Да се оплачем... 2024

• 1 986 775
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 735
Като с цикъла е. Има момичета , на които им идва на 7г , а има и на 13 без цикъл. Имам две приятелки, на които им е спрял изведнъж и без никакви други екстри. Много ми се иска и при мен да е така, но една приятелка 10 г се люшкаше с различни чудесии. Килограми, кръвоизливи, миоми, вълни
Оплаквам се от пълна липса на новогодишно настроение.

# 30 736
Аз доколкото знам си е и фамилна предразположеност, тоест на майка ти ако й е започнала рано пременопаузата, има вероятност и при теб. Майка ми също я започна рано.

# 30 737
Аз доколкото знам си е и фамилна предразположеност, тоест на майка ти ако й е започнала рано пременопаузата, има вероятност и при теб. Майка ми също я започна рано.
Така е.  Когато обаче мама почина от стрес ли шест месеца бях без цикъл, няма вълни, няма безсъние.  Хич не го чаках, но започна през месец, сега закъснява с дни. Нямам обаче вълни, нямам различни настроения. Започнах да вдигам кръвно и то сериозно без да го усещам.  По точно го усещах по време на МЦ. При профилактичен преглед се установяви, че е високо и през другото време,  но не го усещам. Сега си пия лекарствата и е ок. Обаче килограмите, нямат сваляне.

# 30 738
Чудя се като почна менопаузата, как ли ще се скапе фигурата ми. Лицето отдавна съм го прежалила…
Понякога ми е гадно, повечето пъти ми е все тая, квото такова. Ще си гледам снимки от двайсетгодишна.

Надявам се на 2ри да си тръгнем. Липсва ми котарака, сънувах го, че е целия в кръв, щото опитал да се самоубие… На моя приятелка децата ходят да го хранят и поят, но казаха, че няма л@йна в котешката тоалетна. Мисля си, че се стиска, щото последните три месеца си ходи навън.

Оплаквам се от децата ми, правят ме за кашмер пред хората, разправят се с мен, пазарят се, и с баща си всъщност. Изпуснати деца, а толкова много вложих в тях. Вчера средният ми вика, ти никога не си играла с мен… много бързо забравят! Като малоумна жонглирах между паркове, детски музеи и домашни занимавки, накрая дори не помнят…

# 30 739
  • Ланкър, планините Овнерог
Гадна е менопаузата. Не знам как е с перимено, но тогава някак може би плавно се случват нещата и си подготвен. Обаче, като скочиш изведнъж в меното, не знаеш кое от къде е и какво още да очакваш. Качих кила и като знам колко много качих през бременностите, страх ме хваща. А внимавам какво ям и пак качвам. Кокали болят, все съм уморена, секс@ е мъка, ама то не е заради менопаузата. Искам си цикъла, ама нЕма.

# 30 740
  • Пловдив
Оплаквам се от децата ми, правят ме за кашмер пред хората, разправят се с мен, пазарят се, и с баща си всъщност. Изпуснати деца, а толкова много вложих в тях. Вчера средният ми вика, ти никога не си играла с мен… много бързо забравят! Като малоумна жонглирах между паркове, детски музеи и домашни занимавки, накрая дори не помнят…
Защото наистина не помнят. Аз обаче вадя снимки и показвам.

Ей така единия от моите, няма да го излагам кой, си идва в първи клас и вика "Всички в моя клас са се возили на лифт, аз не съм!" и аз ?!?!?!?!?!?! Ха!

# 30 741
Сигурно е така, че не е спешно състояние, ама съм майка и детето ми цяла нощ обръща очите, изпи всички видове лекарства за понижение на температурата, а тя не само не спадаше, а се покачваше. В моите очи детето ми умираше, пък вие ми обяснявайте, че не е спешно. Все тая, прегледът беше непрофесионален, най-малкото можеше да ме насочат да направя тестове за грип и ковид, а после трябваше да платя още веднъж на частно за да се сети някой. Минало заминало, не искам да си спомням. Българското здравеопазване няма да го коментирам повече, особено пък педиатрията.
Пак да кажа - НЕ Е СПЕШНО СЪСТОЯНИЕ. Да, абсолютно сигурно е. Пирогов е спешен ТРАВМА център, там един грип на дете не играе, обидно е да намеквате за професионалността на екипите. Там се спасяват животи всеки ден.

Подобна температура по време на най-голеия ковид свалих на сина си с аналгин + парацетамол. Не е добре да се ползва често подобна комбинация.

По-спокойно малко, разбрах от първия път. Всъщност още от лекаря в Пирогов разбрах. Споделям опит за майките като мен, които биха се притеснили от подобни симптоми и биха тичали там, просто да си знаят. Вие явно знаете всичко и сте перфектен родител със буден ум и устойчивост на напрежение. Респект!

И фактът, че лекарят каза, че няма значение дали детето има грип или ковид говори за некадърност. Защото всички знаят, че за грип има лекарствен препарат, който се прилага колкото се може по-бързо след първите симптоми.

