Да се оплачем... 2024

• 1 986 770
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 780
  • Бургас
Радвам се за Жаки! Нагушкайте се!

От мен за Новата година!

# 30 781
Добро утро! Събудих се с мисълта за Жаки, но разбирам, че е добре и пътува към майка си! Аз се вълнувам, за вас не мога да си представя! Има ли нещо по-хубаво от това да си гушнеш детето, без значение на колко години е?

Нали...
Нашето от няколко дни си заспива само и ми е едно самотно. Липсва ми да я гушкам и да си заспива в ръцете или в скута ми. Ама свърши явно тоя момент Grinning

# 30 782
  • Germany
Витамин Д, ако е под или на долна граница трябва първо да се навакса с големи количества ежедневно и после да се приема подържаща доза, която според килограмите варира от 3000 до 5000 единици. Аз пих по 20 000 IЕ на ден 11 дни и сега подържам с 20000 IЕ на седмица. Схемата ми е дадена от лекар. Приемам го на хапчета, които са с рецепта.
Весело посрещане довечера!

# 30 783
Оплаквам се от световния въпрос "Какво ще ядем тази вечер?"

# 30 784
Да ти споделя ли - сирена , грозде , мандарини и орехи . Всяка година ядем това . После към центъра и Капана. 
Изпращам годината с огромно облекчение . Не беше лека . Но пък имам усещането , че ми предстои една превъзходна  нова година . Имам цели, имам план. Имам и енергия да постигна всичко което съм планувала. Ако и хората около мен са живи и здрави , щастливо влюбени и целеустремени , друго нищо не ми трябва .

# 30 785
  • Deutschland/HE
Аз направих руска салата, Снежанка и баница. Като се наспят ще направят суши и салата Цезар. Искали и кюфтета на скара. Странно меню си измислиха, но поне няма да има мърморене.
Аз от снощи съм започнала един пъзел и ще си го редя Simple Smile
Поръчах и още един, от един френски сайт и вече две седмици не идва. Сега точно им писах, за да разбера какво става.  За съжаление не е платен през ПейПал и може да пия студена вода Sad

# 30 786
Казах на ММ, че ще правя супа и ми измрънка. На Нова година супа... Питах го какво повече иска като ше сме си само двамата. Ми нещо по-така. Аааа , викам, не, не ми се готви. Ако той има желание, да заповяда. Ама едва ли ще ям аз особено много. Даже баницата ще е за утре сутринта.

# 30 787
  • Пловдив
Да ти споделя ли - сирена , грозде , мандарини и орехи . Всяка година ядем това . После към центъра и Капана.  
Ние се каним да ходим пред Общината, нали има концерт.

# 30 788
ММ се е развихрил от вчера, аз само минавам за подкрепа и да дам некой акъл и лягам. Много тъпо, че баш за Нова година съм като трупче. Нямам и идея какво ще ям изобщо. Обмислям да ида малко по-късно до магазина за едни картофи да си сваря и това е. 😀 иначе от вчера съм на препечени филийки със сирене.
На моите 45 кила с това повръщане дали ще остане нещо от мен ми е чудно.

# 30 789
Относно витамин Д-то - много хора не усвояват капките по ред причини. Особено ако имат проблеми с щитовидната или бъбреците - и двете са въвлечени в обработването на витамин Д-то.
Процедурата е - редувате всеки ден капки с различен носител. единия обезателно да е +витамин К. Т.е. трябва да купите 2 или 3 препарата за набавяне на витамин Д и всеки ден ползвате един от тях на ротационен принцип.

Ако липсите са позапълнени може да пробвате с храна - консерва черен дроб от треска. Една лъжица дневно е достатъчно да си набавите дневната необходима доза.

Според някой източници /аз съм съгласна с тях/ витамин Д се приема само зимните месеци. Повече приемат хората, които са с операции на щитовидната и отстранени паращитовидни. Витамин Д може да натовари и включително да повреди бъбреците според някой.

# 30 790
Лютиче като за последно гледаш да си лоша😉
Недей така, метни едни пържоли във фурната- аз така, точно защото не ми се занимава. Ще правя една салата тип руска, но на пластове-  редя същите  продукти, между тях майонеза и отгоре новогодишна украса каквато ми хрумне на момента. Останалото на масата е мезета и ядки. Моята баница и тя ще е за закуска.

# 30 791
Пържоли на фурна, руска салата и баница правя традиционно за Нова година. Бързо и просто. Тази вечер ще празнуваме с приятели у тях и няма да готвя. Ще носим пиенето и мезетата. И ще врътна по тяхна молба баница, че харесват точно моята баница.Blush

# 30 792
Ние сме на пържоли на фурна, пюре, руска салата, мезета и ще врътна една питка след малко. Гостите ще носят баница и чийзкейк.

Пожелавам ви весело посрещане на новата година и Прекрасна, благодатна 2025! ☀️

# 30 793
  • Варна
Момичета, стиснете едни палци за нас. Няма да ви развалям празника. По-нататък ще пиша.
Кажете как ги правите тия пържоли? Мъжът ми прави, но децата не ги харесват. Имаме едно парче свински бут без кост и трябва да спретна нещо от него. Пържени картофи и малко мезета ще е другото.

# 30 794
Деспина, стискам палци всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт