?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 964
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 6 540
  • при късмета

Ма Ко, когато двама души имат общо дете раздялата винаги е тегаво нещо. Живели са заедно, сдобили са се с някакви неща, трябва да се разберат за детето.
Или увърташ и не искаш да отговориш, защото отговорът е в противоречие с твоята теза или наистина не разбираш въпроса, който е елементарен. И двете не говорят добре. Дете не съм намесвала, питам за жената кое е по-лесно и по-добре, ако е омъжена? Няма такова, напротив, с брак е по-трудно, защото трябва да минаваш през бюрокрация и задължителни правни стъпки. Това няма как да е по-добре, кое е? Нервите, парите и времето, което губиш ли? При обикновенна раздяла нервите са същите, но времето и парите са спестени и това е абсолютно неоспоримо

# 6 541
По-лесно е, защото каквото изградите по време на брака, после се дели в случай на раздяла. Знам, че и без брак може, но като че ли тогава почва голямото ослушване аз колко дадох, ти колко даде, а нашите и вашите колко дадоха? И всеки иска на негово име и т.н. Справка - форумски теми Simple Smile

# 6 542
  • при късмета
По-лесно е, защото каквото изградите по време на брака, после се дели в случай на раздяла. Знам, че и без брак може, но като че ли тогава почва голямото ослушване аз колко дадох, ти колко даде, а нашите и вашите колко дадоха? И всеки иска на негово име и т.н. Справка - форумски теми Simple Smile
Няма такъв вариант, да искаш нещо на твое име след развод/раздяла. Каквото си имал по време на брака/връзката, това имаш и после. На което име си е било преди това, на същото ще си остане и след това. А против издребняването за битовизми не са застраховани нито женените, нито неженените

# 6 543
  • София
Каквито и въпроси да зададеш и да получиш, каквито и уговорки и изясняване да сте имали, сдобиете ли се с деца, всичко се преобръща. Следва да се правят и повече компромиси, и повече търпение да има.
Но какво е на думи и какво на практика - за съжаление не можеш да го предивиш НИКОГА!

Живели сме отделно от началото.

# 6 544
Ма Ко, аз съм проста, ти си умна. Така харесва ли ти? Колко пъти искаш да ти напиша, че когато двама души са живели и градили заедно, раздялата винаги е трудна. Ти, защо се омъжи? Ако утре (Не дай си боже) се разведеш, няма ли да е  яд за парите и бюрокрацията? Как можа така да се прецакаш?

# 6 545
ма ко, каквото сте придобили по време на брака е автоматично семейно, ако нямате предбрачен договор. Обикновено хората си взимат поне едно жилище. Някои и други имоти, кола и т.н.

На което име си е било преди брака и на което име е било придобито по време на брака са различни неща.

# 6 546
Няма такъв вариант, да искаш нещо на твое име след развод/раздяла. Каквото си имал по време на брака/връзката, това имаш и после. На което име си е било преди това, на същото ще си остане и след това. А против издребняването за битовизми не са застраховани нито женените, нито неженените
Защо да няма такъв вариант? По време на брака тя си е купила някаква кола за нея си,но след брака той по някакви причини (без значение какви) иска нейната кола в замяна на нещо негово. Защо да не може да се прехвърли на негово име нейната кола?

# 6 547
  • при късмета
Ма Ко, аз съм проста, ти си умна. Така харесва ли ти? Колко пъти искаш да ти напиша, че когато двама души са живели и градили заедно, раздялата винаги е трудна. Ти, защо се омъжи? Ако утре (Не дай си боже) се разведеш, няма ли да е  яд за парите и бюрокрацията? Как можа така да се прецакаш?
Това обаче пак не отговаря на въпроса, а ти кажи защо го правиш.
Защо съм се омъжила, вече казах
ма ко, каквото сте придобили по време на брака е автоматично семейно, ако нямате предбрачен договор. Обикновено хората си взимат поне едно жилище. Някои и други имоти, кола и т.н.

На което име си е било преди брака и на което име е било придобито по време на брака са различни неща.
Това не може да е за един имот. Или е по време на брака или е на единия от преди това, няма средно положение. И не, не само с предбрачен договор може да се придобие имот само от единия, нищо, че е в брак. Казва се разделна съсобственост и нормална правна норма и може да се направи по всяко време, ако ще да сте сключили брак преди ен на брой години. Изобщо не автоматично по равното придобиване.
Я ми кажи как точно имота ще промени собствеността си заради развод/ раздяла? Преди това е бил на единия примерно и след развода в нот. акт се появява името на другия, така ли? Или пък е общо, а след раздялата единия с по-голям дял от другия? Няма как да стане, затова казах, че каквото е било нечие преди, остава същата собственост и след развод/раздяла

# 6 548
След развода се води дело за подялба и след това се решават нещата. Дори да е на името на единият, той има 50% дял от имота, придобит по време на брака. Води се СИО.

Преди кое е бил на единият? Ако е придобит през време на брака, няма как да оперира с него, без да се споразумее с бившия си партньор.

При съвместно съжителство обаче ако Иван си купи имот, той си е негов винаги, няма да го дели с Мария примерно, нищо че са живеели заедно, когато си го е купил.

# 6 549
  • при късмета
Това не е същото. пак казвам, изобщо не е задължително автоматично да е на двамата, нищо, че са в брак.
А, ако имота си е само на Иван, много ясно, че няма да дели с Мария. Това как противоречи на твърдението ми, че каквото си е било и на двамата преди раздялата, си остава същото след нея? И СИО да е и двамата са собственици и преди и след развод. И на единия да е, си остава само негово. Кое точно не е ясно?

# 6 550
Ако Иван е женен, ще дели имота с Мария, дори да е само на негово име като собственик. Ако не е женен за Мария, няма да дели нищо. Какво не е ясно?

Ако Мария е била домакиня и се е грижила за семейния дом и уют, при развод ще има половин имот, а при раздяла без брак няма да има нищо от имотите, ако Иван си ги е писал на себе си, защото нали - той изкарва парите.

# 6 551
Бракът е нещо хубаво.Той пази по-слабата страна.

Също е важен за вярващи хора.
Както и за традиционалисти, но просто не е панацея.

Всяка двойка си решава, според случая.
И двата варианта могат да работят.  Пълно е с дългогодишни двойки и от двете страни.

# 6 552
Просто,ако е недвижима собственост(или кола) се продава и си делят парите ПО РАВНО.

# 6 553
  • при късмета
Кога е придобит се гледа, а не името. И изключително рядко се пише имот само на единия, ако е в брак. Вадят се документи за семейно състояние, които се предават за сделката на нотариуса . Трябва да има изключително уважителна причина на де издаде нот. акт само на единия. Да, става СИО, ако не са в разделна съсобственост или няма договор, но вече никой нотариус не изповядва сделка така. Преди може и да са го правили, сега дори единия да не присъства, а няма основание да е само на другия, се пише и на двамата.
Просто,ако е недвижима собственост(или кола) се продава и си делят парите ПО РАВНО.
Това пък от къде на къде? Делят си парите според частите, които имат. Ние например, купихме апартамента от двойка в брак, ама мъжа имаше само 1/5 от него, а е придобит по време на брака.
Доказва се при покупката, че повечето пари са на единия и частите се разделят спрямо тях. Това също е съвсем законен вариант, имот да не е 50 на 50 автоматично, въпреки, че са в брак

# 6 554
Каквито и сметки да се правят,накрая имуществото придобито по време на брак се разделя по равно...

Общи условия

Активация на акаунт