Да се оплачем... 2024

• 1 987 074
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 17 655
Не е преувеличено. При един от най-добрите зъболекари в града ни, преди около 4-5 години, платих 500 лв за вадене на ретинирал мъдрец с операция и допълнително лекар анестезиолог. Пломбата ми струва 200 лв, но си я нося с години. Ходила съм и при зъболекари, работещи с евтини цени, ми на следващата година пломбата ми пада или е за смяна.

# 17 656
И при нашата зъболекарка цените са такива, така че на мен не ми се струва силно преувеличено.Пломба от 30 лева не ми е правена повече от 20 години. Къде са тия цени, толкова народни.

Днес синът ми също беше на зъболекар.Прилични са нещата при него. Почистване и малък кариес. Добре, че се е метнал на баща си да ходи редовно на зъболекар, че аз все със страх ходя и не с особено желание, а защото трябва.

# 17 657
  • ново
Мъдрец при хирург с операция преди няколко месеца 400 лв, това в София. При същия лечение на зъб плюс коронка 450лв.
Оплаквам се, че преядох, пих и вермут, и сега едва дишам. И от жегата се оплаквам. Преди малко се прибрахме, навън е още много топло. А този влажен въздух направо ме убива.
Не се оплаквам - тази вечер бяхме на дипломирането на дъщеря ни, после “поляхме” дипломата.

# 17 658
Мъдрец при хирург с операция преди няколко месеца 400 лв, това в София. При същия лечение на зъб плюс коронка 450лв.
Оплаквам се, че преядох, пих и вермут, и сега едва дишам. И от жегата се оплаквам. Преди малко се прибрахме, навън е още много топло. А този влажен въздух направо ме убива.
Не се оплаквам - тази вечер бяхме на дипломирането на дъщеря ни, после “поляхме” дипломата.
Поздравления! Само успехи оттук нататък.

# 17 659
Разбира се, че цените при едни от най-добрите стоматолози и хирурзи са точно такива. Само циркониевата ми коронка струва около 700 лв., лечението зависи от сложността/брой корени, най-малко 500 лв., дори над 1000 лв. е лечение и коронка (хубава) при читавите стоматолози в София поне.

# 17 660
  • Пловдив
Коронките са такива суми защото се плаща и на зъботехниците. Обаче вадене на мъдрец, даже оперативно 500 лв..... УАУ!

# 17 661
Мъдреците на дъщерята не са се показали още и ги премахват оперативно.
Първият струваше 400лв. За следващите казаха,  че може да са и 500лв.

По отношение на коронката, тук включвам всичко, не само нея. Иначе дали има за толкова пари само коронка, ами има, зависи от материала.
Но преди това аз отивам за лечение на зъба, пломба, подготовка за коронка, взимане на отпечатъци, и после поставянето и.
Та горе долу стъпва на подобна сума всичко.

# 17 662
  • Пловдив
Ама за вадене - то няма лечение, няма нищо. Една снимка е 7 лв или айде панорамна колко да е, последно беше 35, да са станали 50 лв.

# 17 663
Такива бяха цените още когато ми вадиха най-кривия мъдрец през 2018 г. Но при мен мъдреците са хипер кофти, за разлика от останалите зъби, та вероятно и сложността се отразява на цената.

# 17 664
И при нашата зъболекарка цените са такива, така че на мен не ми се струва силно преувеличено.Пломба от 30 лева не ми е правена повече от 20 години. Къде са тия цени, толкова народни.
Пломба във Факултета по Стоматология в София е под или около 20лв. Моя приятелка си прави преди 3-4 месеца

# 17 665
  • тук и там
Корона,метало керамика,със пилене,вземане на отпечатък,поставяне-400 лв.В Белгия за същото-700 евро.И короната ще е готова за седмица,не е като да чакам с месеци за час при зъболекар,за да изпили и вземе мярка. Кабинета в който ходя е Бг ,не е от лъскавите обаче..Естествено,за същото и в Бг могат да ми вземат почти толкова пари,колкото и в Белгия,но това би било силно завишена и нереална цена,за сметка на пациента,разбира се.Още ме е яд,че импланта ,поради естеството на процедурата и най-вече,че е добре при проблеми да съм на мястото където живея,ще се наложи да го правя в Белгия.От това се оплаквам.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 08:36 от Кайсия

# 17 666
Този месец и аз се разписаха с ходене на зъбар....
Падна ми една коронка и се почна хахха айде и зъбния камък,айде и едно кариесче ...направо като вляза и ми иде да избягам 🥴

# 17 667
  • Ямбол
В понеделник ще ме оперират и умирам от страх.

# 17 668
Майола, всичко ще е наред!!! Hug

# 17 669
Ако мъдрецът е ретинирал си е чиста операция, не знам какво толкова се чудите.
А колко се плаща на зъботехниците и колко остава за зъболекаря също не е тайна

Общи условия

Активация на акаунт