?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 994
  • 13 417
  •   2
Отговори
# 6 225
Ооо, на него не му и хрумва детето да е при баба, а ние - двамата заедно. Вчера например излезе да си кара колело. Сам. Аз гледах цял филм. Не помня от кога не е било. Докато той вечер си гледка, с биричка и пуканки.

Няма нужда Филомена да ни развежда. Аз самата го обмислям. Като начало, мисля да се прибера при родителите си. С детето, разбира се.

Бих искала да спра да кърмя. Но се притеснявам, че съвсем нищо няма да яде. А и когато аз съм там, почва да ми дърпа блузата и изпада в истерия, ако не дам.

Самосъжалението ми е трудно да обясня. Искала съм нещо, а не му се радвам. На ръба съм да кажа, че съжалявам.

# 6 226
  • При семейството си
А, ако се прибереш при родителите си, какво по-различно ще правиш?!

# 6 227
  • France
Прибери се тогава за известно време. Поне да си починеш. Нормално е да си разочарована. Такова пренавиване има навсякъде на тема майчинство, а всъщност е един изнурителен и еднообразен труд. Но за сметка на това - постоянен.
Аз много трудно отбих втория ми син. Стана с помощта на баща му (при теб може да е майка ти). И, о, чудо! Прояде всичко

# 6 228
А, ако се прибереш при родителите си, какво по-различно ще правиш?!
Наскоро мъжа го нямаше за четири дни. Беше ми спокойно и подредено. Не трябваше да вдигам опаковки, дрехи и др, защото което където пипне, там си остава. Не се ядосвах, че е на компютъра или телевизора, а не при нас. Че той си почива, а аз приспивам по един час на ръце. В грижите към детето разлика не усетих.

И не, не беше така преди. Така стана (с мърлянето), откакто си останах в къщи.

# 6 229
Оставането вкъщи е голяма пренагласа за работещата и активна жена. И аз съм го изпитвала в някаква степен. Но някак си детето ми е било толкова по-важно, че не съм се ядосвала за това конкретно. Може би те е яд, че мъжът ти не е толкова ангажиран. Ако липсва с часове отсега, не знам.

# 6 230
Да, яд ме е на него. В моите очи той си живее тийнейджърско-ергенски живот. И нито е родител, нито партньор.

# 6 231
Какво го ентусиазира, свързано с детето? Къпе ли го, или какво правят заедно?

# 6 232
  • София
Че ти отглеждаш две деца. И двете трябва да ги отбиеш. Страх не страх, иначе ще те изцедят. Мъжът не знам как ще го превъзпиташ, но като начало спри да го обслужваш. Ползвай всяка налична помощ за да си стъпиш на краката. Порива да го разкараш го разбирам, такова отношение не се търпи. Като се освестиш, ще го мислиш и това.

# 6 233
  • При семейството си
Да, яд ме е на него. В моите очи той си живее тийнейджърско-ергенски живот. И нито е родител, нито партньор.
А на колко години сте вие двамата?
Охх, стига с това да го разкара, да се разделят и т.н.
С бебе на 1 годинка  при мама и тати, много по-добре, че те да ги дондуркат.

# 6 234
Според мен анонимна трябва да ползва свекървата и то колкото се може повече. Щом за мъжа е ОК, защо за нея да не е? Като му връчи детето и си излезе, той пак ще извика майка си - това не е решение. Да не го пере и т.н. само ще нагнети положението. Да отиде при родителите си добре дошло за мъжа. Най много да идва да си вижда детето за час-два и толкова. За мен решението е свекървата.

# 6 235
Решението на какво е свекървата? На нищо.

# 6 236
Отбивай детето, голямо е вече. Кърменето е за бебета, твоето е над една година.
Този мъж няма да го превъзпиташ, ползвай майка му и парите му, него го остави. Той е инфантилен и не мисля че трябва да очакваш от него каквото и да е.
Решавай проблемите един по един, като започнеш от най-спешните. И веднага ти казвам, първият е отбиването. И на двамата.

# 6 237
  • София
И още по-зле се чувствам от факта, че от както имам дете, сякаш не мога да му се зарадвам. Отдавна исках, и то е точно, каквото го мечтах. Често чувам, че майчинството е най-хубавото време и така нататък, но изобщо не го чувствам така!  Толкова ми е скапано, че нямам търпение да се опитвам да бутам две лъжици ядене в детската устица, нито да съм забавна и да измислям постоянно игри. Особено сега е много, много жега, и през деня след единадесет часа не можем да сме навън. И детето скучае. На мен също ми е ужасно еднообразно.

Чувала ли си за следродилна депресия? Имам чувството, че имаш проблем и той не е количественото съотношение между двамата родители що се отнася до отглеждането на детето.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 01:35 от Странната птица

# 6 238
  • Варна
А като стане на пет години това дете, изпадне в истерия и започне да ти дърпа блузата, пак ли ще дадеш да цоцка? Хайде стегни се малко. Не яде друга храна щото му осигуряваш. А пред истериите започни да НЕ се предаваш отсега, че нищо хубаво не те чака.

За останалото не знам какво да кажа. Може би наистина да отидеш при вашите за някакъв период от време и да пробваш онзи дали ще се поосвести, нооо трябва да си подготвена, че никак не е малък шансът там и да си останете.

Свекито може да бъде полезна, да. Особено в отбиването. Едва ли ще дърпа и нейната блуза. Но жената изобщо съгласна ли е? Тука я наместиха веднага да гледа бебе, а на нея може и през ум да не й минава подобна мисъл.

# 6 239

Ядосвай се на себе си.
Смятам, че такъв е бил и преди, но си дремала.
И щом без него ти е по-лесно му го кажи.
Ей, по -лесно е без теб. Я вземи се изнасяй.

Аз не бих търпяла така да ми се правят боклуци. Ти защо не му казваш да си прибира нещата?
След като нищо не правиш в този дом поне своите боклуци да прибирай, защото майчинството ми е за бебето, не за теб.
Толкова ли е трудно?
И спри да го обслужваш във всяко отношение. Готвене, чистене и т.н.
Даже и секс, ама тук ти си решаваш. Лично на мен при такива отношения и ежедневние няма да ми е до секс с такъв човек.

Общи условия

Активация на акаунт