?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 506 000
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 210
А защо смятате, че на мъжът му се ходи на работа, а само на жената не й се ходи? Той пък що да е длъжен? Thinking
Защото е мъж. Що за въпрос.
Ако не ходи на работа - какво ще прави?
Как какво? Щом сме равноправни същото, което жената, която не ходи на работа. Като минимум.
Аз нямам нито един работен ден, в който да съм ходила на работа с нежелание. Винаги съм обичала работата си, каквото и да съм бачкала.
Същото! Имах много кратък период, в който не си бях на мястото и напуснах.

# 211
  • Варна
Не мисля, че на някой въобще му се работи.
В човешката природа е да сме енергоспестяващи (мързеливи)
Работим защото имаме нужди, които трябва да задоволим, но нека не се лъжем, че работим за кеф едва ли не.

Не съм съгласна. Всъщност съм на мнението на Аида. За трудовия си стаж от 20+ години съм на трето работно място. И на трите си работи, съвсем различни като вид и натоварване, съм ходила и ходя с огромно удоволствие. Нужди имаме, да. Но аз не работя само за да ги задоволявам. Обичам си работата и я върша с кеф. Лично за себе си съм установила, че на работа съществувам най-добре на високи обороти. Не ме плаши натоварване, нито физическо, нито психическо, може и да дойде момент, в който да стигна някакъв предел, но може и да не дойде. Не сме всички мързеливци.

# 212
  • София
А защо смятате, че на мъжът му се ходи на работа, а само на жената не й се ходи? Той пък що да е длъжен? Thinking
Как какво? Щом сме равноправни същото, което жената, която не ходи на работа. Като минимум.

Равноправни сме, но мъжът не може да ражда, което не ни прави баш равнопоставени. Много неща не се правят и на мъжа, и на жената, ама човек трябва да се храни и да живее в що годе нормални условия, та се налага някой да го прави. Хубаво е задачите да са някак балансирани в една двойка, а не единият да носи, другият да лежи и яде донесеното. Вече какво ще е разпределението си зависи според възможностите и разбирателството в двойката. Но е много наивно и несериозно някой да мисли, че всичко, което ще върши, ще му се харесва. Задачите обикновено се вършат, защото се налага, а не защото няма с какво по-приятно човек да си запълни времето. Но пък много хора явно драпат да си вземат половинка за да я натирят да върши неприятните за тях задачи, докато те си подбират каквото им харесва. И ако им проработи схемата, пей сърце, пък половинката да се оправя - тях какво ги интересува, те са си добре.

# 213
Любим автор:
"Не можеш да се наслаждаваш истински на безделието, ако нямаш достатъчно много работа. Какво удоволствие можеш да изпиташ от това, че не вършиш нищо, ако изобщо нямаш какво да вършиш."
Джером Джером, нали?

Да 😀

# 214
Аз малко късно се включвам. Чудех се защо не ми излизат нотификации, пък то имало нова тема Joy

Ние скоро имахме подобен спор. Аз съм отпуск и детето ваканция /4г6м/, моя си е на работа. Една сутрин започнал да прибира измитите неща и грила бил мазен и събуждам се аз пт звукове на търкане и мърморене... отивам, нашия търка грила с обезмаслител и мрънка "ама как може, това измито ли е, така ли ще го прибереш и бла бла пък аз още нали кафе не бях пила ииии малко не го приех добре Imp

Аз не съм добра домакиня и никога не съм имала стремеж да бъда. Така, че такива коментарчета не моЖ ме засегнат.

Пп.После ми се извини, де и оправихме положението Stuck Out Tongue Winking Eye

# 215
Любим автор:
"Не можеш да се наслаждаваш истински на безделието, ако нямаш достатъчно много работа. Какво удоволствие можеш да изпиташ от това, че не вършиш нищо, ако изобщо нямаш какво да вършиш."

искам да имам много свободно време, а когато си почивам от него, да се занимавам с нещо непрягащо ме като изкуство, писателстване, благотворителност и т. н. за 2-3 часа дневно и то не всеки ден, като може да го правя за пари, но не е задължително

# 216
Пък аз искам да имам пари.

# 217
Е, то кой не си мечтае да е толкова богат, че да не му се налага да работи за пари (а само за удоволствие). Simple Smile
Или както казваше една позната – да има къде да си нося новите дрехи.

# 218

Равноправни сме, но мъжът не може да ражда, което не ни прави баш равнопоставени.
Е, ние жените не раждаме нон-стоп цял живот, повечето време от него работим. Някои обаче си имат своите причини/оправдания да не желаят, а да искат да си стоят в къщи, та в този смисъл, защо не и мъжете да поискат това. Както писах, тогава е редно те да поемат домакинските задачи + ремонти и т.н.
С останалото от поста ти, Лъвица, съм съгласна.

# 219
Изобщо няма никакъв вариант да се развихри въображението ми дотам, че да си представя отнякъде да идват достатъчно пари наготово, за да мога аз да се отдам само на благотворителност и разходки. Пълен абсурд.
Седенето вкъщи и реденето на посудата по цвят е лукс, който дори милионерски дъщери не си позволяват.
Нямах идея, че много български жени смятат, че могат да намерят мъж, който да ги издържа изцяло, а те да са само господарки на дома и въртокъщници. Струват ми се извън нормалния свят подобни разсъждения.

# 220
Аз теоритично мога да не работя, ама пак не си представям да седя и да лъскам тигани и да търкам плочките в банята с четка за зъби... защото това се очаква от мен щом не работя.

Нямам против жените- домакини, обаче имам в обкръжението си дама, която освен, че не работи и нищо друго не прави. "Гледа децата " ама децата бяха първо на градина по цял ден, сега на училище.  Въпреки това в къщи нищо не се бутва. Мъжът се прибира от работа и почва да пазарува, готви, чисти. Ако не бях пряк свидетел щях да си помисля,  че някой послъгва или преувеличава...
Аз лично това не го разбирам, ма всеки си знае. Още се чудя завиждам ли и за комунизъма 😆

# 221
Пък аз искам да имам пари.

моите желания не стават с пари
стават с много пари
само мечтите са безплатни

"не работя" не означава "домакинствам"
ако мога да работя за кеф, а не за пари, абсолютно сигурно е, че у дома няма да похващам нищо, ще има кой да го прави вместо мен
и изобщо няма да ме е срам от това Simple Smile

# 222
То е нормално като имаш много пари да си плащаш за чистачи и градинари, всички така правят.
Едва ли някой очаква жената да пипа нещо. Тя си се занимава със себе си и евентуално някаква инициатива, която е взела присърце. Говорим за хора с много възможности.

# 223
Не знам вие тук какво работите, но "вечно уморен и вечно недоспал, вечно под напрежение" и т. н. и това с години, и вас да питам - защо въобще си го причинявате щом не ви е ОК?!
Е как що, трябваха ми много кинти. Или много ми трябваха кинти. Или и двете. Joy
Ще каже човек, че вие от фотосинтеза живеете.
Плюс това работа, която да е само добра няма - това, което искам и ме устройва да върша кажи речи винаги върви с крайни срокове, напрежение и управление или минимум решаване на проблемите на младите кадри.
Тука ще речеш че светци само има във форума - всички работят лека работа за много кинти и я работят с кеф по 8 часа на ден.
И ще речеш, че ако не им трябваха пари и толкова си харесваха работата нямаше да я работят по 4 часа примерно и то някакви проекти или казуси про боно, просто защото ги кефят.
Нека не се лъжем , работата също е компромис, както и много други неща в живота ни.

# 224
Аз теоритично мога да не работя, ама пак не си представям да седя и да лъскам тигани и да търкам плочките в банята с четка за зъби... защото това се очаква от мен щом не работя.

Нямам против жените- домакини, обаче имам в обкръжението си дама, която освен, че не работи и нищо друго не прави. "Гледа децата " ама децата бяха първо на градина по цял ден, сега на училище.  Въпреки това в къщи нищо не се бутва. Мъжът се прибира от работа и почва да пазарува, готви, чисти. Ако не бях пряк свидетел щях да си помисля,  че някой послъгва или преувеличава...
Аз лично това не го разбирам, ма всеки си знае. Още се чудя завиждам ли и за комунизъма 😆
Примерът ти наистина е рядко срещан.

Аз бих очаквала този, който е останал в къщи да осигурява чистота, храна и комфорт за дома. Говорим, нали, за средно-статистическо семейство, което не може да си позволи да плаща за горните дейности. А само с един работещ и евентуално с деца, може да се предполага, че няма да могат да си позволят и почивки, ски, спа-уикенди. За да може жената да е домакиня Wink
Плюс това работа, която да е само добра няма - това, което искам и ме устройва да върша кажи речи винаги върви с крайни срокове, напрежение и управление или минимум решаване на проблемите на младите кадри.
Ха-ха, работата ми е баш такава и си е много добра. Но е моето.

Общи условия

Активация на акаунт