Февруарчета 2024 - Тема 9

• 35 655
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, някоя от вас сблъсквала ли се е с бактериална вагиноза по време на бременността? Какво лечение провеждаше и успя ли да се възстанови баланса на влагалището?

Да, в 12г.с. Антибиотик + пробиотик и всичко беше наред след това до самото раждане.

# 661
  • София
Belle25, аз това чорапче не виждам каква работа реално ще свърши. Същото като при мен с часовника - следя тенденции и толкова; ако има нещо тревожно (примерно пулсът ми стигне над някаква стойност), ще трябва да търся лекар, защото сама не мога да си помогна. А колко лекари ще ти обърнат внимание на тренда, отчетен от чорапчето, е един съвсем отделен въпрос. И също - много е важно какви са сензорите, доколко са точни  и надеждни. И пак - дори най-добрите сензори да са, трудно ще намериш лекар, който да им се довери. Това е само според мен, разбира се Simple Smile

# 662
Ами то според мен е по-скоро за успокоение за по-тревожните като мен, че бебето диша, спи добре, не се върти и т.н., понеже ти праща известия, ако има някакъв проблем и не толкова да му следиш показателите както е при смарт часовниците.

# 663
Момичета,бях в тоалета и видях нещо странно...Доки днес почива и утре сутринта ще се видим,но все пак да не го мисля и да се ошашквам да чуя сега вас
Беше колкото нокътя на показалеца ,червено и бяло на цвят
Помислих че може да е част от тапата,ама това бяло па какво е не трябва ли да е прозрачно 🤔
При мен точно така беше тапата,но без червеното, възможно е и разкритие да правиш. Отивай на преглед бързичко и ни осведоми как е минало 🙏🍀❤️

# 664
До сега не съм споменавала, но при първото ми раждане преди 7 год., когато бях с плацента превия тоталис и където няма никакъв шанс за нормално раждане , защото това е живото застрашаващо състояние ако тръгне естествено раждане, имах назначено секцио 10 дни преди термин. Още 10 дни по рано бях на преглед вече ходех долу горе през ден, преглед доплер всичко ми правеха б нямаше никакви индикации за раждане. 3 дни по късно звъннах на лекаря че ще мина през болницата на тонове на следващия ден и аз не знам защо, нямах оплаквания, всичко беше наред , но сякаш нещо не бутна и викам ами ще дойда, просто ще ми е по спокойно. Та беше последния ден на Великден , ден понеделник отивам на тонове, слагат коланите и както се смеем и си говорим с акушерките, едната като видя листа от тоновете такава физиономия направи, извика моя доктор който беше на смяна тогава в болницата и се оказа че съм с контракции на няколко минути, които аз обаче не усещам по никакъв начин. Все питаха а сега нещо усещаш ли, викам не, а сега- викам пак не. Събраха се сума народ и се чудеха как не ме боли. Прегледаха ме и се оказа че съм с разкритие няколко см което преди няколко дни нямах. Прибрах се за документите си защото трябваше да се направи секцио по спешност, аз обаче понеже нищо не ме болеше се къпах, багаж достягах защото не бях и накрая лекаря взе да ми звъни да пита къде съм и да тръгвам веднага че да не стане беля.  Та така родих секцио по спешност. След това ми бяха обяснили , че много , много рядко има раждания които тръгват и протичат без болки, и познайте когато разказах уова на майка ми и леля ми какво се оказа. Ами те са родили точно така - без грам никаква болка и без нито един шев. Аз съм била 3 кг ок, сравнително нормално бебе, майка не е имала ни болки ни напъни ни нищо, те са й казвали кога да напъва и с 3 напъна съм се родила. Леля ми обаче е родила две деца - едното 4,500 другото 3,800 по абсолютно същия начин без болки и без нито един шев. Явно е ген и ако имах шанса да родя нормално вероятно и при мен щеше да е така, но уви ...
Та сега пък съм се вкарала във филма дали ако тръгне нормално ще усетя, дали ще има време за секциото и ей такива неща.
П.п забравих да кажа че вечерта преди да тръгне раждането предния път единственото което е било като знак, на който аз не обърнах никакво внимание беше че ходих няколко пъти до тоалетна и беше общо взето като разстройство, но беше Великден бях яла спанак, месо , яйца и т н и викам а то ще е от това, защото като не ми се ходеше вече легнах и се наспах едно хубаво и така 😄 Благодарна съм че по незнайна за мен причини бях си решила него ден да ида на тонове, защото ако не бях отишла нз какво щеше да се случи предвид превията.

# 665
  • София
Бел, тогава, ако е в отделна стая, има смисъл сигурно. Но ако си в легълце в спалнята ти, за какво ти е този чорап? То за да видиш известията, трябва да си будна; а ако си будна, можеш и да си го наглеждаш. Аз поне имам някаква такава проста логика Grinning

Аз похвалих ли се, че си имаме педаитър или само тук забравих? Не е до вкъщи, но поне бебокът ще си има доктор Simple Smile
И да ви питам (че не ми се изчита цялата тема за Майчинството счетоводно), като ми дадат днес 45-дневния болничен, има ли нещо специално като процедура при работодателя (някакви формуляри, декларации, нещо таков апо закон) или е според зависи всяка фирма как се е оганизирала? Че шефът ми малко неориантиран, понеже в нашия екип досега само бащинство се е ползвало, а за майчинство аз съм първа.

# 666
Аз само изпратих болничния на счетоводителката и банкова сметка и тя го пусна веднага в НОИ,никакви други документи и декларации не съм попълвала.

# 667
аз не виждам смисл от този чорап , ти ставаш по 20 пъти да го храниш това бебе. Вземи си кокуна бейби нито ще ти се върти първите 3 месеца нито нищо , ще спи на повдигнато няма да се задави, доста по бюджетно е че даже и в олх ги има и те са реално струващи си парите за втора ръка защото го ползва 3 месеца супер чисто бебе. Вместо тоя чорап Simple Smile

# 668
И аз пратих болничния и банковата сметка и нищо друго не са ми искали от фирмата.

# 669
По въпроса с моята бактерия Е коли, чакам 2рата проба да видим и ако пак има ще почвам антибиотик, който ми изписа АГ, каза ми да не се притеснявам, та се успокоих малко или много. Надявам се този път да я няма да е грешка, нооооо ..

# 670
  • София
Като човек пил антибиотик вече, да ти кажа да си спокойна. Знам, че хич не ти е весело, но антибиотиците, които дават на бременни са такива, които не вредят на бебчовците. Дано не се наложи, разбира се!
И пак да кажа - ако случайно ти дадат Зинат, да знаеш, че имам за подаряване Simple Smile

Благодаря за инфото покрай болничния!

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 11:54 от ToniShu

# 671
Това за раждането без болка и симптоми наистина ме озадачи. Интересна история.
Аз също да ви питам по две теми:
-тези, които вече си взехте количките, на кои се спряхте? Че ние още сме в чуденка и общо взето събирам мнения от опит.
- и второ, момичетата от Бургас, ориентирахте ли се вече за педиатър? Май е време да търсим, иска ми се да е хем ЛЛ, хем педиатър. Да избегнем бягането за направления. Simple Smile

# 672
Lygia, ако става въпрос за задно тилно предлежание, раждането при мен беше доста усложнено, продължително и адски болезнено. Не бих разказвала с подробности в тази тема, но те съветвам да го изговорите с АГ какви са очакванията.

BatMum и Мира, благодаря за включването.  Честно казано не бях влизала да чета повече, а и не ми го назоваха с термин. Само казаха, че главичката е вирната някак  напред и подозирам, че става въпрос за нещо подобно на това, което вие казахте. Не му бях отдавала огромно значение, защото мислех все пак като е главично може да си се коригира много по-лесно от да кажем седалищно. Сега като се позачетох може и да не стане така както го мисля, но няма драма. Скоро съм на преглед и обещаха да поговорим повече за раждането - та предполагам вече ще ми създадат някакви по-реалистични очаквания как ще протече и за кое от двете да се готвя повече.

# 673
И на мен ми е любопитно какво се усеща като/ ако се обърне бебето? Аз вече съм в 35 г.с и все още е седалищно. Усещам една мигрираща бучка, която ту се надига под дясното ми ребро, ту над пъпа, но винаги си стои там 😔 доктора каза че това му е главата. ММ се навива, че можело и дупето да му е, пък аз да не съм разбрала кога се е обърнало бебочето. Ама той все се надява, пък бебето на всеки преглед е в абсолютно една и съща позиция, то бива мързел.. грам не ще да мръдне 😅 А ритничета усещам навсякъде и корема, но основно под нивото на пъпа. Всички методики за обръщане от интернета изпробвах, уви- нищо за сега 😔

zimone ние взехме Dada Paradiso Apus. Бяха ми препоръчали да има следните задължителни за удобството на майката свойства- два отделни коша, а не трансформиращ. Летния кош да има голям сенник (на тази направо до долу се захлюпва), както и пълно легнало положение (и това го има). Да има голям багажник и големи гуми. Единствено не бих казала, че е лека. 13кг някъде е шасито с кош, но пък аз няма да я качвам никъде, така че това не ми беше приоритетно. Пък и не знам как количка която е 12кг се възприема за лека, а 13кг вече е тежка 🤣 Не сме я пробвали, не мога да дам лични отзиви, но спирах майки по пътя да ги питам, дали са доволни и всички казаха, че пак биха си я купили. Пък и я взехме за смешни пари (втора употреба), дори да не ни хареса, ще я продадем с малка или никаква загуба. Не знам дали ти помогнах 😅 аз най-много я харесах, защото е синя 🤣

# 674
ZimoneСамуил е записан при д-р Андреева във Военна болница, малката и нея там ще я запишем. Андреева е личен и педиатър, обикновено няма опашки (макс 2-3 души ни се е случвало). За ваксинациите и прегледите до годинка винаги дава часове месец за месец, като почистват и проверяват кабинета преди детската конскултация. Не е велик диагностик и лекар, но не бърза с антибиотици, отговаря ми по Вайбър. Работи само първа смяна и ако се наложи, както на нас веднъж, да се прави снимка или да чакаме резултати, не ни остави за следващия ден за преглед, а ни даде направление, за да идем при друг педиатър в същия ден (препоръчвам педиатрите на клиника Маджуров, виж там как стои въпроса и дали може там да запишете евентуално бебче)
За количката и ти си висока мадама, така че препоръчвам на Сайбекс моделите. Иди в Бебемакс да ги тестваш. 🥰

Общи условия

Активация на акаунт