Да се оплачем... 2024

• 1 987 482
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 17 400
Янтре, съвсем "здравословни" ви са отношенията. И моята майка е много властна - обича да командва "парада", обича всички да се въртят около нея, но аз умея да и' казвам "НЕ". Ако трябва дълго да прекараме време заедно - ще се изпокараме и взаимно изнервим, и затова всеки да си гледа живота... Но винаги съм насреща когато има сериозен проблем и знам че тя никога няма да ми обърне гръб.

# 17 401
  • София
И Янтра и майка и ме кефят, силни жени с много различни характери, затова са и в конфликт. И моята майка одма ще ме прибере, ако се налага. То няма и да е прибиране де, половината етаж от къщата е мой, другата на брат ми, вкл и документално.
Трудно е в София с една заплата и под наем. Даже тавански и ателиета са по 600-700 лв. Отделно сметки, отдело всчико друго. Имам позната сама под наем, но първо тийнейджърът е един, а наем им от 10 години не е променян и е под 500 лв. Иначе жената може и да не се изявява като жертва, но определено е като сварената жаба. Не на всеки му стига смелостта да се измъне. Има по-нерешителни хора. Особено пък като няма физическо насилие.

# 17 402
На морето сме, слънчево е, но такъв вятър духа, че се чудя дали да обличам бански за плажа или по дрехи да ходя за една разходка по брега...

# 17 403

Оплаквам се, че на ММ му е лошо. Ниско кръвно и висок пулс. Лягаме си, дано поразмине, че утре ни предстои пътуване и приятна среща с близки.

В горещината кръвното пада.
В тоя ред на мисли, оплаквам се, че 5 поредни вечери отлагам да изпратя измерванията на кръвното на малкия на нефроложката. Обикновено пращам на 20 дни, а сега се е натрупало за месец и отгоре, мързи ме.
За нищо не съм мотивирана, мия чиниите като се напълни мивката… Взех да готвя рядко. Обаче не мога да кажа, че почивам, напрегнато ми е… Отпусната съм и без тонус, без желание да се размърдам.

# 17 404
Изпращай веднага данните на нефроложката! Веднага!
Чиниите после. Heart
И аз седнах да изпуша цигарка преди да се развъртя из кухнята, че снощи всичко зарязах, а в тези жеги имам чувството, че за минути се вмирисва.
ММ е добре тази сутрин, пу-пу...

# 17 405
   И моят мъж от вчера е с някакво неразположение, гадело му се и няма тонус, лежи. Нурофен пи и активен въглен, но не е повръщал. Чудя се какво да му дам друго, май нямаме нищо подходящо у нас. Не искал да ходи на лекар. Един кисел, кисел, направо нетърпим, за всичко мърмори. Търпя го де и си мълча, но ми идва да го напляскам.

# 17 406
  • 🌊
Излязоха ми резултатите и пролактина ми е страшно висок. Прочетох какво означава това и съм толкова, толкова уплашена

# 17 407
  • София
И аз съм с висок пролактин (аденом), какво те изплаши толкова?

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 10:20 от milenaka

# 17 408
Излязоха ми резултатите и пролактина ми е страшно висок. Прочетох какво означава това и съм толкова, толкова уплашена

Е колко е висок пролактина? Правилно ли взеха пробата - пролактина силно се влияе от стресови ситуации, натовареност /наприметр тичаш към лабораторията и запахтяна сядаш да вземат кръв/, влияе се от естрогена.
Много неща може да са, но и пролактином да е ето milenaka писа, че има овладяване. Успех!

# 17 409
Янтре, нищо не е вашето, скарани - ама интелигентно Simple Smile
И нашите отношения с мама са като вашите с разликата, че аз мога да седна с нея на една маса, но от една дума или тя или аз можем да се разсърдим. Точно както го описваш е - с децата е мила и добра, с нас е коренно различна. Дразня й се, че ме коментира пред сина ми, както ме коментира преди време и пред мъжа ми и все ме критикува, а в същото време аз се справям с всичко абсолютно сама, може да не е отлично, ама е поне много добре. Даже в активния период на мъжа ми не съм лежала у дома и да се мотая, а винаги работех и непрекъснато се развивах. Да, той много повече от мен, можех и да не работя, но аз държех да работя и всъщност това е най-правилното нещо, защото ако не го правех, сега и на трима ни щеше да ни е трудно. Та при цялата тая работа, където от никой помощ не съм получила независимо финансова или физическа, някой да си отваря устата и да ме коментира, ами няма да стане, обижда ме и ме дразни.

Сигме, силна си! Аз мисля, че да излезе човек с 2 годишно дете е много по-сложно от колкото с тийнейджъри най-малкото те са независими и не изискват постоянна грижа като двегодишното дете. Вярно има разходи, ама майката  не е длъжна да страда.

# 17 410
  • София
Ако причината е аденом, няма никаква драма. Откриха ми го преди... А, де? Десетилетия май. Даже не помня точно кога. По никакъв начин не се отразява на живота ти. Живееш си и си свиркаш.
Трябва да се следи пролактинът (за мен това е досадно), веднъж в годината се прави ЯМР на главата, използва се контрастно в-во, което е неприятната част, защото натоварва бъбреците. Това е.

И както Дорис е писала – задължително трябва да си спокойна преди да ти вземат кръв.

# 17 411
Има няколко изисквания, които трябва да се спазят, за да са реални резултатите. Ако са спазени, пролактина е повишен и нямаш няколко заболявания, които могат да го повишат, ендокринолога може да назначи повторно изследване и да добави макропролактин. После вече се ходи на ЯМР. Аз нямам аденом, нямам заболявания, които могат да повишат пролактина и въпреки това моят е висок и за това имам предписано лечение. За сега контролата ми е назначена на 3 месеца.

# 17 412
Сегашните контрастни вещества за ЯМР, се смята, че не натоварват бъбреците, за разлика от тези за скенер. При хора с бъбречна недостатъчност се предпочита ЯМР пред скенер, ако може да бъде заменен скенера.

Оплаквам се, че трябва да избутам още една много натоварена седмица, преди да изляза в отпуска. Колегата го оперираха от апендисит, а и без това е отпускарски период и бяхме в намален състав.

# 17 413
Поздравявам Дидка за успеха !  Браво, момиче, давай смело нагоре , няма по добър начин да възпитаваш от добрия пример който даваш на децата си.
Някой ползвал ГКПП Стрезимировци ? Струва ли си да се отклоняваме , или да поемаме към опашката на Калотина  ?

# 17 414
Има няколко изисквания, които трябва да се спазят, за да са реални резултатите. Ако са спазени, пролактина е повишен и нямаш няколко заболявания, които могат да го повишат, ендокринолога може да назначи повторно изследване и да добави макропролактин. После вече се ходи на ЯМР. Аз нямам аденом, нямам заболявания, които могат да повишат пролактина и въпреки това моят е висок и за това имам предписано лечение. За сега контролата ми е назначена на 3 месеца.

Да, сестра ми имаше 1200 пролактин и нямаше аденом. Не бе и определено заболяване причина за високия пролактин. Пи противозачатъчни една година и вече 20 години си е ок. През това време роди, напълня Simple Smile Всичко ще е наред и при теб!

Общи условия

Активация на акаунт