?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 977
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 195
Не мисля, че на някой въобще му се работи.
В човешката природа е да сме енергоспестяващи (мързеливи)
Работим защото имаме нужди, които трябва да задоволим, но нека не се лъжем, че работим за кеф едва ли не.

# 196
А защо смятате, че на мъжът му се ходи на работа, а само на жената не й се ходи? Той пък що да е длъжен? Thinking
Хич не е длъжен, ама ходи с мерак, щото на работа не мие тигани.
Освен ако не работи в ресторант.

# 197
Любим автор:
"Не можеш да се наслаждаваш истински на безделието, ако нямаш достатъчно много работа. Какво удоволствие можеш да изпиташ от това, че не вършиш нищо, ако изобщо нямаш какво да вършиш."

# 198
Има и такива, дето работят за кеф.
Макар чеее... Като се замисля, те май се кефят на работата си, щот не им се прави друго 😉
Така че не знам, не знам 🤣

# 199
  • here and now
Той ако работи в ресторант, няма да пере и да сгъва дрехи, прахосмукачка, моп, миене на баня и незнамсиощекакво.
Много по-лесно е да ходиш и да вършиш еднотипна работа и после да мръкнаш защо не са се свършили 100 неща.
Та, ходи им се Лор и още как.

# 200
Тази стратегия може да се приложи и от жената. 21 век сме, нали?

# 201
  • Далечният изток
Аз нямам нито един работен ден, в който да съм ходила на работа с нежелание. Винаги съм обичала работата си, каквото и да съм бачкала. Не мога да си представя да съм на място, на което не искам да бъда и да правя нещо, което не искам да правя. Не знам вие тук какво работите, но "вечно уморен и вечно недоспал, вечно под напрежение" и т. н. и това с години, и вас да питам - защо въобще си го причинявате щом не ви е ОК?! Ми ние на работа прекарваме повече време, отколкото вкъщи. И да ви минава живота в недоволство и напрежение.... не мога да си го представя.

# 202
Има си мъже, които им е удоволствие да работят дадена професия и да се издигат кариерно, както и да печелят повече. Заложено им е да се състезават цял живот и да се доказват. Не казвам, че няма мъже мързеливци, както и жени, но има и такива, които просто обичат това, което правят и при двата пола.

# 203
Чичи, моето мнение за твоя мъж си го направих още когато писа, че не иска да дава пари за детегледачка, за да може ти да си работиш нормално. Той просто не си дава сметка колко много работиш и колко си на ръба. Смятам, че трябва в един момент да си поговорите много сериозно. Като например, че миенето на тиганите не е твое задължение, а ВАШЕ.
Леле, тъкмо вчера и аз водих този разговор!
В моя случай  - че съм майчинство, за да бъда майка и да си гледам детето, а не за да бъда прислужница.
ММ като се събрахме и чистеше, и миеше, и перални пускаше.
Сега обаче знае, че съм в къщи и явно мисли, че скучая с тъкмо проходило дете.

Струва ми се, че всички мъже страдат от тази болест - да мислят, че щом жената е в къщи, то й е скучно и трябва да й създават още работа.

П.П. Нашият разговор беше много сериозен. В стил "или се включваш повече,  или приключваме. Тъкмо и чиниите, и прането ще ми намалеят". Пък да видим.

Късмет на теб и дано го решите в твоя полза! 😗

# 204
Остави го вкъщи сам с детето, а ти си излез, за да му дойде бързо акъла, че не е само лежане и подпиране по цял ден с малкото дете.

# 205
Ама то и работещата може да бъде сменена с по-нова модел. Не съм сигурна кое се случва по-често.
И тогава ще ти е още по-кофти. Блъскала, блъскала, доказвала се непрекъснато каква си умница, не само красавица, и накрая пак наникъде с едно-две деца да ги мислиш.
Да, но в този случай ще е подготвена(предполага се) да може да си покрива разходите сама.

# 206
  • France
Любим автор:
"Не можеш да се наслаждаваш истински на безделието, ако нямаш достатъчно много работа. Какво удоволствие можеш да изпиташ от това, че не вършиш нищо, ако изобщо нямаш какво да вършиш."
Джером Джером, нали?

# 207
  • here and now

Разбира се, че може, аз лично съм я прилагала абсолютно безуспешно. Но тук се изказа мнение от потребителка, че няма против да домакинства без да ходи на работа, все още няма мнение от мъж, че предпочита да мие тигана вместо това.

Има и такива, но са много малко. И обикновено абдикират много бързо.

Повечето нормални(за мен) хора ходят на работа и си поделят домакинското робство.

# 208
  • София
А защо смятате, че на мъжът му се ходи на работа, а само на жената не й се ходи? Той пък що да е длъжен? Thinking
Защото е мъж. Що за въпрос.
Ако не ходи на работа - какво ще прави?

# 209

Разбира се, че може, аз лично съм я прилагала абсолютно безуспешно. Но тук се изказа мнение от потребителка, че няма против да домакинства без да ходи на работа, все още няма мнение от мъж, че предпочита да мие тигана вместо това.

Няма и да чуеш.
Имаше един много тъп виц.
"- Жена цял ден си вкъщи. Що не е чисто?
- Ами то и ти цял ден си на работа. Що не сме богати?".
Та така.

Общи условия

Активация на акаунт