Да се оплачем... 2024

• 1 987 482
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 17 385
То всички познаваме. Но не можем нищо да направим за тях, щом те самите не искат.

# 17 386
На мен ми е непонятно как все още има родители, които робуват на "какво ще кажат комшиите" и няма да подадат ръка на детето си... Много се изкелиферчихме във взаимоотношенията. Лоша рана зараства, лоша дума не се забравя.

Дидка, поздравления! Не се колебай за докторантурата! Ти можеш!

Оплаквам се, че на ММ му е лошо. Ниско кръвно и висок пулс. Лягаме си, дано поразмине, че утре ни предстои пътуване и приятна среща с близки.

# 17 387
Поздравления на Дидка, възхищавам се на такива упорити хора. В този динамичен и стресов начин на живот, да учиш, да работиш, да гледаш деца и семейство никак не е лесно.
За приятелката на Янтра, аз също имам такава, детето ( на 4 год) е най тъжното дете, което познавам, казах и, че не ми е жал за нея, тя е позволила да се държат така с нея, за детето ми е жал. И не е да няма възможност, апартамента е наин, тя работи и то доста престижна и високоплатена работа, той не работи. Защо го търпи и тя не знае, психически тормоз е, но все пак....обиди, мачкане

# 17 388
И аз имах приятелка, на която майка и каза същите думи. Обаче се разведе и от 20г живее в чужбина. Колко е щастлива тя си знае, но избяга от тормоз, бой и изневери
Оплаквам се от хора, които не си знаят интереса. Насила не можеш да дадеш

# 17 389
И аз имам подобна позната, като на Янтра. Като реши, че няма да търпи повече мъжа си, явно реши, че решението е не сама да се оправя, а да намери друг мъж. Доста бързо се ориентира и намери друг човек.... Не казвам, че е правилно решение това.

А за мен родител/роднина който отказва помощ под претекст съседи, хора, ти си го избра - просто не иска да си развали своя рахат. Не иска да помогне. Не че е длъжен, но трябва да получи същото, като дойде ред на него да се помага.
Ако майка ми или сестра ми в подобна ситуация ми кажат подобно нещо и не подадат помолена ръка в труден момент, познавайки ме колко съм крайна, това ще е краят на отношенията ни в пряк и преносен смисъл. Но и от себе си очаквам да влача, спасявам, прибирам независимо от ситуация и дали ми е удобно.

# 17 390
Идва ми да се гръмна.
Днес втори зъб замина. Сцепи се и 1/3 от него се държи само за венеца най вероятно.

# 17 391
Аз не съм чак толкова еманципирана, но смятам, че човек в никакъв случай не трябва да бъде зависим от който и да е - дали ще мъж, дали ще са родители.
От друга страна родителите пък не са длъжни.

Янтра, и друг път си казвала, че сте скарани с майка ти, само че какво означава скарани, защото въпреки всичко от писането ти съм станала с впечатление, че имате някакви нормални “делови” отношения. Има хора, които не искат да е виждат, забраняват на внуците да виждат баба си и дядо си и буквално много първобитно поведение.
Моля, нека не се приема, че се обръщам към теб заради това, че ти онзи ден се обърна към мен. Твоите включвания към мен са същите каквито коментари и сестра ми ми е казвала, даже ако не те “познавах”, че си жена с трима сина, щях да реша че тя ми пише Wink

Фрау, не бих подкупвала нито сина ми, нито внуци. Ако давам нещо ще го дам от сърце, не за да получа “уважение”. Като се пусна от компа ще разкажа една история на една баба реститутка и уважението на внуците й, чв от телефона ми е трудно, много грешки допускам.

Дидка, честито момиче!!!
Есеншъл, от стрес ли е, лоша работа е това и скъпа Sad

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 23:13 от blackcat6

# 17 392
Essential,  случва се, намери добър зъболекър и ще го изгради. На мен от една много малка част успяха да ми изградят, сложиха щифт и така вече 5-та година.

# 17 393
Essential,  случва се, намери добър зъболекър и ще го изгради. На мен от една много малка част успяха да ми изградят, сложиха щифт и така вече 5-та година.

Той е изграждан вече и мисля че точно там се е счупил. Явно материала е по-крехък, или не знам.

blackcat6, че стрес имам много, така е.
От 2г се влача на зъболекар. Тъкмо реша, че всичко е ок и половин година няма да стъпя, освен за рутинен преглед...и пак се започва.

# 17 394
  • София
Работи, не е спирала, извън майчинствата. Не ми се детайлизира, да не вземе да я познае някой. Не стигат просто парите, обективно.
Средностатистически съвсем нормално. Дори и висока заплата, която трябва да покрие всички разходи на тримата и наем в София, трудна работа.
Майката може да кара на хляб и сол, но дали може да причини това на децата си Close. И после да ги убеди, че мизерията, в която ще живеят няма никакво значение, щом тя е устояла на принципите си. Ако има физическо насилие естествено, че приоритетите изобщо не подлежат на тази дискусия.
Иначе Великани във форума дал Господ.

# 17 395
  • София
Каръшки ден имах.
Неспала изобщо... щот влака се едно пътува макс за 1/2 час, а не до морето. Хиляда пъти става да се разтъпча.

Седнахме на кафе. Някакви торти ядохме. Не знам как съм си изцапала ръката от вътрешната страна на лакътя, но торта ядоха и панталона и тениската ми. Изпрати са вече.

Капакът беше като тръгнахме следобед да излизаме с ММ. На 2ия етаж сме и решихме да слизаме по стълбите. Аз с някакви Ипанемки, а пода огледало. Предупредих ММ, че се пързаля. Аз продължавам да му мърморя. И на второто предупреждение яз върнах краска и слязох 2-3 стъпала по дупе. ММ само рече "какво направи", но не смее да се смее. Чак като почнах аз и той се разхили.
Имам синкав на задните си части. Ще се радвам ако се размина само с нея.

# 17 396
Нощна смяна съм и времето минава бавно.  Кога ще съмне?

# 17 397
Съмна, Димис. Grinning

Оплаквам се, че хем знам че трябва да стана днес рано и пак до късно си търках по телефона. Оплаквам се и, че последните ми покупки за обувки са все несполучливи. И на стъпалото са ми малки и на ширина са ми тесни. Явно улучвам умалени. От снощи са последните два. Утре ще ги върна. От единия вид имаше следващия номер и поръчах, от другия обаче нямаше и трябваше да избирам нови. Дано те ми станат, защото ми трябват за 10.08, а ми се иска да ги разтъпча удома предварително.

# 17 398
  • Пловдив
Янтра, и друг път си казвала, че сте скарани с майка ти, само че какво означава скарани, защото въпреки всичко от писането ти съм станала с впечатление, че имате някакви нормални “делови” отношения. Има хора, които не искат да е виждат, забраняват на внуците да виждат баба си и дядо си и буквално много първобитно поведение.
Моля, нека не се приема, че се обръщам към теб заради това, че ти онзи ден се обърна към мен. Твоите включвания към мен са същите каквито коментари и сестра ми ми е казвала, даже ако не те “познавах”, че си жена с трима сина, щях да реша че тя ми пише Wink
Ама под скарани с майка ми - тя вижда децата, мен ме вижда. Обаче знае, че съм и сърдита и не искам да седя с нея на маса. А децата ми не ги спирам - те си имат техни отношения. Тя с тях не се държи като с мен, за тях е всеопрощаващата баба и ги глези безобразно. Скоро ще ги заведе на море за няколко дни. Не знам как е убедила най-големия да се съгласи да отиде, той по принцип се мисли за много голям. Тя и той казват, че изглежда това ще е последната почивка в тази конфигурация. И то хубаво, че ще ходят на море, обаче след като са се уговорили - майка звъни да ми каже, че АЗ трябва да ги закарам до Гърция, защото тя не можела. То не че може, ама мен не ме пита, от мен се изисква.
Та така, под скарани с майка ми не разбирайте непреодолим разрив в родовите отношения - просто имаме генерални различия, които изглежда никога няма да преодолеем. Но имаме отношения и с децата ми е близка. И подчертавам, ако някой се притеснява - при ходенията насам-натам моите деца не изискват грижи, те са големи и се оправят сами, и се грижат за нея. Първо знаят езици, превеждат и, второ и носят куфара, трето на нея поради заплес и откраданаха телефона в чужбина, аз го спирах от тук, че и знам всички детайли, откраднаха и куфара в друга чужбина, а всъщност МОЯ куфар, аз бях виновна, че съм си купила ярко зелен куфар (аз го купих в смешно ярък цвят да си го познавам по летищата), да привлича внимание. В друга чужбина и откраднаха чантата с документите, добре, че беше с група и я прибраха с пасаван с автобуса. Децата ми разправят, че си дала пин кода на картата на стюарда в самолета, като искала да си купува нещо. Големия едвам сварил да прибере картата и листчето!!! с пина (тя, естествено не си знае пина и е записан на листче). Оставили я да пази куфарите на едно летище и отишли в мъжката тоалетна, излизат - куфари има, баба няма. Мушнала се в някакъв бутик. Хиляда пъти и казах, че по летищата прибират изоставени куфари и ги взривяват, защото мислят, че са бомби. Аз се дразня безумно, защото тя е над нещата, обаче трябва аз да оправям каши или поне да помагам да се оправят.

НО! има едно голямо но, ако сега имам нужда и се тръсна с всичките деца - ще ни приеме и ще ни помага колкото може. То и аз ще я гледам. И ще си се караме. Това е.

Сега чета и гледам как я описах. Хем е точно, хем не дава ясна представа що за птица е тя. Тя е властна, със собствено мнение, има кариера, сама си изкарва парите. Чужбините на децата ги плаща тя. И аз не я карам, ние също ги водим. Естествено, ако ние ги водим Х пъти, баба им У пъти, то Х+У е повече. Много са ни сложни отношенията, между мен и нея. Моя мъж изобщо не ги разбираше в първите години, тотално недоумение, сега не че толкова ги разбира, ама посвикна.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 07:40 от Янтра

# 17 399
Хахах, майка ти е голям образ 😃
Оплаквам се, че вчера валя на морето и не съм била на плаж, а днес го дават ветровито. Направо не знам вече, искам да се прибирам 😕

Общи условия

Активация на акаунт