С термин Септември 2024

• 42 009
  • 696
  •   1
Отговори
# 480
Честито, Галя! Септември да гушкаш най - сладкото момиченце! Heart

# 481
Честито момиченце🌺 прекрасно е! 😍

# 482
Мисля да направя пренатални я тест защото все пак съм на 38 г и това ще ми бъде втора бременност и за това се замислям да направя тест но се чудя към кой да се обърна.
Сега съм в 7 г.с.
Ако някой има опит моля да го сподели

# 483
Cell genestics 1300 малкия пакет, включва доста неща и 3 основни(Даун, патау, Едуардс)  двоумях се за пълен пакет, но не знам до колко тези синдроми там са доказани/изследвани и да не ми даде подвеждащ резултат (това е мое мнение). Успех!

# 484
На мен ми препоръчаха нов тест в Геника - 1150лв.
https://www.genica.bg/test/nipt-vernador
Пакета бил възможно най-подробен, а цената конкурентна. Доколкото разбрах цената е по-добра понеже се изследва в Европа, докато при останалите опции изследват пробите в Америка или Азия.
Геника е една от малкото лицензирани генетични лаборатории в България и бих се доверила придимно на тях за този вид изследване.

# 485
Аз също съм се насочила към Геника, попринцип исках Нифти Про, но ще мога да го направя в 9+4, а на сайта пише, че трябва да има навършена 10 г.с. И съм малко в дилема. За този, който си показала отново е 10 г.с. Ще звънна да попитам дали ще е проблем да е няколко дни преди навършването и при положение, че бебето върви малко напред.

# 486
Аз не съм много позната с пренаталните тестове, но мисля, че няма да е проблем.
Съдя по това, че мен ме извикаха на ФМ и БХС спрямо това как вървят.

Ох, аз утре съм на преглед, нямам търпение. А за понеделник за ФМ ме тресе треска.. Ще помоля за стиснати палци.

# 487
Марти, стискам ти палци! Сигурна съм, че всичко ще е наред.

И аз сигурно ще правя пренатален, понеже в семействата и на мен и моя мъж има починало бебе Sad За сега сме се насочили към вижън, но първо трябва да поразпитаме родата за инфо. От моята страна не ме притеснява родата, ще кажат. При моя мъж, обаче, е доста деликатна темата. Тъй или иначе този разговор ще бъде проведен.

# 488
Охх, Мери - Ан, много неприятно.. Заради генетична аномалия ли са починали? Извинявай, че питам.
Но да, при тези обстоятелства по - добре направете.

# 489
Утре след ФМ ще видя и аз дали ще правим пренатална тест, ако лекаря каже, че има нужда.. 🤷🏼‍♀️ До коя седмица се правят по принцип има ли ограничение?

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 15:21 от Kitana666

# 490
Утре след ФМ ще видя и аз дали ще правим пренатална тест, ако лекаря каже, че има нужда.. 🤷🏼‍♀️ До коя седмица се правят по принцип има ли ограничение?

Не мисля че има ограничения, разликата е само при евентуалната лоша развръзка. Чела съм, че е хубаво да се правят между 10-12 седмица, заради максимално насищане на кръвта ти с тази на ембриончето.

Скрит текст:
Документално има разлика дали прекъсване на бременност по медицински причини се прави преди или след 13г.с. може би и ценово; за психиката няма да коментирам

# 491
Аз неделя завършвам 12та седмица... Та затова се замислих дали не е късно ама се надявам, че няма да се налага да правим нищо допълнително.. Simple Smile

# 492
И аз знам, че няма ограничение. Дано не се налага на никой.

# 493
Охх, Мери - Ан, много неприятно.. Заради генетична аномалия ли са починали? Извинявай, че питам.
Но да, при тези обстоятелства по - добре направете.

То това е, че не знаем със сигурност. Аз не помня въпреки, че са ми разказвали, както казах при мен не е проблем да питам пак. Но при мъжа ми не се говори на тази тема в семейството му и като цяло ще е труден разговор. Гинеколожката каза, че иска да знае евентуално причина, за може да не хвърляме на най-скъпия тест ако не е необходимо.

# 494
Мери-Ан, дано родата има информацията - едва ли ще откажат да споделят, когато залога е бъдеще. Лошото е, че ако случаите са били отдавна, информацията вероятно няма да е много надеждна, ако въобще има намерена причина. Все пак го има и СВДС
Скрит текст:
Синдромът на внезапна детска смърт
, за което причини няма и генетично изследване няма да даде насока.

В нашето семейство няма такива случаи, нормални изследвания, но ето аз и мъжа ми сме с няколко неуспеха приключили рано. Макар че правихме ПИД обмисляме и пренатален тест.
Същевременно в семейството на моя близка 4 поколения назад жените губят рано първата си бременност, но ето тя обори нещата и за щастие нямат проблеми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт