?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 979
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 6 255
Обийте детето.Няма дете умряло от глад.Ще стои гладен един ден,на втория ще прояде.
Направете си план,за начало ползвайте свекървата,колкото можете.
След като навърши година и половина ,дайте детето на ясла и тръгнете на работа.На мъжа почнете да давате конкретни задачи-например списък за пазаруване  и готвите само това ,което е купил!!
От яслата да го взема и води той.така ще се сближат.

# 6 256
Чухте ли за развода и новата книга на татко Калоян? Вкарал се е в страшен shitstorm.

Те са пример как разводът може да се превърне в мятане на л@йна във вентилатора.

# 6 257
Жалко за Татко Калоян! Спрели са новата му книга,а пишеше забавно.
Явно в  книгата плюе по бившата си жена.

# 6 258
Направи си реклама тоя, да не казвам какъв, че ще ме баннат. Пуска я издателството на пазара... Иначе анонсът му за книгата беше отврат и от там тръгна всичко. Та лайната във вентилатора ги мята той.
Щял да се бори срещу свръх еманципацията. Голям неприятник.
Жена му избрала себе си пред семейството видиш ли. Но тя ще поеме да гледа 3те деца. Смешник.
Иначе по групите пишеше, че е пребил жена си и има дело. Дали е така, няма официална информация. Но пък от издателството казаха, че част от приходите ще са за жертви на домашно насилие.

# 6 259
  • София
Този за пръв път го чувам.

# 6 260
  • Варна
И аз. Ама май и не искам да знам повече.

# 6 261
Направи си реклама тоя, да не казвам какъв, че ще ме баннат. Пуска я издателството на пазара...
Скрит текст:
Иначе анонсът му за книгата беше отврат и от там тръгна всичко. Та лайната във вентилатора ги мята той.
Щял да се бори срещу свръх еманципацията. Голям неприятник.
Жена му избрала себе си пред семейството видиш ли. Но тя ще поеме да гледа 3те деца. Смешник.
Иначе по групите пишеше, че е пребил жена си и има дело. Дали е така, няма официална информация. Но пък от издателството казаха, че част от приходите ще са за жертви на домашно насилие.

Този се промотира по много плосък за мен начин и с тъй неприятната за мен Мира Добрева. Вчера е имала интервю на лайф в социалните мрежи с него, което е озаглавено "Разводът. Начин на употреба. Разговор с Татко Калоян".
Описание от нея:
Скрит текст:
"Преди да се разболея миналото лято бях започнала да правя филм за насилието.
И за това от мъже към жени, и за това от жени към мъже. Направих поредица от интервюта с малтретирани жени, предстоеше да говоря с един мъж, системно насилван от жена си. Тогава ме сполетя личната ми житейска драма и филмът остана за друг път. ... Днес отново ще се гмурна в темата... срещу мен ще застане Татко Калоян - той написа книга, която първоначално беше спряна заради сърцераздирателната тема.
За проблемите в едно семейство, за мъчителния път на развода, за възможността да се чуе и единият, и другият ще говорим тази вечер. Монетата винаги има две страни."
Това го пише журналистката, докато тече дело срещу него. Мхм... мхм...

# 6 262
Органическа погнуса изпитвам към такива хора и от двата пола.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 16:43 от alex_jp

# 6 263
  • France
Това го пише журналистката, докато тече дело срещу него. Мхм... мхм...
Всеки път, когато си мисля, че бг журналистите не могат с нищо повече да ме учудят и постигат нови низини.

# 6 264
Чак пък толкова 🙂
Откъде ли се научиха на това поведение бг журналистите?

# 6 265
  • France
Оттам, откъдето се учи некомпетентността, липсата на професионална етика и морал.

# 6 266
Здравейте,
В общи линии, просто искам да споделя, защото се чувствам зле. Предпочитам да остана анонимна, без ника си.

Имам детенце на годинка и три месеца. Първите месеци бащата се включваше активно, но в последствие спря.

Кърмя, приспивам, преобличам, опитвам да храня с друга храна  (отказва; злоядо върви, иска си цоците и е залепено за мен/за тях през половин час).
Той си има своето време навън с приятели, с хобита. Аз нямам. Ако поискам, ми казва да се разбера с майка му (живеем в един град). И се дразни, че искам той да остане с детето, а не тя. Нямам нищо против нея, но искам с него да можем да се разбираме  - той иска време за почивка, аз гледам детето, когато аз искам един-два часа почивка, искам да го гледа той. Майка му си е отгледала децата вече. Искам той да е баща. А той... играе петнадесет минути с детето и това е. А детето го обожава.