# 30 742
Защото наистина не помнят. Аз обаче вадя снимки и показвам.

Ей така единия от моите, няма да го излагам кой, си идва в първи клас и вика "Всички в моя клас са се возили на лифт, аз не съм!" и аз ?!?!?!?!?!?! Ха!
Права си. Не помнят и си измислят. Дъщеря ми като каже нещо, което смята, че се е случило, направо ме убива! Децата са неблагодарни. И аз бях такава едно време.
Моята ни подари за Коледа по една книжка, озаглавена “искам да прочета историята ти”. Малко ми идва американска, но ще я попълня, за да има един ден моите спомени.

Вчера бяхме на гости у колега. Петия ден на Ханука. Повечето присъстващи бяхме християни, но имаше и няколко семейства евреи. В четири часа запалиха петата свещ на менората. Никога не бях присъствала и ми беше интересно. Те не са особено религиозни и по-скоро спазват традицията. Срещнах много хора и имах много интересни разговори. Само накрая щях да падна, защото беше много заледено, до тяхната къща се стига по наклон и аз бях с обувки. Мъжът ми спря уж на удобно място, но как стигнах до колата, не питайте. Идваше ми да се събуя и да действам по чорапи. Днес вали и духа, сняг не остана, а еленчето и снежния човек паднаха….

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 21:26 от abadjieva80

# 30 743
  • Пловдив
Чак пък перфектен родител. Но аз си звъня на личния лекар за мен. А децата ми са в лекарска практика от няколко лекаря и все някой вдига телефона през деня.

Скрит текст:
Сигурно е така, че не е спешно състояние, ама съм майка и детето ми цяла нощ обръща очите, изпи всички видове лекарства за понижение на температурата, а тя не само не спадаше, а се покачваше. В моите очи детето ми умираше, пък вие ми обяснявайте, че не е спешно. Все тая, прегледът беше непрофесионален, най-малкото можеше да ме насочат да направя тестове за грип и ковид, а после трябваше да платя още веднъж на частно за да се сети някой. Минало заминало, не искам да си спомням. Българското здравеопазване няма да го коментирам повече, особено пък педиатрията.
Пак да кажа - НЕ Е СПЕШНО СЪСТОЯНИЕ. Да, абсолютно сигурно е. Пирогов е спешен ТРАВМА център, там един грип на дете не играе, обидно е да намеквате за професионалността на екипите. Там се спасяват животи всеки ден.

Подобна температура по време на най-голеия ковид свалих на сина си с аналгин + парацетамол. Не е добре да се ползва често подобна комбинация.
По-спокойно малко, разбрах от първия път. Всъщност още от лекаря в Пирогов разбрах. Споделям опит за майките като мен, които биха се притеснили от подобни симптоми и биха тичали там, просто да си знаят. Вие явно знаете всичко и сте перфектен родител със буден ум и устойчивост на напрежение. Респект!
Не, не изглежда да сте разбрали. Нито от мен, нито от лекаря в Пирогов. Личи си по начина по който пишете за ситуацията. И упорствате. Не се притеснявайте, и аз съм доста упорита.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 21:30 от Янтра

# 30 744
  • тук и там
Този лекарствен продукт дето се пие при първи симптоми, май само в Бг го изписват.
Оплаквам се от изтръпване на ръцете по време на сън.Понякога се събуждам от това ,друг път не,аз и имам навика да спя върху ръцете си,надявам се да е от това,а не нещо друго.

# 30 745
Чувствам се много дебела. Имам чувството, че каквото хапна се залепя по мен. Аз обичам свободни дрехи. И добре, че е така. Сега големите ми блузи ми стоят като блузки.
Ще трябва нещо да променя през новата година.

Бях при татко.
Не смея да кажа как е, да не ме чуе дявола.
От както си тръгнах все ми се пълнят очите. И усещам колко много го обичам....

# 30 746
   Пожелавам ви, момичета, колкото може по-късно да ви подхване тази гадост, менопаузата. При мен преди две и половина години започнаха промените, така като гледам, изобщо не съм на приключване. Без никаква система ми идва и свършва, когато си реши. Много напълнях, на корем главно, и въобще някак много бързо и рязко се състарих за тези две години. От женското ми самочувствие не е останало много.

# 30 747
Женската природа е неблагодарна. Много взима и взима и взима и раздава. И за нас малко остава.

# 30 748
Малкият Гоги с пеперудената кожа е починал днес.. 😭

# 30 749
Този лекарствен продукт дето се пие при първи симптоми, май само в Бг го изписват.
Оплаквам се от изтръпване на ръцете по време на сън.Понякога се събуждам от това ,друг път не,аз и имам навика да спя върху ръцете си,надявам се да е от това,а не нещо друго.
Тамифлу ли? Има го и по света. Даже преди десетина години няколко лекари от Харвард бяха изпратили писмо до FDA да се оплачат, че инструкциите за прием са прекалено объркващи, щом педиатри, работещи в детската болница в Бостън не могат да го дозират правилно.
Може да има сериозни психиатрични странични ефекти, затова не се изписва поголовно.

Общи условия

Активация на акаунт