Да се оплачем... 2024

• 1 986 703
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 795
Ние традиционно готвим капама за новогодишната вечер. Идеалното основно е според мен. Може да се приготви предварително. Обикновено ако се стигне до нея, се хапва малко и не е проблем следващите 2-3 дни да се притопля и да се хапва. Всички я обичат, и аз съм щастлива, че за следващите 2 дни не мъдрувам какво да готвя Wink

# 30 796
   Деспина, стискам! Дано всичко е наред при вас.

Бутът е мускул и става вкусен като се готви на ниска температура за по-дълго време. Ако имаш кукър с такава програма е идеално. Ако не, във фурната в плик.

# 30 797
  • Пловдив
Ако липсите са позапълнени може да пробвате с храна - консерва черен дроб от треска. Една лъжица дневно е достатъчно да си набавите дневната необходима доза.
Ама това е много гадно на вкус, гррррррррр

# 30 798
Аз си пия витамини Д целогодишно. Реално, аз лятото почти не виждам слънце, нищо, че го има. Сутринта от колата влизам в офиса, вечерта излизам навън след като се е скрило. Не е като да съм по плажовете цяло лято.

# 30 799
Недостиг на витамин Д с 1000 единици няма да се компенсира. Някой по-горе беше казал за 20,000 единици веднъж седмично. Даже и 50,000 може. Поне докато се достигне нормалност. Ежедневната доза е 400 единици при липса на недостиг. Аз приемам 1000 всеки два дни.
Това за ко-прием с витамин К не съм го срещала никъде в нашите ръководства. Препаратите с рецепта също не са комбинирани с витамин К. Няма вреда да се комбинират, но не съм убедена, че има полза.

# 30 800
Ами свиква се с вкуса .... май.
Наистина всички живеем живот целеогодишно скрити от слънцето, но е редно да търсим варианти. Колкото може да се излагаме на слънце - ако ще обедната почивка да е, или в почивните дни по повече. В момента се гледа на витамин Д, като на хормон, а не толкова като витамин. Не е безопасен и ако може да се набавя естествено е по-добре.

Витамин Д и К - има доста информация, защо тази комбинация е препоръчителна.
Аз следвам едни чуждестранни групи за нутриционизъм и здраве и там на всички им изписват лекарите Д+К, обикновено до година -две техните лечения почват масово и тук.

# 30 801
  • Пловдив
Ще гледам да се преместим към по-слънчеви райони Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 30 802
Ще гледам да се преместим към по-слънчеви райони Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
Приятелка, живееща в супер слънчев район е с тежък дефицит, защото слънце виждат рядко, толкова е горещо навън.
Дорис, аз говоря за медицински ръководства. Не за нутриционисти. Пак да повторя, че не пречи да се комбинира, но не съм убедена, че помага.

# 30 803
  • Пловдив
Аз дроб от треска съм опитвала и няма да повторя Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Има да си пръскам със спрея за вит.Д.

# 30 804
  • София
На мен спрея ми го препоръча ЛЛ.
Не ми харесва, защото е ментов, а от миризмата на мента се потрисам.
Ако не са ми ок показателите другата седмица ще искам да ми изпише друго.

# 30 805
  • Бургас
Деспи, стискам силно!

Ние ще сме си у дома. Никъде не ми де ходи. Даже и на концерта в центъра нямаме желание да излизаме. У дома най-добре!

# 30 806
  • София
Деспи, дано всичко кофти остане назад.
Бутът не е за пържоли. За някаква яхния, винен кебаб, капама. Режеш на парчета, запечатваш, слагаш лук, чесън, моркови, или със зеле. И после на бавно готвене, а ако ти е спешно, под налягане.
Гарнитура, ако е винен кебаб, гъби, картофено пюре, ориз.
Ако е със зеле, не му трябва гарнитура, само туршийка.

# 30 807
Ние също ще сме вкъщи. Винаги се радвам на концертите, но мисълта да попадна на някой силно почерпен в тълпата ме спира категорично.

# 30 808
Деспина, стискам палци силно!
Направихме кофа руска салата, мъжът маринова някакви пържоли в червено вино и аз няма да ям от тях, защото не ми харесват така приготвени. И се заричам този път той ще изчисти кухнята, след като направи питката! Миналата година до Великден извираше брашно от водобранните лайстни.
Никак не ми е празнично и ми личи, взех си в леглото за утешение кутия бонбони "Моцарт" и мисля с книжката да изкарам следобеда.

# 30 809
  • София
Деспина, стискам палци всичко да е наред 🍀
Дзадзики и тирокафтери направих, довечера дърпано свинско и питка. Мезета и ядки, толкоз. Тримата сме си вкъщи, ще приключим яденето още с мезетата, ама поне ще има ядене и за утре. 😃 Каката изчезна още вчера да празнува с приятели.

Общи условия

Активация на акаунт