?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 675
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 535
  • София
Чувството за отговорност не идва с възрастта, или поне не с 30 годишната възраст. Идва още от ранните години, първите класове в училище. Човек безотговорен няма тепърва нищо да промени в себе си. И милионерско дете да беше с този подход щеше да остане без нищо, а той на какво се надява, освен някоя жена да го прибере, не знам. Ся човек колкото и да е самотен трябва да си дава сметка, че прибере ли паразит после ще се отърве трудно и на висока цена. Анонимната, кътай си го за самотните дни, но не го прибирай у вас ни за ден, че после не виждам как ще се отървеш. На него му изтича срока да си наеме нещо, майка му се изнесла, той няма един лев, къде ще отиде? Има ли отговор.

# 11 536
Не разбирам защо държите да се превърнете в майка на този мъж? Давате му пари, плащате му сметките... иначе той е много добър по характер, няма спор. Струва ми се, че си "плащате", за да имате компания и имате ниска себеоценка.

# 11 537
Анонимна, нямаш никакво морално право да променяш хората спрямо твоите изисквания.
Независимо какви са отсреща.
Хората се променят, защото те се осъзнават и искат, а не защото Пенка поискала.
Ще ти излезе през носа тази жалка мания да промениш някого.
Обичаш някого какъвто е.
Привлечена си от този боклук, защото нямаш грам самоуважение към себе си и не вярваш, че заслужаваш нещо по-добро.
Аз на твое място при такова положение бих била отвратена и бих прекъснала връзка. Не ми е работа да търся работа и да нареждам на някого как да бъде мъж. Би ми било унизително за мен и за него.
И като си самотна как тази връзка те прави щастлива. Ти отново се чувстваш самотна.
Това е състояние и ако заживееш с този, отново ще си самотна. Но и ще се трепеш като вол и ще се чувстваш още по-самотна. Ти партньор няма да имаш.

# 11 538
Работата ще стане "купих си мъж", както казваше една потребителка тук. Опъваше и тя каиша, да издържа нейния мунчо, накрая оня я заряза заради друга, която била по-забавна , не му дуднела що не работи и си пиели заедно. Там и дете имаше.

# 11 539
И аз да те предупредя, авторке, че ако го прибереш у вас, каквато оферта сигурно ще получиш, няма да направиш добре и за него, освен, че ще си окачиш камък на шията. Само неволята и гладът могат да го изкарат от тая леност и липса на мотивация. Явно и майка му разсъждава в тази посока.

Щом иначе е мил човек, можеш да си продължиш да поддържаш връзка с него, но без финансови и други дотации.

# 11 540
Човекът е токсичен манипулатор и паразит. Вменява ти вина и се прави на жертва. Ако паднеш в капана, ще ти изпие енергията.
Блокирай го отвсякъде и се отърви навреме!

# 11 541
Майката е майка - такъв го е възпитала, такъв ще си го гледа. Утре като приреве и се примоли, пак ще го прибере, дори да е в малко жилище. Ще му се ядосва, ще му се кара, но едва ли ще го остави на улицата. Това обаче си е техен, семеен проблем, малко на принципа "Каквото си посял, това ще пожънеш".

Авторката обаче, в желанието си да не е самотна на всяка цена, се е засилила да си провали живота.

Имам такива познати семейства, и не са чак такава рядкост, при това в различни поколения.
Мъжът - инертен, неамбициозен, вечно неоценен, все попадащ на лоши шефове, ужасни колеги - товарят го много, прецакват го с парите, искат да е "овца", а той като един истински борец за справедливост в един момент "им казва всичко в очите" и напуска с достойнство Smiley Той на тия мошеници няма да им работи, по-добре да си стои вкъщи, отколкото да работи за жълти стотинки и да "им" пълни гушите Smiley Ама иначе сладкодумен - обича я, отбор са, винаги ще е до нея. Жената работи, гледа си дома, после гледа и децата. Той не "помага" - не е научен, не може, това не е "мъжка" работа. Жената понякога крещи, в останалото време мърмори, става нервна и истерична, изкарва си го децата, на колегите, на продавачките в магазините. Той се сраства с дивана, гледа си хобитата, Сексът е мираж, или от време на време, с триста зора. Няма близост, няма комуникация, едновременно го мрази и не може без него - защото я валидира като семейна жена с деца, защото не е "самотна", а и децата имат нужда от баща...
Много е тъжно, но ако не се спре сама, каквото и да се напише тук в темата, няма да и помогне.

# 11 542
Някои хора не са създадени за работа. Или го приемаш какъвто е, или си тръгваш.

# 11 543
Бернарда, в десятката!

# 11 544
Така е BernardaM.
Всъщност жените с такива паразити са си винаги самотни.
Ама за пред хората да имат някакъв мъж там.
Опъват каиша по всички параграфи. Реално нямат партньор, а един смукач.
Познавам една такава дето се хвана с един такъв. Бяла патица решила да променя хората. Даже и се омъжи за него, щото мислела, че тя ще го промени, че бебето ще го промени. Ами не. Просто ада и се стовари на главата. Установи, че е все така самотна. Просто трябваше сама да гледа сама бебе, да отглежда бебето мъж, да оправя сама цялата къща, да ходи на работа.
Абе дойде и акъла и го изхвърли. Установи, че и е много по-добре с него, по-спокойна, щастлива и повече пари има.
Но който има акъл си го използва, който няма, ще си носи драмите, които сам си е сътворил.

# 11 545
Но пък има и един тип мъже, които имат нужда от ръчкане, и се оказва тогава, че 6 дни в седмицата по 12 часа могат да работят, вкъщи също слушат, та... Joy

# 11 546
Но пък има и един тип мъже, които имат нужда от ръчкане, и се оказва тогава, че 6 дни в седмицата по 12 часа могат да работят, вкъщи също слушат, та... Joy
Докато един прекрасен ден си бие камшика... Laughing Това за мъжа под чехъл е мит...

# 11 547
  • София
. Да, ама ... Така като безделничи системно аз спирам да го приемам насериозно, като потенциален партньор до себе си. Отказвам секс 3ти месец, въобще не ми е до това. И аз сменям сега работата и правя луди врътки, за да не увисна с кредита и сметките, а той ... Казва "до теб съм, няма да те оставя". Това е адски мило, но как точно ще ми помогне, като ми зазвънят от банката скоро, или спра климатика и почна да студувам, за да ми намалее сметката за ток??
Достатъчно разсъдлива си, за да видиш, че този човек не става за сериозни планове. Най- малкото сте от различна порода и с различен светоглед.

# 11 548
Малко недоизмислена ми иде драмата, с майката, с която живеел, но се изнасяла на квартира, пък ревял, че няма пари за тока, докато живее с майка си.

# 11 549
  • София
Авторке, то дори майка му се опитва да го отбие тоз, ти заради една самота си седнала да се чудиш как да ги превъзпитаваш. На света не са сам той и бившият ти, всякакви мъже има, излез навън и почни да ходиш по срещи, ще го забравиш бързо, бързо.

Общи условия

Активация на акаунт