Да се оплачем... 2024

• 1 986 898
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 525
Така се подхлъзнах на верандата, че едва не изкъртих вратата Joy първо на коляно, с цялото си тегло на плочките, пирует настрани по хълбок и финиширах по гъз. Сега вия като куче и ми чернее пред очите.

# 30 526
  • Бургас
Оххх,бе, Евче, как така се преби?
Внимавай!

МОя големия е с контузена китка! Снощи на бокса, как е блъскал крушата, направил погрешно движение и китката му надута - кокалчето на средния пръст също. Боляла го цялата. Но нали е инжектирано - отидоха с брат си на фитнес, да правят крака!
Снощи го мазах с арника. Сложих му и компрес с кромид лук, спа с него. Тази вечер ще му сложа зелев лист ! Майтапи се с мен, че може и една ракия да  му сложа Simple Smile

# 30 527
  • Пловдив
Може да е счупил някоя малка кост.

# 30 528
Уф, Карзче, това звучи гадно, не е зле снимка да направят на ръката му. Бързо да се оправя Heart
Аз съм вече добре и само куцам.

# 30 529
Карз, да иде на снимка, че аз така в училище пукнах кост на пръст. Едва се разминах от операция.

# 30 530
Ранела, едва ли щетите са толкова големи, колкото сега ти се струват. Може би не можеш да се възприемеш, защото си очаквала друго.
Разбрах, че моята приятелка, която загуби съпруга си преди 2- 3 месеца, ще е сама и решихме да приемем поканата и да и гостуваме за Нова година. Аз не мога да я оставя сама, а моите веднага се съгласиха. Абе нервират ме, ама са добри и такива жестове ми пълнят душата. Не се оплаквам, хваля се Blush
Сигма, прибрахте ли се? Добре сте направили, че не опитахте в това време да се катерите. Ще имате повод пак да отидете там.

# 30 531
Карз от лука оттока се увеличава.  Студен риванолов компрес и ръката нависоко. Нищо като компреси с ракия, печени филии и оцет. Ако няма дислокация на фрагментите може да мине и без гипс само с ортеза.  Ако има трябва операция с фиксация, най-често игла, която се слага без разрез.

# 30 532
  • на село
Уф, Евче Hug все така стават белите, мажи с нещо- арника, троксевазин, каквото имаш.
Аз за една НГ така се контузих с кабела на прахосмукачка, по скоро щепсела, самопребиращ се. Реших да събера покрай масата боклуците преди да седнем, почистих и като свърших с каква скорост се прибра това чудо и като ме перна в кокалчето на крака и се поду, после няма мърдане, не мога дя стъпя, още го помня.

Днес се наработих, децата ходиха на снега.
На Глухите камъни се е изнесло цяло село Grinning то при нас няма,  но Света Марина и пътят за Ивайловград, изочни Родопи се виждат- всичко е побеляло, децата поне се наиграха и малката видя сняг Grinning

Видях и малчуганите на Марти   Heart и чудни оченца.
Моите внуци нито единият не прилича на моите деца Blush
И двамата с кафяви очи и тъмни коси- на баща си.
Моите бяха руси и очите светли, мъжът ми е със зелени,  моите пъстри- пак зелено и лешник.
Снощи гледам малката дъщеря- цветът като моя и тя - той цвета е твоя, ама формата на очите е на тати, а кака е обратно- твоята форма, а  цвят- на тати Joy
Та така- генетика Joy

И аз аз като Сигма Hug да ви покажа един манастир,  обичам тези места,  носят спокойствие.

Скрит текст:

# 30 533
  • Mediterraneo
Не гълтайте като мисирки, по едно на час е, тъй че да няма задавили се.

Просто преписвачите на статии отново са писали едно към гьотере. Категорично са 12 зрънца грозде за последните секунди на годината. Яденето им се съпровожда от звука на камбаните на Real Casa de Correos на Puerta del sol в Мадрид. Предава се на живо всяка година.

Връщам се да ви чета.

# 30 534
Пристигнахме благополучно, и на границата Унгария-Румъния нямаше чакане.
По пътя сменихме всякакви климатични условия, от студ и мъгла, до приятно слънчице.

Оплаквам се, че този път сестрата на ММ взела подаръци,  та сега не мога да се оплача, че няма Simple Smile

# 30 535
  • Sofia
Тази година семейното двуседмично събиране ме натъжава и напряга, а го очаквах с нетърпение - подготвях подаръци, събирах багажи, планирах разни дейности. И вместо почивка ми се налага да понасям току появил се от нищото изблик на някого - да кажеш на близък да не вдига тежко явно е смъртна обида; да кажеш "не чисти, всичко е ок" означава "разпореждам се у вас"; да ти обясняват, че си лоша майка явно трябва да приветствам с "о, вярно, благодаря, че ми каза". "Забравила си, че навремето ти обяснявах, че си лоша, ето сега ти припомням, но, ако обичаш, не си показвай лошотията пред нас." И после взе, че ми попадна един проект за донорството, истински истории, събрани и предадени в художествено-документален вид и се зачетох. Понеже с ММ винаги сме си споделяли, че сме ЗА донорството, чета аз текста и осъзнавам, че с  моето заболяване и за донор вероятно не ставам вече. От това се оплаквам.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 22:52 от Child of June

# 30 536
Коледното събиране ми беше напрегнато по подобен начин, уж се събрахме да се радваме един на друг а пък и до тая вечер слушах как вече на майка ми й е трудно, не издържала на "всичкото това", не можела вече, интрига се опитва да направи също че зет ми нещо си бил на мен ми се намръщил и как тя не можела да го търпи това... От сега ми отравя новогодишното пак такова събиране. Честно ви казвам, предложих хич да не ходя, някои години съм избирала да си остана сама вкъщи пред това. Което естествено отприщи нова тирада как ще разваля всичко, понеже и сестра ми само защото и аз ще съм там... абе циркове до 101 и после защо нямам ентусиазъм за празници. Е откъде да имам?
И там са същите работи - зор, мъки и жертви (чистене и приготвяне на къщата, наистина вече е с куп болежки), но ако кажа да не си дава зор и че няма кой да търси кусури - аа, аз какво се меся, тя за себе си го правела, така го искала. Добре бе жена, като направи човек нещо защото и както го иска, обикновено е доволен а не гневен на целия свят??!? Не, тя не издържа повече, ще я уморим, ще се гътне и забравих какво още. Боли ме главата наново само като го пиша да разкажа, ще ме боли сигурно и през първите няколко дни от новата година.
Заради ей такива неща съм станала супер цинична и празниците не ги имам за нещо хубаво, то не е от сега или от вчера а е цял живот. То не само че не го свързвам с нещо хубаво, ами и после ми отнема дни да си възвърна равновесието че съм като натровена...

# 30 537
Оххх,бе, Евче, как така се преби?
Внимавай!

МОя големия е с контузена китка! Снощи на бокса, как е блъскал крушата, направил погрешно движение и китката му надута - кокалчето на средния пръст също. Боляла го цялата. Но нали е инжектирано - отидоха с брат си на фитнес, да правят крака!
Снощи го мазах с арника. Сложих му и компрес с кромид лук, спа с него. Тази вечер ще му сложа зелев лист ! Майтапи се с мен, че може и една ракия да  му сложа Simple Smile

Чупила съм костици на дланите по същия начин. Обезателно се обездвижва ръката и ако не спадне до дни  ще трябва снимка, за да не стане по-голяма беля.
Първо някой трябва да му прокоментира/припомни и проконтролира как да удря и това да не се повтори.
При повторно счупване ще трябва да видите костна плътност. Аз така разбрах, че имам проблем.
Витамин Ц, бял тахан, хомеопатия за кости ако сте фенове /ШС/, целина /сок/, преразглеждане на приема на калции и проверка на витамин Д, К и щитовидни хормони - това е храната която спомага възстановяване на пукнати кости.
Успех на боксьорчето!

natka, а защо не осъзнаеш, че майка ти има нужда от тази не издържаемаа драма и "мъка" по празниците и не и се връзваш толкова! Човек, който година, след година повтаря тази драма - означава еднозначно, че го кефи. Ами остави я да се кефи и се средоточи и на теб да ти е забавно! Моята баба беша такава - оле, колко работа, задачи, не може! Една година не отидохме че тя точно тогава щеше да се гътне, че не е било голямото шетане и готвене. Имаше нужда да има драма - еми добре!

# 30 538
Хаха, да ви развеселя, но мама е велика. Пратила е по сестра ми кутийка яйца, ама сестра ми даде и нейните, та станаха 2 /кокошките не носят много в студа и било голямо събиране/, сухи ръбести люти чушки - любимите ми и 2 чифта ластични гащи, черни, ще я изям Heart, много е мила Simple Smile. На сина ми пари в шоколад, опакован и надписан с името му, шоколада, какъвто ни купуваше като бяхме малки - синия фин млечен, върна ме има няма 30-30 и няколко години назад, на ММ - чорапи. Скромно, ама от сърце дет се казва и така мило ми стана, утре ще й пиша, че днес късно стана, тя пък ще реши, че я бъзикам и ще се разсърди Simple Smile

# 30 539
  • Бургас
Благодаря момичета за съветите !
Сега го вързах с листо зеле. Ще видим утре как ще е и ако се наложи ще ходим на снимка. Дано няма нищо!

Общи условия

Активация на акаунт