на опитния ви съвет по няколко теми:
1. Ватирано одеялце за повиване би ли било достатъчно за изписването - все пак имаме само да се прехвърлим от болницата до колата, а и даже не смятам да използваме кошчето в колата, понеже живеем на две крачки от болницата?
2. Нужно ли е да си купуваме стерилизатор и помпа предварително, все пак купуването става доста бързо, ако се наложи?
3. Трябва ли да се вземе спално чувалче за новородено, или пък пелена за повиване? А може би само с одеялце, дали е правилно?
4. В деня на изписването редно ли е да идват родителите ни вкъщи, все пак през този период вървят вируси и ме е страх да не разболеят бебенцето (доста съм параноична)?
5. Дали е удачно да се опитаме сами с ММ да се справяме в първите дни? Страхувам се дали ще можем да обгрижваме бебчето правилно, но много ми се иска да сме самостоятелни и не мисля, че ще искам денонощно някой допълнително вкъщи, било то само за няколко дни.
1. Може и едно по - тънко +ватираното одеяло.
2. Аз стерилизатор ползвах много и ми беше много от полза от самото начало. Помпата ми трябваше още в болницата и ми я донесоха, но я бях купила предварително
3. Чувалче с първото дете не съм ползвала, но сега имам и ще пробвам с момата, повечето мами казват, че е много удобно
4. За родителите- вие си преценете, вече минала през това - няма нужда, поне аз нямах такава нужда, колкото и да ги обичам, а и не са се сърдили, само майка ми дойде на изписването и постоя 15 мин в къщи..винаги може да ви дойдат на гости
5. Само аз и ММ се грижехме за бебето. Много по- спокойно ми е сама/ тук пак зависи как се чувстваш ти/
И не забравяй- ще се справиш✌🙂

# 647
Здравейте,

1. Може и едно по - тънко +ватираното одеяло.
2. Аз стерилизатор ползвах много и ми беше много от полза от самото начало. Помпата ми трябваше още в болницата и ми я донесоха, но я бях купила предварително
3. Чувалче с първото дете не съм ползвала, но сега имам и ще пробвам с момата, повечето мами казват, че е много удобно
4. За родителите- вие си преценете, вече минала през това - няма нужда, поне аз нямах такава нужда, колкото и да ги обичам, а и не са се сърдили, само майка ми дойде на изписването и постоя 15 мин в къщи..винаги може да ви дойдат на гости
5. Само аз и ММ се грижехме за бебето. Много по- спокойно ми е сама/ тук пак зависи как се чувстваш ти/
И не забравяй- ще се справиш✌🙂

Благодаря ти много за отговора, Цвети!
И аз си мисля, че много хора успяват и сами - трябва да успеем и ние Simple Smile
Дано всичко да е наред и да сме живи и здрави, а другото все ще се измисли ~

# 648
Тук в Англия при първото ми раждане ме върнаха от болницата вкъщи с изтекли води,защото нямах пукната контракция. В България мисля веднага приемат. Но ми обясниха ,че до 24 часа няма проблеми и риск от инфекция , а в спокойствието на дома по-голям е шансът да напредне процесът. Викаха ме пак на следващия ден чак. Но и имах инструкции ,ако нещо нетипично има да се връщам. Така и стана. Вкъщи водите бяха зелени и хайде пак наобратно. Добре,че е само на 15-20мин болницата. Зелените води вече искат наблюдение и ме приеха. Та дори и да ви изтекат водите спокойно имате време да се подготвите ,да досъберете нещо забравено, да си вземете душ, да се настроите положително и тогава да тръгнете към болницата. Много помага настройката. А другият начин да започне всичко е регулярни на пет минути поне по 1 Мин дълги контракции ,които са като болезнена менструация и най-често са придружени и от болки в кръста.
Аз да се похваля ,че вече имам дата за предизвикване в 38ма седмица. Бебето накрая се завъртя главично и ще се радвам да успея естествено да родя за трети път. Не ми остава още много и нямам търпение вече.

# 649
Мира, в коя седмица си? Питам, защото и нашата бебка е седалищно от няколко месеца и силно се надявам да заеме правилна позиция до края...така ми вдъхваш надежда,аз съм 33+2

# 650
New Here, всичко, което питаш е строго индивидуално и си зависи изцяло от твоя избран родителски стил, а за някои неща и нагласа.

Одеалце ще вземем на изписването, имаме и двойна пелена към комплекта за изписване - та ще зависи дали температурите ще са като преди няколко дни или като тези, които следват.

На ръце в колата няма да държа аз - всеки с коланче в неговото си местенце.

Стерилизатор, помпа и какво ли още не - всичко съм си купила предварително. Няма до се занимавам и (не искам) после с покупки. Всеки си решава.

Относно спането - деца са отглеждани и като са били повивани само с пелени и с одеалца и с чувалчета. Засега съм избрала чувалче лично аз. Всичко, което ще ми спести да гледам отвито ли е завито ли е, дали не си покрива носа и устата по някакъв начин и тн.

Какво ще правите в деня на изписването, си зависи от вас и как се чувствате. Аз искам да събера близките си, искам да си украсим хубаво и да се заобиколя малко от най-близките. След няколко дни в болница смятам ще ми е хубаво да съм обратно сред свои, но и моите не биха ме натоварили. Всички са големи хора и знаят да не идват болни. Вярвам, че всичко ще е наред. Вируси има почти постоянно.

За отглеждането, смятам, че няма нужда никой да остава вкъщи. Всички са ни наблизо и предполагам майка ми ще идва по обед, следобед, свеки също е добре дошла, ако желае. Предполагам ще искат да носят ядене и да се радват на бебчето. Мисля че няма да имам нужда от друго първите дни. ММ ще си бъде вкъщи също.

# 651
До около 33та беше седалищно. Сега съм 36+3. Има надежда ,по-малка е вероятността,но все пак има. На моята кума пък от главично се завъртя седалищно повреме на раждането,така че винаги може да има най-различни изненади.Аз правих и едно упражнение не знам дали помогна , на колене и лакти на леглото с повдигане на таза и приплъзване напред -назад,има такива из ютуб, не знам дали си пробвала.
Мира, в коя седмица си? Питам, защото и нашата бебка е седалищно от няколко месеца и силно се надявам да заеме правилна позиция до края...така ми вдъхваш надежда,аз съм 33+2

# 652
При мен от самото начало казват, бе бебето е главично разположено но лицето му е напред или нагоре - нещо такова, а не надолу, което било предпоставка за секцио или можело да се наложи вакуум, форцепс и тн. Честно казано ако трябва да се използват такива средства сякаш предпочитам секцио, макар и да не ми е първи избор. Някой чувал ли е за подобно положение на лицето/главичката

# 653
Аз съм чувала,че могат като тръгне да излиза главата да го насочат те в правилната посока, но дали на всякъде се наемат или не им се рискува или пък зависи точно как е завъртяно,идея нямам. Някъде съм го срещала като случай не помня. 
При мен от самото начало казват, бе бебето е главично разположено но лицето му е напред или нагоре - нещо такова, а не надолу, което било предпоставка за секцио или можело да се наложи вакуум, форцепс и тн. Честно казано ако трябва да се използват такива средства сякаш предпочитам секцио, макар и да не ми е първи избор. Някой чувал ли е за подобно положение на лицето/главичката

# 654
Lygia, ако става въпрос за задно тилно предлежание, раждането при мен беше доста усложнено, продължително и адски болезнено. Не бих разказвала с подробности в тази тема, но те съветвам да го изговорите с АГ какви са очакванията.

# 655
Една позната роди естествено бебето си,което беше с тилно предлежание и мисля,че тогава само Олга се нае да води такова раждане,всичко беше наред.

# 656
New Here, всичко, което питаш е строго индивидуално и си зависи изцяло от твоя избран родителски стил, а за някои неща и нагласа.

Одеалце ще вземем на изписването, имаме и двойна пелена към комплекта за изписване - та ще зависи дали температурите ще са като преди няколко дни или като тези, които следват.

На ръце в колата няма да държа аз - всеки с коланче в неговото си местенце.

Стерилизатор, помпа и какво ли още не - всичко съм си купила предварително. Няма до се занимавам и (не искам) после с покупки. Всеки си решава.

Относно спането - деца са отглеждани и като са били повивани само с пелени и с одеалца и с чувалчета. Засега съм избрала чувалче лично аз. Всичко, което ще ми спести да гледам отвито ли е завито ли е, дали не си покрива носа и устата по някакъв начин и тн.

Какво ще правите в деня на изписването, си зависи от вас и как се чувствате. Аз искам да събера близките си, искам да си украсим хубаво и да се заобиколя малко от най-близките. След няколко дни в болница смятам ще ми е хубаво да съм обратно сред свои, но и моите не биха ме натоварили. Всички са големи хора и знаят да не идват болни. Вярвам, че всичко ще е наред. Вируси има почти постоянно.

За отглеждането, смятам, че няма нужда никой да остава вкъщи. Всички са ни наблизо и предполагам майка ми ще идва по обед, следобед, свеки също е добре дошла, ако желае. Предполагам ще искат да носят ядене и да се радват на бебчето. Мисля че няма да имам нужда от друго първите дни. ММ ще си бъде вкъщи също.

Lygia, благодаря и за твоя отговор!

Напълно съм съгласна, че всичко зависи от личната нагласа на всеки.
Четенето на материали в интернет и извън него хем ми помага, хем се чувствам затрупана и всеки въпрос в съзнанието ми води до още 1000 други - ама това ще трябва ли, ама така правилно ли е, и съзнанието ми е като мелница ден и нощ.
Сигурно е напълно нормално за тези, на които ще ни е за първи път.
Така или иначе съм приела, че просто ще се учим в движение на принципа "проба-грешка".

Никой не се е родил научен, с това се успокоявам Innocent

# 657
Момичета,бях в тоалета и видях нещо странно...Доки днес почива и утре сутринта ще се видим,но все пак да не го мисля и да се ошашквам да чуя сега вас
Беше колкото нокътя на показалеца ,червено и бяло на цвят
Помислих че може да е част от тапата,ама това бяло па какво е не трябва ли да е прозрачно 🤔

# 658
Момичета, някоя от вас да е ползвала смарт чорапчето на Owlet за проследяване на пулс по време на сън? https://www.amazon.com/Owlet-Dream-Sock-Indicators-Movement/dp/B … 2C171&sr=8-4&th=1
Чудя се дали да го поръчам за спокойствие понеже доста го хвалят, но е доста скъп и не знам дали ще си заслужава.

# 659
Момичета, някоя от вас сблъсквала ли се е с бактериална вагиноза по време на бременността? Какво лечение провеждаше и успя ли да се възстанови баланса на влагалището?

Общи условия

Активация на акаунт