И още по-зле се чувствам от факта, че от както имам дете, сякаш не мога да му се зарадвам. Отдавна исках, и то е точно, каквото го мечтах. Често чувам, че майчинството е най-хубавото време и така нататък, но изобщо не го чувствам така!  Толкова ми е скапано, че нямам търпение да се опитвам да бутам две лъжици ядене в детската устица, нито да съм забавна и да измислям постоянно игри. Особено сега е много, много жега, и през деня след единадесет часа не можем да сме навън. И детето скучае. На мен също ми е ужасно еднообразно.

Чувствам се много зле. Плача и се самосъжалявам. И още по-зле от това, че детето ми е точно, каквото мечтах, а аз не мога да му се зарадвам и не съм майката, която исках да бъда. Щастлива, игрива, забавна.

* Детето беше планирано, и двамата искахме.

Здравей, интересни са ми такива теми и чета понякога, но рядко се включвам, защото е трудно да дадеш правилен съвет отстрани, като не ти е позната цялата картина.

Пиша само, за да те окуража. Нито си единствената, която се чувства така, нито е странно и неестествено. Не е присъщо на всички жени да бъдат щастливи от това, че са си напуснали работата, за да отглеждат детето си. И не означава, че не си обичат детето, а просто, че имат нужда и от своя си живот. Ти достатъчно много си издържала. Върни се на работа. Има детски ясли, детегледачки. Варианти има. Потърси ги. Бащата... малко е поизтърван. Извинявай за думата. Приел е статуквото, него го устройва и много не мисли за твоите чувства и желания. Обясни му ги, с категоричен тон, нетърпящ възражения. Ще трябва да се адаптира и той към това, че има дете. Децата за кратко са бебета. После, обаче, дълго си ги гледаш. Обясни му, че е крайно време да влезе в час и да си поеме своята половина от родителските задължения. Дотук, било каквото било. Детето ви не е бебе вече.
   С най-добри намерения пиша това и ти пожелавам скоро да се почувстваш добре и на мястото си. Когато родителите не са щастливи и децата не са. Така го помисли. Ще се справиш.

# 6 267
  • При семейството си
Анонимна, бащата, ако работи, може да го храни това дете само за вечеря и евентуално уикендите.
Трудно е със злоядо дете, но трябва да проявиш/те търпение и приложиш/те “хитринки”. Аз мъкнех храна навън, забаламосвах, пропусках някое ядене, оставях на достъпни места купички с разни нарязани плодове, зеленчуци, бисквитки.
Слагах го в столче на масата заедно с нас и го оставях да мята и пипа всичко, до което можеше да се докосне, като тиках и в устата храна.
В жегите напълвах (понякога и сега) един леген с вода и на сянка на балкона с часове се поливаше, разливаше и забаламосваше с играчки.
Мятах го на колата (още го правя) и “пикник” в гората или край реката, на хлад.
Таткото, като обича да кара колело, взимате едно за баланс и с детето “заедно карат” или излизаш и ти с количката с него, пък после може да седнете и изпиете една бира заедно.
Нашият татко си гледаше филм, малкият в палатката до него размяташе играчки, аз готвех примерно.
Има начини, може да се приобщи и таткото, просто си намерете вашия начин. За съжаление или не нито тази, нито другата, нито следващата година ще се върнете към ергенско-моминския си период.
Решението “отивам при мама и тати с детето” не е решение, за мен.
И го казвам като човек, който след 2 години майчинство, 2 годишно връщане на работа, от 2 години е личен асистент на детето си.
Има начини.

# 6 268
  • Пловдив
Нашият татко си гледаше филм, малкият в палатката до него размяташе играчки, аз готвех примерно.
Голям кеф, мъжът си гледа филм, детето се самоотглежда, майката готви. СТРАХОТНО! БРАВО!

# 6 269
  • При семейството си
Така, защото наистина ми е леко “чувствителна тема”, защо и аз не знам…но тук във форума всички или болшинството са “образцови майки”, “майки героини” и “майки на годината”, разбира се омъжили се също за такива мъже, респективно нали на децата.
Та въпросното дете, на което не се обръща внимание, 2 години е водено ежедневно на рехабилитация, като поне още по 3-4 пъти е правена такава вкъщи, включително и от бащата.
След тези почти 2 години се води по 2 пъти седмично на четири терапии (тоест на ден понякога и на две), плюс допълнителни през уикендите, за които бащата осигурява средствата, плюс логистиката понякога.
И, да, неглижираното дете….понякога е оставяно да си играе в палатката, докато таткото си гледа нещо, подава по някоя играчка, говори си с него, пък кощунство …майка му го зарязала, за да сготви.
Ето и сега, лошата му майка пише на телефона, отговаря на някакви майки-героини, то неглижираното седи и се върти около нея, нещо си говори, играе, пък тя не му обръща внимание, а лошият баща в командировка, за да изкарва пари.

Общи условия

Активация на акаунт