?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 994
  • 13 417
  •   2
Отговори
# 6 555
  • Далечният изток
Кога е придобит се гледа, а не името. И изключително рядко се пише имот само на единия, ако е в брак. Вадят се документи за семейно състояние, които се предават за сделката на нотариуса . Трябва да има изключително уважителна причина на де издаде нот. акт само на единия. Да, става СИО, ако не са в разделна съсобственост или няма договор, но вече никой нотариус не изповядва сделка така. Преди може и да са го правили, сега дори единия да не присъства, а няма основание да е само на другия, се пише и на двамата.
Просто,ако е недвижима собственост(или кола) се продава и си делят парите ПО РАВНО.
Това пък от къде на къде? Делят си парите според частите, които имат. Ние например, купихме апартамента от двойка в брак, ама мъжа имаше само 1/5 от него, а е придобит по време на брака.
Доказва се при покупката, че повечето пари са на единия и частите се разделят спрямо тях. Това също е съвсем законен вариант, имот да не е 50 на 50 автоматично, въпреки, че са в брак
Това обаче ако не е СИО.

# 6 556
  • при късмета
Аида, исаш да кажеш, че не може да са в резделна съсобственост в брак ли и всичко автоматично е СИО?
Жената от предишните собственици на нашия имот много добре си беше направила сметката, защото имота беше запориран, когато го купихме и беше запорирана само едната пета на мъжа.
Каквито и сметки да се правят,накрая имуществото придобито по време на брак се разделя по равно...
Това просто не е вярно

# 6 557
  • София
Не съм Аида, но точно обратното казва тя.

# 6 558
  • Далечният изток
Да, точно обратното. Grinning
Твоите продавачи не са били в режим на СИО.

# 6 559
  • France
На 18 бях на 2000км от нашите и хрусках живота. Не би ми и минало през ума да си играя на дете в стария дом.
Има много плюсове в съвместното живеене, но връзката трябва да е стабилна. Иначе наистина е по добре всеки у тях си.

# 6 560
  • София
Що се правите на луди? Всичко, придобито преди брака, си остава на съответния съпруг. Виж, при смърт са защитени само наследствените жилища.

# 6 561
  • Далечният изток
Как са защитени?

# 6 562
Ай стига с тоя брак .. бати отживелицата. Защо ви е външна валидация и писмена гаранция за чувства Rolling Eyes супер повърхностно ми е. Ама много дълго ще стане да се обясня защо съм против. Пък и бе виждам да има смисъл... И не с някой конкретен, Динчо, а по принцип.

# 6 563
  • София

Преживелият съпруг и от наследствен имот на починалия ли има дял?

# 6 564

Да. Няма дял при развод.

# 6 565
  • Далечният изток

Мда, има дял от цялото имущество, което съпругът е притежавал, но да не забравяме, че наследява и пасиви, не само активи.

# 6 566
  • София
Да, прави сте, верно, че така беше.

# 6 567
Скрит текст:
Каквото и да си говориш, каквото и да обсъждате, ако отсреща няма разбиране, нЕма да стане. За съжаление, наистина много от кривотиите лъсват едва след появата на дете.
Аз научих едно основно нещо.
Здравословната любов е спокойна и хармонична, чиста и прозрачна, като езеро.
Скрит текст:
А онези любови с голямата страст, напрежение, съмнения, долу и горе, като скоростни влакчета, се оказват все токсични накрая.

Чиста и проста?
Нещо като къпан милиционер? Що па в езеро, не разбрах.

# 6 568
Гънки на мозъка не мога да ти направя.
Сещай се сам.

# 6 569
  • Пловдив
При сключен брак си солидарен длъжник, освен ако не сте в режим на разделност. Аз имам брак, та знам.

Общи условия

Активация на акаунт