?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 502 983
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 7 485
Общо взето винаги се сещат да правят нещата, които са били важни за теб следварително Simple Smile. Месеци наред молих бившия ми да поправи един уред, е, две седмици след като си тръгнах ми се похвали, че го оправил срещу някаква част, която струвала два лева, Ами, м@йната ти.

# 7 486
  • волно калдъръмче
Не го играй спасител. Взела си решението и сега просто остави нещата на собствения им ход.

С какво се занимава още този мъж? Разбрах, че пие. Само това ли го итересува? Може и да не споделяш, ако прецениш.

# 7 487
Хахахааха ма то това е класическо, Уейв
Изобщо не бива да се впечатляваш.
Естествено, че като си го зарязала и магически вече е готов да направи всичко, че и повече от всичко. Хахаха
Не се връзвай! Това е манипулация!
Просто иска да му повярваш и да се върнеш и после пак ще си е същия, а ти ще си изгубила още време. Не се връзвай! Ако е искал, да го е направил докато сте били заедно. Имаш е години все пак, нали Wink

# 7 488
Той е доста деен човек попринцип и се занимава с преподаване, научна дейност, преводи. Много обича да чете. Не му е само пиене в главата, но дойдат ли петък и събота почти не е пропуснал да излезне. При него особеното е, че той махмурлук не получава и дори да е пил до 5 сутринта си става в 9-10 и денят му си почва нормално, без да му влияе на ежедневието. Мисля че това го кара да мисли, че всичко е под контрол. Интелигентен е много и май това също му е проблема защото смята че всичко му е ясна, по умен е от психолога и т.н. Особен случай е.

# 7 489
Никакъв "особен случай" не е. ВЕрвай ми.
Вземи чети по темата за токсичните манипулатори и ще видиш колко си е тривиален даже, научно описан като всички такива.

# 7 490
Нищо особено няма в този човек, просто го идеализираш. В научните среди, а и не само, е пълно с издръжливи алкохолици, много приятни хора в компания и много кофти за съжителство.

# 7 491
Уейв, виждам те и аз да се върнеш на бегом скоро. Не ти го казвам за лошо. Може наистина така да искаш.

Махмурлук не получавал Simple Smile Извънземен ли е?

Научна дейност, а после пиене "без последствия" уикенда. Човекът си живее като ерген, ти даже не знам как си успяла да изтраеш толкова време там. Но ти се е отразило. Сега не можеш да се отървеш от навика. Сещаш се само за хубавите му страни. А как си плакала и си се ядосвала сама - забравяш.
Както решиш, така и ще постъпиш. Никой избор всъщност не е грешен, ако наистина това искаш (без да се оплакваш).

# 7 492
  • волно калдъръмче
Нищо особено няма в този човек, просто го идеализираш. В научните среди, а и не само, е пълно с издръжливи алкохолици, много приятни хора в компания и много кофти за съжителство.
Да, и аз мисля така. Работи през седмицата и се напива в почивните дни. Никакви напъни да разбере тя как обича да разпуска.

# 7 493
Човекът няма махмурлук, защото има висока толерантност към алкохол. Така са алхохолиците - те си пият постоянно и си поддържат определено ниво на алкохол в кръвта.

Мисля, че тука всички дадоха много добри съвети на Уейв. Дали и как тя ще си продължи живота, вече си е нейн избор. Реално тя се е изнесла само физически, иначе емоционално си е още във връзка. Наистина само от нея зависи дали ще си даде нужното време и ще си осигури дистанция от този човек дори против първосигналното си желание.
Това чуване и поддържане на връзка от типа "да си останем приятели" е вредно и реално действа като командно дишане за отношенията.

# 7 494
  • София
Уейв, разбира се, че ти е тежко. Разбира се, че те е налегнала носталгия. Разбира се, че сега той ти показва човека, който винаги си искала, и някаква част дълбоко в теб се чуди, дали няма да е завинаги.

Мислиш си, че няма да се върнеш, но някъде там, вероятно ти се иска. И той ще разбере колко лесно е отново да си влезе в коловоза. Вдига ти телефона няколко пъти и ти вече си забравила всичките пъти, в които ти е бил нужен, в които си набирала отново и отново, но телефонът му е бил изключен. Всичките пъти, в които е бил пиян някъде, а ти не си знаела къде е и жив ли е. Всички пъти, в които си имала нужда да ти помогне с нещо, а той не си е мърдал пръста. Всички пъти, в които е казвал едно, обещавал, и после те е оставял да висиш. Всичките пъти, в които си имала нужда от внимание, а той си е чател с други. Запиши си тези неща, защото бързо се забравят, и после се припомнят, когато ти ги приложи отново. След толкова години такова отношение, колко време трябва да се доказва един човек, че да вземеш насериозно "промяната" му?

И последно. Това, че сега прави всичко, което някога си искала, знаеш ли какво значи? Че той много добре е чувал от какво имаш нужда всичките тези години... Но не му е пукало.

# 7 495
Няма да се върна, защото винаги ще имам съмнения дали няма да почне да пие пак (най-малкото) и аз наистина не мога да живея така. Стигнах си лимита.

Няма какво да се съмняваш, със сигурност ще продължи да пие. Психологът няма да помогне, ако изобщо ходи при такъв.
Единственият начин да спре алкохола е, ако наистина го поиска сам и то много да го поиска. Това едва ли ще стане, със или без психолог. По-скоро се приготви след време да те обвини, че ти си виновна, че отново се е пропил, защото си го оставила. Класика.
Така че с теб и без теб, той все ще си пие.

# 7 496
Няма махмурлук, защото е алкохолик.
Няма да спре да пие. Ти няма да му станеш приоритет.

# 7 497
  • Be realistic - plan for a miracle.
Само като чета колко е интелигентен, колко е “особен случай”, как сте говорили да останете приятели, колко сте “привързани” и планът “поне в началото” да държите връзка ми е ясно, че мачът е свирен и не е въпросът ще се събереш ли пак с него, а кога.

Не го казвам, за да те нападам, а защото съм минала по този път. Спомням си как убеждавах всички, които ми говориха, че ще се отровя от токсичност, че “никой не го разбира” и че “никой не знае нашата връзка, само ние си знаем колко е специална”.

Това е специален вид ад, който се случва в съзависими връзки от този тип. Повярвай ми, не е любов. Всичко друго е, но не и това.

Позволявам си да ти дам съвет като патил човек - дери се, по корем се влачи, но НЕ СЕ ВРЪЩАЙ. Имаш зависимост - да те питам, виждала ли си адекватен зависим? Не очаквай от себе си стабилност, адекватност, сила… Просто не се връщай. Спри контакт. Изцяло. Първите вечери ще гризеш завивките от болка. Може да продължи с месеци. Но не се връщай!

Относно промяната в него - фалшива е. Бих заложила пари на това, че следващата фаза ще е да стане злобен, язвителен и отмъстителен. Това ще стане като спреш контакт и като му стане ясно, че не е било блъф и няма да се върнеш.

Ако успееш да не се върнеш сега, за в бъдеще те чакат прекрасни мигове и невроятен живот.

Ако се върнеш, следващото тръгване ще е триста пъти по-трудно, защото мозъкът зацикля вече в “колко време вложих… как да се откажа, не е рентабилно”. И ще си биеш главата за пропиляните години, които не се връщат и живееш с тази загуба всеки ден.
Тежи много. Повярвай ми.

# 7 498
Много се надявам да успееш да се пребориш със себе си, Уейв. Да осъзнаеш защо наистина го правиш и да излезеш по-силна и уважаваща се. Наистина звучи класически случай този човек. Осем години стигат. И една щеше да е достатъчна.

# 7 499
Уейв, що си такъв мазохист бре момиче?
Защо мислиш за човек, който нито мисли за теб, нито му пука за теб.
Бил привързан, искал да сте приятели. Абе я го сиктердосвай.
Казваш му да търси приятелство с тази новата.
Изнеси си всички неща и не му вдигай повече.

Общи условия

Активация на акаунт