С термин Септември 2024

• 41 999
  • 696
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Особено ми е приятно и аз да се присъединя към вас официално. Преди малко чухме сърчицето. 7 г.с. съм. От София, на 42 години, трета бременност. Първите ми две деца са от БМ. Сегашния ми мъж има дете от предната си жена. Та живот и здраве в къщата ще ни е 4то дете. Smiley

# 496
Джелато, Пид не изследва ли ембриона за същите синдроми, за които и пренаталния? Не би било възможно, ако Пид е показал здрав ембрион, пренаталния да покаже друго, нали? Съжалявам за въпросите, но наистина не знам, а ми стана интересно.

# 497
Джелато, Пид не изследва ли ембриона за същите синдроми, за които и пренаталния? Не би било възможно, ако Пид е показал здрав ембрион, пренаталния да покаже друго, нали? Съжалявам за въпросите, но наистина не знам, а ми стана интересно.

Marthina  - нямам против да отговоря, голям привърженик съм на това да имаме всякаква информация при желание Simple Smile

ПИД тества ембриончетата на 5ти ден от развитието им. По това време има не много на брои клетки, които всеки ден се делят и развиват. Взима се единична проба от бъдещата плацента, на която се прави генетичен анализ и се следи дали има всички 23 хромозомни двойки. Това дава добра насока за това как ще се развие ембриончето, но не е 100% гаранция. Резултата също не винаги е еднозначен - сега ни върнаха перфектно ембрионче и имаме още 2 замразени такива; имаме обаче и 2 ембриона с нисък процент мозаицизъм - комбинация от "здрави" и "болни" клетки, от които шанса да се развие здраво бебе също са много добри.
https://shterevhospital.com/invitro/dopulnitelni-tehniki-pri-in- … diagnoza-skrining

Разликата при неинвазивните кръвни тестове към 10 г.с. е че кръвта вече циркулира през ембриончето и се изолира неговото ДНК в кръвта на майката. Разликата с БХС е че там резултата излиза като процентен шанс на база жени в твоята възраст, а не категоричен резултат.

Rodiva - добре дошла! У вас със сигурност не е е скучно и само по-интересно да ви става Hug

# 498
Мерси много, Джелато!
Интересна ми е тази материя. Ами при това положение, ако ще сте по - спокойни си направете пренатален тест. А като имате ПИД, знаете ли какъв ще е пола на детето?

# 499
Мерси много, Джелато!
Интересна ми е тази материя. Ами при това положение, ако ще сте по - спокойни си направете пренатален тест. А като имате ПИД, знаете ли какъв ще е пола на детето?

Уви не, закона в България не позволява разкриването на пола при ПИД Frowning1

# 500
Тъкмо ще го има момента на изненадата. Hug

# 501
Момичета, идвам с питане. Тези от вас които вече са си взели направление за ЖК можете ли да погледнете какво пише на него? Вчера ходих до личния и днес видях, че е направление номер 1, а не 9, което уж чета че ми трябва. Той ми обясни, че с това направление ще ме запишат на ЖК, ама...Thinking

# 502
Моето направление е онлайн, та не знам къде да видя?

# 503
Моето направление е онлайн, та не знам къде да видя?
На мен ми дадоха лист на който пише номера на направлението и някакъв код, но да, онлайн направление е.
Не знам, ще видим на 06.03 какво ще стане, когато ида на прегледа. Дано няма проблеми Blush

# 504
Отчитам се след преглед днес - всичко си е наред! Отговаря си на седмицата и се разбрахме да спирам вече дуфастон и циклогест понеже плацентата е оформена. Ще изчакам да мине ФМ и след нея ще стане ясно дали има нужда да пусна и пренатален тест. Моята АГ много се възмути че другата лекарка е мерила НТ в 9та седмица и каза да не го взимам под внимание

# 505
Супер, Джелато! Много се радвам за теб.
И аз съм днес от 16:30. Да стискате палци.

# 506
Отчитам се след преглед днес - всичко си е наред! Отговаря си на седмицата и се разбрахме да спирам вече дуфастон и циклогест понеже плацентата е оформена. Ще изчакам да мине ФМ и след нея ще стане ясно дали има нужда да пусна и пренатален тест. Моята АГ много се възмути че другата лекарка е мерила НТ в 9та седмица и каза да не го взимам под внимание
Здравейте, в коя г.с сте ? Чакам с нетърпение да ми се оформи плацента, защото уж гаденето намаляло и се надявам и аз да спра дуфастона? 🤗

# 507
А, съжалявам за тъпия въпрос - Дуфастона е прогестерон, нали? Защото аз съм на Утрогестан, АГ каза след 12та седмица, че ще го спираме.

# 508
Привет Eli в края на десета съм, 10+4, нооо днес ми беше толкова лошо докато пътувахме че не знам какво да кажа 😃
7-8 седмица беше най-зле, до вчера си бях екстра но днес ми се разказа играта от гадене.
Marthina - да, дуфастона е прогестерон. Утрогестана знам че го изписват и при по-ниска шийка на матката до късен срок. Ти като си с двечки сигурно искат да се застраховат.

# 509
Да, не съм изследвала прогестерон реално, просто като видя, че са две го изписа. Ще видим какво ще кажат, дали ще го спирам изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт