Да се оплачем... 2024

• 1 987 136
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 17 595
Ами в интерес на истината, последните дни не беше толкова зле. Даже в събота ми беше адски приятно навън. Но да, започва се отново от днес.

# 17 596
Ходихме при мама и тати. Преди можех да шофирам по 5-6 часа без да усетя, ходила съм служебно отиване и връщане до Варна в един ден, а сега се прибрах смазана и много уморена. Там беше адска жега, около 40 градуса. Мъжът ми много им се зарадва. Тръгваме си и той й казва - Пак ще дойдем Simple Smile, ама и той се умори, може би жегата ни умори. Беше приятно, най-вече защото няма това натягане, когато кажем, че ще идем, ние още от тук мислим да станем рано, да тръгнем навреме, тя към Враца почва да звъни къде сме, а то пътя като е затворен си е тегаво през селата, все пак не е магистрала. А мама, зарадва се де, тя ме беше ядосала, та не й бях говорила до вчера около 3 седмици някъде, и тя само проучваше ситуацията през сина ми - Майка ти още ли ми е сърдита? Аз, ако трябва да съм честна й се бях ядосала, но не бях чак сърдита, ама щом си го мисли, реших да й е за поука и покрай многото задачи просто не ми се говореше.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 16:16 от blackcat6

# 17 597
Коте приятно им е на родителите ни, но всеки си е свикнал на къщата и след няколко дни започват чисто битово да ми липсват моите битови удобства. Вие заради мъжа ти ли не оставате за повече от  ден?

# 17 598
Не, Цвет, откакто я имат около 19-20 години останахме един единствен път с преспиване и то аз не спах, не обичам да оставам на къщата, страх ме е от всичко, че някой ще прескочи и ще ни нападне, че змия ще влезе чисто мои ненормални фантазии, но ако помните съм споменавала, че мечтая за вила Joy. Те иначе са модерни, сложиха си един климатик преди време, сестра ми им сложи още един, имат си баня и вътрешна тоалетна, интернет, мама става рано и си работи по градината до към 8, после отива за хляб и на кафе с такива като нея, като напече се прибира и седи на сянка и на интернет цял ден и следобед пак излиза да се занимава из градината, готвят си, с комшийки се отчитат коя какво е свършила.
Те му предлагаха да остане, ама той не пожела, ако останем всички ще остане, но сам не иска, като тръгнахме обаче обещава - "Пак ще дойдем!"

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 13:06 от blackcat6

# 17 599
  • София
А защо просто не уважите избора й?

# 17 600
Коте само да знаеш колко добре те разбирам☺
Аз като говоря в този стил ми казват- какво искаш да легнем да мрем ли...млъквам, явно не разбират, че го правя от загриженост😞

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 12:40 от ccvet

# 17 601
Няма как да го уважа като я виждам, че се уморява. Тати е инвалид, само където се движи и не е на легло. Има няколко инсулта, трудно говори, нищо не може. Искам да не се уморяват и да си живеят старините спокойно.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 13:07 от blackcat6

# 17 602
Възрастните хора са научени на труд, няма как да се променят на тези години. Гледайте да не се ядосвате.

# 17 603
  • София
Коте, на нея това и е спасението. Ако го няма това, много по-бързо ще рухне.
Поне вие взимате продукцията. Така и тя ще е щастлива.

# 17 604
  • София
Баща ми беше болен от Паркинсон. Натоварването по двора удължи с години качествения му живот. Майка ми е на 84 и също се натоварва с грижи по двора. Те я поддържат. Освен физическото здраве, има и психическо такова. Ако ги обиждате с отношение тип "Вие не разбирате, аз знам по-добре", няма да ги накарате да се чувстват добре. "Пътят към ада..."  и т.н.
Не им отнемайте усещането да се чувстват добре и полезни. Това не е грижа за тях.

# 17 605
Миленака, ние не сме настояли да насее райхграс, а да насади колкото й е нужно. Като е по-малко пак ще има и работата ще е наполовина. Не сме й забранили нищо да не сади, а колкото й трябва. Ела да видиш есен какво става със зелето - с чували го раздава, защото се е родило и няма какво да го прави Simple Smile

# 17 606
blackcat6, масовото хората на село го правят това. Те са свикнали по този начин да живеят и това за тях е начинът да бъдат полезни. Няма да я убедиш да седне на едно място и да гледа в пуста градина. А това че раздава, също е нормално на село. Сега ясно е, че едни се възползват, но иначе какво и предлагаш на майка ти? Да хвърля произведена продукция, да се пребива да затваря всичко в буркани? Особено ако вие не ходите и взимате от плодовете и зеленчуците.

Оплаквам се, че след малко съм на зъболекар и не знам с каква сума пак ще олекна за този проклет зъб.

# 17 607
Няма как да го уважа като я виждам, че се уморява. Тати е инвалид, само където се движи и не е на легло. Има няколко инсулта, трудно говори, нищо не може. Искам да не се уморяват и да си живеят старините спокойно.
Явно това е нейния начин да се чувства добре. Аз я разбирам.
Преди години, когато дъщеря ми беше малка, в продължение на няколко години  бях “съдия” в един национален конкурс по журналистика с научна тематика. Аз оценявах доколко научната част е фактологична; друг оценяваше журналистическата част, а трети член на журито бе представител на публиката. Всичко това безплатно, разбира се. След работа четях статии, гледах видео, слушах подкаст. Тогава дъщеря ми ми каза “ не разбирам защо го правиш, като не ти плащат”.
Вчера и зададох същия въпрос, защото след работа, репетира по час-два, през уикендите и повече, за мюзикъла и разбира се, никой не и плаща.
Защо го правим? Защото имаме нужда. Дъщеря ми има нужда да твори, като танци и музика са и начина. Аз обичам да ангажирам мозъка си, а майка ти - да посади нещо и да го види как расте.може да се изморява физически, но пък психическото и здраве явно има нужда от това.

# 17 608
  • София
Черно коте, майка ми прави същото. Така е преценила, това я кара да се чувства добре, уважавам избора й. Да, мога да настоявам да намали темпото, но знам, че това ще я накара да се чувства зле психически и оттам и физически ще стане по-зле. Затова предлагам и дотам, не настоявам.

# 17 609
На дядо ми девиза беше "Залудо работи, залудо не седи" Тоя човек с любов държеше мотиката, чудила съм се понякога не се ли уморява. Разбирам ви какво ми казвате, само пак да кажа нямаме против това да се занимава и да си произведе, но не в количества за няколко къщи, смисъл много й е голяма градината, може поне наполовина да намали.
Вчера ми набра 3!!! вида патладжан - бял, лилав и шарен Simple Smile Родил се е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт